Prosím o radu mamičky, ktoré si prešli niečím podobným. Dcérka bude mať onedlho 3 mesiace a keď mala 2,5 m, začala "štrajkovať" pri kojeni, najprv odmietala jeden prsník (pritom ten, z ktorého sa kojila vždy lepšie a mám v ňom viac mlieka), pila z neho len v polohe na futbalistu, po dvoch dňoch začala úplne odmietať dojčenie, ale v spánku sa nakojila normálne. Už to takto ťaháme vyše týždňa, ale je to veľmi ťažké, keď dlhšie bdie a už je hladná, plače, ale prsník chytí a hneď, keď jej začne tiecť mlieko, pustí ho a už nechce chytiť. Keď je pokojná a ponúkam jej prsník, tak potiahne dva krát a pustí a takto stále dookola, nie je schopná sa normálne nadojcit. Chcela som vydržať do 4 mesiacov, aby sme to potom doplnili už prikrmami, ale neviem, či to dáme len s tým kojenim v spánku 😕 s laktacnou som hovorila, nevie nám pomôcť, dcérka cumel nemá, uzdicky má strihnute, ale stále ma zle prisatie, pri saní cmuká, ale s tým sa nám nepodarilo nič urobiť, aj keď sme sa snažili. Myslím že kvôli tomu zlému prisatiu jej aj vadí tok mlieka, lebo sa nahlce aj vzduchu a potom jej je ťažko. A v spánku si to neuvedomuje, takže papá ďalej, aj keď jej je ťažko. Ale to sú len moje dohady. Priberá zatiaľ v norme, aj keď sa obávam, že nám to takto už dlho nevydrží. Skúšala som ju nosiť aj v nosiči, nech ma prsia stále "k dispozícii", ale ona nosič nezvláda, je v ňom nervózna, hnevá sa. Mne už došli nápady, čo by som ešte mohla urobiť, aby sme vydržali 😕 a toľko sme si prešli, je mi ľúto, aby sme teraz skončili, ale na druhej strane, nechcem ju trápiť hladom 😔
@simona92101 fľašu som jej teraz ešte nedávala, lebo keď som jej ju dala 2x asi trojtyzdnovej ako dokrm, lebo som mala málo mlieka, začala mi odmietať prsník. Tak som si vtedy povedala, že radšej vydržíme plač, kým sa mi rozbehne mlieko, ako by sa úplne prestala dojčiť. Vtedy som skúšala aj dokrmovať cievkou, na to sa tiež strašne hnevala, hneď púšťala prsník, keď zistila, ze má silný tok s cievkou.
Mne pomohlo dojčiť v polospanku a v lahu, skúšať či prijme ak nie, nenútit, pozabavat poukazovať mu veci aby sa ešte viac unavilo a potom take rozosiaty v lahu nadojčiť a rovno nechať už aj spat
Doteraz sa už nevie dojčiť v sede, dojčím jedine v lahu alebo v nosiči, pripadne mu ešte nevadí poloha ked som v polosede a on na mne zpredu leží na prse ako pri bondingu cca
@martiiina69 tu polohu ako pri bondingu som tiež už viackrát skúšala, ale žiaden rozdiel. A v polospánku sa nie vždy dá, lebo niekedy je hladná aj vtedy, keď nie je unavená a vtedy žiadne zabávanie nepomôže 😕 a okrem toho mám ešte dve staršie dcérky, aj tie potrebujú moju pozornosť 😥
@lenkike myslim ze nic zato nedas ak vyskusas..
Ahoj. O chvilu sa tu zbehne cela mamila a budu na teba tlacit, aby si zotrvala v dojceni....Ja som mala podobny problem, mlieka som mala habadej, spustalo sa mi do pol sekundy, dcera sa aj tak odtahovala, kojila sa len v spanku. 3 laktacne poradkyne mi nepomohli. Flasu odmietala detto. Teraz ma 1 rok a uz 10,5 mesiaca sa krmi striekackou, lebo nechce jest ani pit. A pritom je to uplne zdrave decko. Byt na tvojom mieste, dam jej flasu a mlieko si budem odsavat.
