Caute baby, chcem sa vas spytat na nazor, radili ste sa niekedy tu na mk v skupine Laktacna poradna? Totizto mi to tam pride, ze kazdy liek sa pocas dojcenia moze, fajcit a pit tiez, na kazdy problem je riesenie dojcit na poziadanie a nosit a mlieka bude vela vela, ani jest a pit neni dolezite. zo stravy matky dieta nema ziadny problem - to je vymysel...kazdu druhu uzdicku strihat - co je chirurgicky zakrok.. stalo sa vam zeby vam tam poradili zle? ci len mne to tak zvlastne pripada? ako som za dojcenie a vsetko ale niektore veci mi pridu zvlastne... radi tam aspon niekto studovany?
@aranel16 teraz sa vsade rozmohla dojcenecka mafia. Urcite treba davat pozor co zjes a vypijes, je tu vela tem kde baby pisu svoje skusenosti a vo vela veciach sa zhodli, laktacne poradkyne co si kolkokrat spravia kurz niekde na kolene a potom su hned odbornivky by som ja osobne skusala az ako poslednu krajnu moznost
praveze na mamile sa dozvies ,,zaujimavosti ,, az az...ze mozes pit fajcit,lieky brat skoro vsetky a najlepsie pridat aj Costi
no ved, ze som tam este asi necitala odpoved na nejaky liek zeby sa nemohol a ako neverim ze to nema nejaky vplyv na dieta.. ci to vedia 100% tne zarucit ked to radia tolkym...
Mamilla=kojofilky=sekta
@terez26 ze " kojofilky... "... 😊
To je moja skupina 🙂 Radim podla mamily a švédskej organizácie na podporu dojcenia.Nezistne,zdarma ,na úkor svojho času poskytujem odporúčané rady.Kto s nimi ako naloží-to uz je každého vec.Vsetky informácie su niečim podložene a nie z mojej hlavy.Komu sa nepaci,vobec sa tym riadiť nemusi.Tot vsjo 🙂
@aranel16 nie na kazdy liek som napisala ,ze sa moze 🙂 to zavádzaš. A takisto s tym fajčením a pitím je prekrútený.Ohladne fajčenia sa mamička pýtala na jednu cigaretu,lebo bola nervózna napriklad.To bolo cele 🙂 Uzdicky su velmi diskutabilne a zalezi od problémov ! Vzdy odporucam-konzultujte s orl a zhodnotíte další postup.Nic take,ze musia strihať hned a zaraz,ved z fotky clovek nevidi 100%
@delmondo chcem vediet aj nazory ludi ktori napr odisli zo skupiny a preco ..a tam ich asi nenajdem. Ja nemam nic proti kojeniu, ale neverim ze tolko liekov sa moze a vôbec nic to dietatu neurobi.. takisto strava, vlastna skusenost ked som nieco zjedla moje dieta celu noc ocividne bolelo brucho, ale tam by mi povedali ze mala len tazky den alebo jej chyba kontakt nie ..
Hlavne mamilu by som ako seriozny zdroj info neodporucala.niektore lieky su sice oznacene ako ze nie su vhodne pre kojaciu zenu ale to sa treba opytat v lekarni- napr na mojich vitaminoch co beriem na vlasy mam napisane ze nie su vhodne pre tehotne a kojacie zeny 😅
vyrobca sa musi chranit.
@aranel16 ale ty si nepochopila princíp ohladne stravy: to je ze moze sa všetko vyskúšať ,ale treba si individualne odsledovať ,lebo vacsinou ak su problemy,strava nebýva na vine.Avsak moze sa stat,ze dieta na urcite potraviny reaguje a nik nikdy nepovedal,ze to nie je pravda .Preto sa vzdy pýtame na celkovú situáciu .
Je viacero skupín o dojceni,mozes si vybrať. Ale uz si aj zvyknem na to,ze ak chce clovek pomahat,tak za dobrotu na žobrotu ...
@lara6 to je super ze radite, vela rad je dobrych, ale niektore mi naozaj nepridu .. bezpecne a v poriadku. Napr. ked mi laktacna poradkyna z mamily radila, ze moje dieta s refluxom mozem, kojit hoci aj dole hlavou a refluxny vankus je nepotrebna hlupost. Alebo ze matka sa nemusi stravovat a dost pit a aj tak bude mat kvalitne a vyzivne mlieko. Z coho sa asi tak urobi..
chodila som k laktačnej, ktorá bola študovaná veterinárna lekárka. zrejme kšefty nešli, tak sa preorientovala na kojenie. ináč, strašne drahá..... a aj tak sme po 3 mesiacoch skončili. skor si myslím, že je taký spoločenský nátlak na ženy......teraz po 2 rokoch myslím, že ak má z toho depku matka, nech sa na to kojenie vyprdne.
@dominikali vdaka mamile skoncila moja dcera ako neprospievajuce dieta, mojim zaslepenym pocuvanim ich rad som ju vyhladovala, porodnu hmotnost nabrala az ako 2 mesacna. preto ich rady za odborne nepovazujem.
