Problémy s papaním 4,5 mesačného chlapca. Poradíte?

celess
17. máj 2015

AHojte, mam doma 4 a pol mesacneho chlapceka. Nas problem spociva v tom, ze hrozne zle papa mlieko. Prvy mesiac bol nonstop na prsniku, to pekne priberal, teda priberal pekne prve dva mesiace, potom sa to zacalo spomalovat. V 2 mesiacoch mal v hrdielku hrozne afty, dva tyzdne poriadne nepapal, neprisaval sa, mlieko som odsavala, snazila sa dat striekockou, potom aj z flasky. Odvtedy sa to jeho papanie pokazilo, nechcel sa poriadne kojit, lebo tvorba mlieka klesala ( zvysovala som ju vsetkymi sposobmi, moc nezaberalo ) .. odmietal pit z flase, odmietal UM... kojila som ho do takmer 4 mes, bol to bol, potom neprospieval, presli sme na UM... zabudla som spomenut, ze sme bojovali aj s kolikami. co sa tyka toho papanie UM, dlho tvalo, kym som nasla mlieko, ktore ako tak vypil , potom flasu, z ktorej pije, aj to ich doteraz striedam dve. zle papa, niekedy malo, niekedy aj celkom dost, ale zle pije z flase, niekedy vypije mlieko na trikrat, papa pomenej a casto... priberal za 2 tyzdne po 300 gramov, teraz len 200. este ho neprikrmujem, len raz som mu dala mrkvu, a raz kase, oboje pekne spapal. riesila som to s dr , povedala ze to uz nemam riesit, je sikovny, zdravy, ( vysetrenia krvi su uplne ok ) , pretaca sa, cely den je na brusku, je aktivny, celkom dobre spinka cez , v noci spi vyborne, na kazdeho sa usmieva, " rozprava, blaboce " ide o to, ze teraz mu idu zuby, tak to je este horsie, to jeho papanie, lebo cca pred dvoi tyzdnami uz papal pekne, bola som spokojna, a teraz sa to znovu pokazilo, a mna to trapi ☹ ked niekedy bojujem, aby som nasilu naliala do neho mlieko.. aj prikrmov sa bojim, ma dost citlive brusko.Frustruje ma, ked vidim okolo deti v jeho veku, co maju po 8 kg a papaju krasne.. on ma 68 cm a 6700 gramov. rastie na dlzku ako z vody, je dost dlhy.. inac, dcera tiez bola odmalicka slaby jedak mlieka a teraz ho zboznuje, ma tri roky.

pribinak
17. máj 2015

Ja celkom nechápem co vlastne riešiš, moj syn mal v roku ledva 8500g, zato od 10 mes chodil, v roku behal ako divy, kým iné deti sa 14 mes este len pokúšali o prvé krôčiky

Dôležitá je aj genetika a a najdôležitejšie je neporovnávat deti medzi sebou. Každé je iné, každé ma iný základ. Bud rada, ze je zdravý a šťastný

sabina1975
17. máj 2015

Moja dcera ma 19 mesiacov a vazi cca10 kg a papa velmi dobre zeleninu ovocie polievky proste vsetko a hlavne vela ja vahu neriesim mam tri deti prvy bol tiez taky drobnejsi ako ona a teraz je dospely a ma 1,90 a 85 kg

seahorse27
17. máj 2015

Za chvilu zacnete prikrmovat vo vacsom a ked pises, ze prikrmy pekne papa, tak neries - napapa sa z nich. Moj 6,5 mesacny syncek takmer prestal pit mlieko, ked sme zaviedli prikrmy...jedol by iba tie, mlieka vypije minimum. Tiez ma to trosku skrie, ale co uz narobim, sam si vybera, co chce a co nie...Starsia dcerka bola do mlieka blazon ako babo, kazde dieta je ine.