Ahojte.
Chcela by som sa spýtať či má niekto podobný problém prípadne skúsenosť.
Naša maličká 5 týždňová dcérka má problémy s odgrgnutím. Napapká sa a buď negrgne vôbec alebo len za dlhý čas. Pijeme umelé mliečko Nutrilon PRO futura duobuotik. A začína viac grckať.
Prosím neviete či to môže byť začínajúci reflux alebo len nesadlo mliečko?
Zo začiatku tieto problémy nemala...
Ďakujem za každú peknú odpoveď a skúsenosť 🙂.
@andreatytler ahoj, neskúšala, lebo toto som od nikoho ešte nepočula veru. Ďakujem ti. Skúsim. Aj keď ešte celkom nedržíme hlavičku, ale tak opatrne skúsime 🙂🙂 vďaka 🙂
@mimibabybell Mne tu metodu vysoko na pleci ukazala fyzioterapeutka. Vzdy som mala pocit ze mi ide dieta padnut cez chrbat.😀
Ja som tiez skusala metodu ked dieta sedi na kolene a ty mu drzis hlavicku ale ta sa mi nezdala az taka pohodlna pre dieta.
Laktacna konzultantka mi zase ukazala jeden trik ktory niekedy fungoval ze drzis dieta na sebe na brudi tuho pritlacene ho objimas tak aby bol tvarou k tebe a predklonis sa s nim cize ty ides do predlkonu a on ide do lahu. Takto sa podpreklanas 3x a potom skusas odgrgnut.... zevraj ta zmena polohy hore dole umozni ze vzduchove bubliny v zaludku sa daju do pohybu a vyplavaju napovrch odkial sa daju odgrnut.
@andreatytler aká si zlatá! Ďakujem ti veľmi pekne ❤️ skúsila som to prvé a zabralo. Grgli sme krásne 🤗😊
@mimibabybell Super!🙂
@mimibabybell Môj starší syn si snáď v živote neodgrgol. Najprv ma to tiež trápilo a bála som sa, že si odgrgne (odgrcne) keď bude v ležatej polohe a zadusí sa. A tak som s ním už ani neviem ako dlho pochodovala po byte, už mi koľkokrát spal na ramene a grgnutie nikde. Tak potom som si povedala, že kašlem na to, že potrebujem spať, keďže za tri hodiny sa zas zobudí. Ukladala som ho na bok. Zato druhý syn grgal ako z učebnice, vždy, vždy po jedle. Keď nie, vedela som, že musím chvíľu počkať a príde to 🙈
P.S. Maličká, napapkať, mliečko, grckať... 😨 Tu na fóre sme dospelé ženy, preto sa s nami kľudneee bav ako s dospelými a nie ako s deťmi na ihrisku.
A tá poloha pomohla aj tebe na odgrgnutie? Keď píšeš, že ste grgli krásne? 😀
@ysseba hmm. nemas rada mamickovsky plural... staci to tak povedat. Ja nemam rada posmievacny ton.
@mimibabybell Nemusi grgnut ak nepotrebuje. Ak je spokojna a nema problemy, neriesila by som to.
Skusala si aj ine polohy? Mne vysvetlili ze dieta ma byt doslova prehodene cez plece pri odgrgavani, tak aby jeho brusko bolo oprete o tvoje plece, aby sa malo do coho zapriet tym bruskom ked sa snazi odgrgnut.