@simona92101 ale ak by aj pila moje mlieko z fľaše, k čomu by to bolo dobré? Akože mám odsávať a dávať jej moje mlieko na fľašu? Môžno by som to aj takto riešila, ak už by sa nič iné nedalo, ale mám vyskúšané pri staršej dcérke, že pri odsavani sa mi tvorba mlieka postupne znižovala, takže by to aj tak viedlo k UM.
@lenkike pokial sa ti stale tvori mlieko,bola by skoda ho vylievat..pokial uz mat mlieko nebudes,prejdi na UM.otazne je,ci prijme flasu
@zenazaba ako som odpísala @simona92101, mám vyskúšané pri staršej dcérke, že pri odsavani sa mi tvorba mlieka postupne znižovala, takže by to aj tak viedlo k UM. Ale chcem sa opýtať, s tou striekačkou to zvládate ako? Viete mi poslať nejaký návod z netu? Keď nechcela fľašu, skúsili ste toto a šlo to? Lebo známej dcérka tiež po poklese tvorby mlieka odmietla fľašu a nakoniec ju kŕmila mliekom lyžičkou a vraj to bolo hrozne zdĺhavé...malá jej vôbec neprospievala.
@lenkike ja som tiez najskor krmila lyzickou. Navod na to nie je. Proste som mala malicke babo na posteli, jednou rukou som jej ukazovala hracky, ona otvarala pusu a ja som jej supovala mlieko. Viac krat som ju musela dat odgrgnut, aby sa nezgrcala. Potom prisiel bod, kedy prestala otvarat pusu. Tak som presla na striekacku. Ale po case zacala odmietat prehltat. Tak teraz fungujeme tak, ze ju musim niecim zaujat a zozadu jej striekam mliecko. Inak mi vsetko vypluje. A zaujat je cim dalej tym tazsie. Ja ju kludne necham vysypat muku po kuchyni, len aby sa mi najedla. Je to katastrofa, je to brutalne narocne, ale ak by som to nerobila skoncila by so sondou :( skuste sa pridat na fb do skupiny "Kdyz miminko odmita kojeni" alebo "Obtizne krmene a sondovane deti". V tej druhej mam video ako krmim lyzickou.
Este by si mohla vyskusat krmenie poharikom. Na youtube najdes videa, da sa tak nakrmit aj novorodenec. Alebo ta to nauci skusena LP. Mozes vyskusat napr.poharik medela baby cup.
@lenkike moj mi tiez všelijako strajkuje, kojenia sa vsak nevzdám ani keby co bolo, pre mna je to veľmi dôležité, alfa a omega, pre niekoho premotivovana mamilovka, ale beriem to ako uzasny dar, ked vidim ako rastie len z mliecka ale hlavne je to take prepojenie nase ❤️ každopádne, nam pomáha kojenie po leziacky, a v noci samozrejme papa uplne najlepsie. Dali sme podstrihnut najprv spodnu uzdicku, ta pomohla aby mu nevytekalo mliecko z ust. Par dni dozadu sme strihli aj hornu, pomohlo ze necuka a zda sa ze sa lepšie prisava. A ked proste strajkuje, tak ho necham, a kojim a vtedy mu aj vascinou chuti a to je na uspavanie pred spaním, a niekedy aj po zobudeni. A aj ako bolo spomenuté tak po stojacky a hupat sa. Ale je to dost obtiazne ked ma uz skoro 7 kg... Mozno mu vadi tok, tak som zacala brat senovku a benedikt, skus aj ty. Mam pocit ze sa uz toľko neodtrha od prsa. Drzim palce 😍
@margaretka1990 ja beriem Benedikt a Senovku od asi dvoch týždňov malej, uzdicky má strihnute obe, ale aj tak za plytko prisava, podľa mňa preto nezvláda tok mlieka a hnevá sa. A vtedy ani kojenie postojačky a hupanie nepomáha 🤷 ale tak snáď to vydržíme a neskôr si to budeme už len užívať 😊
@lenkike jaaj tak... No vidis, dojcenie ma byt krasna prirodzená záležitosť, a pritom je to veda... Moc vam drzim palce 😍 snad sa umudri 🙏
@margaretka1990 ďakujem ♥️
neviem čo ti poradit. Každy by sa v takej chvili zachoval inak. Niekto by dal flašu s mliekom a niekto by hladal sposoby jako dieta nadojčit.
@lenkike a odsate mlieko z flasky vypije?