@aranel16 mlieko sa netvorí zo stravy,ale z krvi a laktacia je samostatný proces .Nie je reflux ako reflux.Pri malých bábätkách casto nespravne diagnostikovaný a uplne sa vytráca po par mesiacoch,resp.pri zavedení prikrmov ...
Kazdy ma predsa vlastnú hlavu,spraví si vlastný úsudok.Je viacero skupín s podobným zameraním,kde si clovek moze co to porovnat. Kludne si mi mohla inak napísať,lebo tu sa to len cele prekrúti ale ze uplne 🙂
Zienky,toto je o mojej skupine,len očierňovanie . Ja pod Mamilu nepatrím
@alby2014 zial ano, bola som zaslepena a strasne blba..
@lara6 za seba, mamilu odsudzujem, tvoju skupinu nepoznam, preto sa k nej vyjadrit nemozem. dojcenie je sice fajn, ale niektore zeny stracaju zdravy usudok a chcu splnit novodobu spolocensku normu silou-mocou, hoci idu proti potrebam dietata. ja sama som bola taka..
@aranel16 Moj gynekolog bol velmi pobaveny, ked som mu porozpravala o navsteve laktacnej poradkyne. Spytal sa ma,ci naozaj verim tomu, ze mi pomoze clovek, ktory nie je ani len zdravotnik a ma absolvovany dvojmesacny kurz. Ja ti neviem. Mne tie jej rady nepomohli vobec, akurat, ze som dala kopu penazi na tie vitaminove doplnky.
Ja som v tejto skupine clenkou par mesiacov a nikdy som si nevsimla taketo rady, zase je to len nieco prekrutene a pritiahnute za vlasy, mozno narychlo precitane a nepochopene... ano, boli prispevky ohladom alkoholu, liekov, ale nikdy nikto neradil, ze kludne pite, fajcite, drogujte... Islo o pitie napr. pripitku, jedneho stamperlika ci poharika vina a ten este nikomu neuskodil... Mne niektore rady dievcat dost pomohli, s niektorymi zas nie vzdy suhlasim, no vazim si ich za to, ze takto nezistne pomahaju 🙂
Nevyjadrujem sa k skupine "laktačná poradňa", ale rada by som napísala svoj názor k mamile - za mňa nikdy viac a bolo to mojich najhoršie investovaných 20 EUR za hodinovú konzultáciu. Jediná pozitívna informácia bola v súvislosti s užívaním Senovky a Benediktu (no to by som neskôr našla na webe aj sama). Keby som nedala na svoj materinský inštinkt, ale počúvala laktačnú poradkyňu, moju dcéru už dávno nekojím. Našťastie, asi po troch, štyroch dňoch si môj muž odfotil ako kŕmim malú (vtedy mala 2 týždne), ja som videla fotku a povedala som si dosť. Urobila som podľa seba. Zajtra má dcérka 9 mesiacov, je stále kojená, aj keď sa už pomaly sama odstavuje (cez deň už nechce byť kojená).
@petronela1985 zas gynekolog nech nepodcenuje, kedze aj v ramci studovanych sa najdu lekari,co o dojceni nic nevedia. Sama.mam skusenost z porodnice,kde sa ma lekarka,ked som.jej na jej otazku,ci dojcim,odpovedala ano a aj si odsavam,odpovedala - a si myslite,ze sa vam.mlieko dotvori?
@aranel16 neradila som sa,nebolo treba.. Ked sa da,prispievam svojou skusenostou v temach o dojceni,ktorych je tu dost.
Ja mam skusenost s laktacnou poradkynou, p. Kolesarovou, ktoru z mamily vyhodili, a tato pani si z toho spravila vynosny biznis... za 1,5 hodiny si pyta 60 Eur (taku hod. mzdu nema profesor na lekarskej fakulte) a za cestu 800 metrovu 10 Eur... Nehovoriac o radach typu, ked nechcě nosit v satke, ze mam "zaostale zapadne myslenie". Fakt tliachala sprostosti typu, ze spevok rozkojila zeny a pod.... Niet nad zdravy rozum a matersku intuiciu, ktora fungovala/funguje po starocia.
Zaroven si myslim, ze niekto velmi elegannte nasiel na trhu medzeru a ponuka zenam po porode (t.j. po najvacsej zmene v ich zivote - fyzicka, psychicka), za ktoru su ochotne zaplatit. Roky neexistovali, generacia nasich mam sa na spojeni "laktacne poradkyne" smeju, nechapu a my ich berieme (zial) ako samozrejmost...
V tej skupine som nebola ;) ale ak chces odborne rady tak na mamile ;) a to s tymi liekmi fajcenim a pitim sa mi nepaci...viem ze trochu alkoholu sa da v pohode ale tak vsetko s mierou ;) fajcit neviem ale niektore lieky urcote nie...