Máte niektorá skúsenosť s touto pumpičkou na bradavky ?
Mám ploché bradavky , a rada by som sa pripravila na kojenie ( pôrod ma čaká o 7 tt cca )
Pomohlo vám to ?
ja som to použila asi tri krát, lebo malý sa nevedel prisat, ale treba tesne pred tym ako sa ma babo prisat, napumpovat a rýchlo bradavka do ust, potiahne to aj trosku mliečka co je fajn, lebo bábätku hneď tecie
Ja som to používala, avšak nie veľmi dlho. Tiež som používala formovače na bradavky. Informáciu od lekárničky som mala takú, že formovače sú určené na dlhodobé formovanie, teda má zmysel používať ich už pred pôrodom, ale táto pomôcka je určená na použitie priamo pred jednotlivými dojčeniami, pred pôrodom sa nepoužíva. Ja som ju ale v strachu z neúspechu pri dojčení používala už pred pôrodom. Nepomohlo mi nič, bolo to nepríjemné a bez efektu, preto som s používaním pomerne rýchlo prestala... Ale ja som mala horšiu situáciu ako ty, moje bradavky boli vpadnuté. V pôrodnici sa mi opakovane venovala laktačná poradkyňa, skúšala som používať aj rôzne klobúčiky, lebo synček sa mi nevedel prisať. Mám aj jednu drastickú spomienku, keď mi v pôrodnici jedna stará sestrička ukazovala, ako sa dá bradavka "vytiahnuť" ručne, to mi od bolesti tiekli slzy po tvári. Z pôrodnice som prišla vybavená odsávačkou, mesiac som mlieko odsávala tak 8 až 10x do dňa. Odsávačka časom urobila to, čo táto pomôcka, formovače a klobúčiky nedokázali, moje vpáčené bradavky trošičku povytiahla von. Okrem toho som malého každý deň skúšala prikladať, aj keď sa veľmi zlostil, lebo prsník nevedel dobre zobrať do pusinky a nedarilo sa mu vytiahnuť mlieko. Po mesiaci pokusov sa začal úspešne prisávať 🙂 Dojčiť som nevedela, to čo sa ostatné naučili krátko po pôrode som skúšala s mesačným bábom a nešlo mi to, pomohla až ďalšia laktačná, ktorá navyše zistila, že synček mal problémy s prisávaním hlavne kvôli zrastenej uzdičke v ústach. Aktuálne má takmer 5 mesiacov, je plne dojčený a moje bradavky vyzerajú na nerozoznanie od tých klasických, drobec si ich vytvaroval :D Prepáč za ten zdĺhavý opis, len som ťa chcela povzbudiť, nech dojčenie nevzdáš prirýchlo, pokojne skúšaj kadejaké pomôcky (u mňa teda zabrala odsávačka a dieťa), pýtaj si rady (nie je laktačná ako laktačná, v pôrodnici synčekove ústa nikto neskontroloval, tá druhá to urobila okamžite) a obrň sa trpezlivosťou 🙂