Pumpička na kojenie

ivkada
8. jan 2017

Ahojte mamicky. Mozno uz tu taka otazka bola no nenasla som ju ;). Chcem sa opytat ci niektora z vas ma alebo mala skusenost a pumpickou na bradavky. V principe ja s nimi normalne problem nemam no po prvom porode mi ostali ploche..teraz pri druhom tehu je to zas ok ale obavam sa aby sa to neopakovalo a nebudem moct kojit (mala bola chudatko malicka a ja mam zial ozaj velke prsia a nevedela sa s tou malou puskou chytit 😢). Nasla som teda na nete tuto pumpicku..aky mate teda na to nazor myslite ze to moze pomoct? Odsavacka by zo mna podla mna len vela mliecka vytiahla a to som tiez bradavky mala az po odsati vhodne na prisatie...proste chcem byt viac pripravena tak zostujem moznosti ;) dakujem za rady

ivkada
autor
8. jan 2017

Inak vyzera to takto

kvetinkaseveru
8. jan 2017

Ahoj, ja som mala vpacene bradavky a pouzivala som ju pred kazdym kojenim. Bolo to dost neprijemne a podla mna neucinne.
Najviac sa mi osvedcilo prisat dieta na klobucik a ten dat po par cucnutiach prec. Teraz uz papame bez neho a babo sa chyta ako treba.
Pripadne som citala, ze odsat si trocha mlieka, aby bradavka troska vystupila a potom prilozit babo.
Podla mna ale na ten zaciatok, ked bude vela mliecka stacia klobuciky (ako zalozny plan), a potom uz si ta babo vycucne ako bude treba. A hlavne kazde babo je ine. Mozno zvladne aj ploche bradavky na velkych prsiach ;) . Vela stastia.

ivkada
autor
8. jan 2017

@kvetinkaseveru no to je to ze zas ja nemam dobre skusenosti s klobucikmi..to boli totalne nervy...no nic asi to predsa vyskusam...nechcem skoncit len preto ze dieta sa nevie chytit ako to bolo pri prvom tam som stratila lebo som nevedela co a jak a ani podpory tolko nebolo a nervy zapracovali a mliecko bolo fuc 😕

bosoriak
8. jan 2017

@ivkada Tiez som kazde dieta kojila s klobucikmi, ani som ich nedavala prec a cele kojenie sme mali s klobucikmi, bez problemov. skus viac znaciek (pre mna boli lepsie MAM, Avent mi nesadli vobec a Medela tiez nie)

ivkada
autor
8. jan 2017

@bosoriak ja som mala medely a vobec mi nedrzali takze to mohlo byt aj tym?

bosoriak
8. jan 2017

@ivkada Budes musiet skusit. Este skus taky trik - ked mi nechceli drzat, namocila som ich trochu, aby sa akoby "prilepili" a islo to. Inak klobuciky mavaju 3 velkosti, tak ti mozno sadne niektora.

Aj ked v tvojom pripade mozno vobec nebude treba,. Pripadne si zavolaj laktacnu poradkynu, mozno aj ta ti bude vediet pomoct uz v porodnici.

A hlavne, ked sa aj nepodari, nic sa nedeje. Netrap sa tym, nedavaj si vysoke ciele v kojeni, je kopec dolezitejsich veci pre dieta, nez to, ci kojis.
Drzim palce.

ivkada
autor
8. jan 2017

@bosoriak ved ja viem len dcera skoncila tak ze 3 mesiace nam kakala len s rurkou co sme nevedeli trafit mlieko..kym som mala svoje tak este to bolo ok tak sa pokusim..uz mam aj kontakt na laktacnu tak snad nieco z toho zaberie ;)

maykaaa1122
9. jan 2017

ja ano, odsavala som mlieko hlavne, ked som niekde na dlhsie isla..aby moja mala, mala vzdy moje mlieko. Je to v pohode..nic narocne

ivkada
autor
9. jan 2017

@maykaaa1122 ale to nie je odsavacka ;) odsavacku som jasne ze uz ppuzivala kedze jedno dietatko uz mam..toto je na podporu kojenia ;)