Prsník mám naliaty, ale mlieko netečie. Čo pomôže?

ivanka117
12. mar 2013

Ahojte, chcela by som sa spýtať či nemáte niekto skúsenosti s tým keď je prsník naplnený mliečkom ale nedá sa z neho odsať mliečko odsávačkou a ani synček mi nedokáže piť s prsníka. Čo to môže byť a je nutné ísť k lekárovi? čo mi môže pomôcť?

1234lubka
12. mar 2013

daj si teply obklad na prsnik pripadne skus striedavo teplu a studenu sprchu....alebo kontaktuj laktacnu poradkinu, cisla najdes na nete, vygoogli su tam podla bydliska

uankab
12. mar 2013

Ja odporucam horucu sprchu.. mne sa vzdy pri sprchovani uvolnilo mlieko z prsnikov a doslova mi striekalo... alebo niecim nahriat prsnik (daj si na handricku lekvar, to do mikrovlnky a priloz na prsnik).. ale mne sa sprcha osvedcila najviac.. k lekarovi urcite treba ist ak ho mas zapaleny....

saranata
12. mar 2013

treba prsník nahriat ako radia maminky , mne tiez najlepšie pomohla tepla sprcha a odsat trocha, potom uz zbytok vytiahla mala 🙂
ak je červeny a zapaleny prsník tak tvaroh rýchlo potlačí zapal ,ale ak ti naskočia teploty tak lekar a ATB, nepodcen to , neni to nič príjemne, drzím palce 😉

terina25
12. mar 2013

a nemáš zapálený prsník?ja som to presne takto mala.prsník som mala strašne naliaty,ale mlieko mi vobec nešlo.a nakoniec som mala strašný zápal prsníka a teploty 40 C.vyskúšaj si dať teplú sprchu na prsník,aby ti uvolnilo mlieko a skúsiť mlieko vytláčať priamo v sprche, potom masírovať si prsník.ja som tam mala normálne také hrčky a tie som si masírovala.pomáha aj teplý obklad na prsník.ale určite by som zašla aj k lekárovi.mne na to dal ATB.mala som to dosť zapálené. 😒 držím palce.

a ešte aby som nezabudla.netreba teraz veľa piť,lebo sa ti prsník ešte viac naleje.

majka1981
12. mar 2013

skus sa osprchovat v horucej vode, rozmasirovat prsnik, aby sa spustilo mliecko. mozes si ho aj neakym olejom (co mas este z tehotenstva...) masirovat. raz som aj citala, ze ked netecie mliecko, tak treba spravit kupel noh - nohy vymocit v horucej vode, aby sa spustilo mlieko. aj homeopatia pomoze (ked mam hrcu v prsniku, tak si davam Phytolacca americana - staci davka D 6 alebo D 9, davam si maximalne 2x po 5 guliciek a vzdy to prejde.

ajka30
12. mar 2013

nahriat infracervenou lampou - to velmi dobre pomaha, osprchovat v horucej vode, pomasirovat

janaalzbeta
12. mar 2013

ivanka117 choď pod teplú sprchu a sprchuj si ho a masíruj. A skús si mliečko odsať tam odsávačkou...Ja som to vyskúšala v nemocnici tiež som mala ten problém. Poradila mi to sestrička.....................

kacena4
12. mar 2013

mne ani pri jednom dietati neslo odstavat mliecko a niekedy aj tazsie deti tahali.
treba sa osprchovat s teplejsou horucou vodou a skus rucne stlacat prsnik laktacna poradi presne ako alebo mi napis do mailu vysvetlim. hlavne ak chce malicky tahat nechaj nech sa snazi mozno trebA LEN dlhsie roztahat aby mliecko tieklo drzim palceky nech uz znova tecie

cemi
12. mar 2013

Mne pomohlo natriet octanovou mastou a zaviazat. Smrdi to, ale pomaha to 😉

jajatko
12. mar 2013

mne pomohlo presne to iste co cemi. alebo nahriat prsnik, tepla sprcha, masirovanie, nech sa uvolni. ja som si dala sprchu, v sprche masaz a potom som natrela octanovou mastou.

pingu1
12. mar 2013

men sa hento stalo v porodnici. nabehla sestricka a zakrutila mi s prsom o 360 stupnov. videla som uz nebesku branu pomaly, ale pomohlo

jankako
12. mar 2013

poriadne rozmasírovať octanovou masťou,príp.aj pod teplejšou vodou silne masírovať,nech sa spustí...ak by to nepomohlo,odporúčam navštíviť pohotovosť.pichnu injekciu na spustenie mlieka,aby nenastal zápal..mne museli pichať už v nemocke oxitocin na spustenie,lebo sa mi naliali tak,že ani kvapka nevyšla.dostala som aj teplotu.hrozne bolesti...ale pomohla injekcia.

