Ahojte, dcére vyšiel včera prvý zub. Doteraz bola len čisto dojčená. Zrazu je dojčenie katastrofa, dcéra má už 8 mesiacov takže príkrmy už dávno pekne papá. Dojčí sa hlavne večer pri uspavaní a niekedy cez deň sa ešte po príkrme nacucne. Problém je však ten, že neskutočne hryzie. Čo by ste poradili? Prestať dojčiť úplne? Odsávačkou si neodsajem veľa mlieka a ako bonus malá nechce piť z flaše len z hrnčeka.🙄 Rozmýšlala som aj nad UM, doteraz nemala žiadne tak ani netuším ako s ním začať, prípadne ktorou značkou, či kúpiť 1tku alebo už rovno 2ku mlieko 😬 Nerada by som prestala dojčiť ale nemyslím, že malá pochopí, že ma to bolí keď hryzie. 😒 Prosím ako ste riešili takúto situáciu? Každú radu uvítam. Ďakujem!
Stalo sa to len zopar krat, za cele 2 roky, okamzite som vytiahla bradavku z ust. Pochopila. Nedokazala by som sa nechat hryzt, nedam si ani inak robit zle.
Moja ma 8 mesiacov a 7 zubov. Na začiatku ma občas uhryzla, vykríkla som au bez rozmýšľania 😂 a cukla, vytiahla prso. S údivom na mňa pozrela a čoskoro prestala hrýzť. Občas sa ešte pomýli a zovrie zúbkami, ale akonáhle počuje au tak prestane a už si dáva pozor. Dokonca keď rástli prvé zúbky, tak si k prsu vopchala aj palček do úst a tiež to bolo nepríjemné, tak som jej stále povedala že “buď palček alebo prso, palček nie” a vybrala som jej palček z úst, teraz stačí povedať “palček nie” a hneď ho vytiahne…
Pochopí, ver tomu. Mňa syn tiež možno 1-2x uhryzol, úplne pri prvých zuboch, vybrala som mu prsník z pusy, povedala "au, nekusat" a nedostal.
Pochopil veľmi rýchlo. Má teraz 10 zubov, ale už neuhryzie vôbec.
Pohrýzne? Normálne skríknuť au a okamžite ukončiť dojčenie. Deti su inteligentne, rýchlo si spoji tvoje au s ukončením dojčenia