Ahojte mamicky. Mozno uz tu taka otazka bola no nenasla som ju ;). Chcem sa opytat ci niektora z vas ma alebo mala skusenost a pumpickou na bradavky. V principe ja s nimi normalne problem nemam no po prvom porode mi ostali ploche..teraz pri druhom tehu je to zas ok ale obavam sa aby sa to neopakovalo a nebudem moct kojit (mala bola chudatko malicka a ja mam zial ozaj velke prsia a nevedela sa s tou malou puskou chytit 😢). Nasla som teda na nete tuto pumpicku..aky mate teda na to nazor myslite ze to moze pomoct? Odsavacka by zo mna podla mna len vela mliecka vytiahla a to som tiez bradavky mala az po odsati vhodne na prisatie...proste chcem byt viac pripravena tak zostujem moznosti ;) dakujem za rady
Ahoj, ja som mala vpacene bradavky a pouzivala som ju pred kazdym kojenim. Bolo to dost neprijemne a podla mna neucinne.
Najviac sa mi osvedcilo prisat dieta na klobucik a ten dat po par cucnutiach prec. Teraz uz papame bez neho a babo sa chyta ako treba.
Pripadne som citala, ze odsat si trocha mlieka, aby bradavka troska vystupila a potom prilozit babo.
Podla mna ale na ten zaciatok, ked bude vela mliecka stacia klobuciky (ako zalozny plan), a potom uz si ta babo vycucne ako bude treba. A hlavne kazde babo je ine. Mozno zvladne aj ploche bradavky na velkych prsiach ;) . Vela stastia.
@kvetinkaseveru no to je to ze zas ja nemam dobre skusenosti s klobucikmi..to boli totalne nervy...no nic asi to predsa vyskusam...nechcem skoncit len preto ze dieta sa nevie chytit ako to bolo pri prvom tam som stratila lebo som nevedela co a jak a ani podpory tolko nebolo a nervy zapracovali a mliecko bolo fuc 😕
@ivkada Budes musiet skusit. Este skus taky trik - ked mi nechceli drzat, namocila som ich trochu, aby sa akoby "prilepili" a islo to. Inak klobuciky mavaju 3 velkosti, tak ti mozno sadne niektora.
Aj ked v tvojom pripade mozno vobec nebude treba,. Pripadne si zavolaj laktacnu poradkynu, mozno aj ta ti bude vediet pomoct uz v porodnici.
A hlavne, ked sa aj nepodari, nic sa nedeje. Netrap sa tym, nedavaj si vysoke ciele v kojeni, je kopec dolezitejsich veci pre dieta, nez to, ci kojis.
Drzim palce.
ja ano, odsavala som mlieko hlavne, ked som niekde na dlhsie isla..aby moja mala, mala vzdy moje mlieko. Je to v pohode..nic narocne
@maykaaa1122 ale to nie je odsavacka ;) odsavacku som jasne ze uz ppuzivala kedze jedno dietatko uz mam..toto je na podporu kojenia ;)
Inak vyzera to takto