sonalek
12. mar 2013

Urcite tepla spracha a masaz prsnika. a skusit odsat rucne ked nejde odsavackou. malo by sa uvolnit a spustit

dais
12. mar 2013

pred kojenim nahriat, po kojeni zachladit. ja som na to mala gelove vankusiky, jednu sadu v chladnicke a druhu som ohrievala v horucej vode. to bolo praktickejsie ako horuce sprchy a tvarohy. ak je upchaty mliekovod, v prsniku je hrcka, v bradavke niekedy byva taky ako zasuseny stuplik z mlieka, niekedy staci uvolnit ten, v tom ta horuca sprcha pomoze. ak je ale prsnik vyrazne cerveny, cely bolestivy a zena ma horucku, moze to byt mastitida, treba ist k lekarovi. Ja som len odsavala v pripade dcerky a upchate mliekovody som mala pravidelne, pretoze odsavacka nedokaze odsat tak kvalitne ako dieta. Ked zena koji, da sa aj dieta nastavit na prsnik tak, aby odsalo poriadne ten mliekovod ktory je upchaty, kde je ta hrcka. to sa pri odsavacke da len ciastocne. preto som raz v zufalstve poprosila manzela, aby poriadne potiahol, jasne, ze to potom vyplul, ale strasne mi pomohol 🙂 takze aj taka pomoc existuje 🙂

kkl82
12. mar 2013

tepla sprcha a masaz. niekde na nete, na nejakej slovenskej stranke, no nie mamila.sk, som videla aj postup na masaz pre posilnenie spustacieho reflexu (zena si sama moze masirovat prsnik alebo niekto iny masiruje nejake body na chrbate, ktore v tomto pomozu). inak ani mne sa neda moc odsavat uz cca od 5. mesiaca, ale mlieka je v prsiach dost. skus odstriekat rukou, vtedy to ide lahsie. ak sa ti dieta hneva, ze mu netecie, bolo by dobre skontrolovat prisatie za pomoci laktacnej poradkyne. vela deti totizto nie je dobre prisatych a len caka na spustaci reflex, ked mamine mlieko tecie prudom. aj taketo deti pekne priberaju na vahe, no cim su starsie, tym su netrpezlivejsie a moze to vyvolat az dojcensky strajk, kedy dieta aj napriek hladu odmieta prsnik. ak je dieta dobre prisate, tecie mu dostatocne aj bez spustacieho reflexu.

josenka
12. mar 2013

Skús si aj skontrolovať, či nemáš na bradavke takú bielu bodku - to je upchatie. Mne sa to stalo pred mesiacom, tiež malý nevytiahol a ani nešlo odsať, tak som si vydezinfikovala ihlu a tú bodku prepichla. Neboj, nebolí to. Mlieko potom išlo v pohode a aj prsník prestal bolieť a nebol už taký naliaty.

andelok
12. mar 2013

Ak si dokazes nahmatat bolestivu hrcku, zrejme sa jedna upchate mliekovody. Tento vikend som si tym (znova) presla, takze skus toto: pred kojenim teple obklady, prip. tepla dlha sprcha a masaz. Medzi kojeniami naopak studene obklady na zmiernenie opuchu. Takisto octanova mast na opuchnute miesto, kapustny list do podprsenky (babsky recept, ale fakt pomaha!). Ja som si to ozarovala aj tou lampou Bioptron. A samozrejme co najviac kojit z postihnuteho prska a takisto aj odsavat rucne. Ono by sa to po case malo uvolnit, ale netreba to podcenit...je to velmi neprijemne, ja som si to tento vikend odniesla aj s teplotami. Posielam este super link, ktory ja pouzivam, ked sa mi to stane: http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/02/upchat...

svetlusska
12. mar 2013

ahoj ja by som skusila tu teplu sprchu, mne pomahala ked som mala naliate prsniky, predklonila som sa pustila teplu vodu a stlacala...prsnik sa mi uvolnil.inac sa maly prisat nechcel

kikuleenka
9. apr 2013

a kolko trva, kym sa to mliecko spusti pod tou sprchou? ja mam rovnaky problem a nech robim, co robim, maximalne odide par kvapiek...mala dokazala nieco potiahnut, ale teraz je uz taky naliaty, ze sa nevie ani prisat :( v nemocnici som bola 2x, vraj je to iba retencia /zadrziavanie mlieka/, kazali odstriekat do prazdna, dali aj oxytocin, mne sa to vsak nedari, prsnik mam uz cely bolavy z masirovania, bradavku opuchnutu a mlieko netecie a netecie...max. par kvapiek a potom uz nic...