Problémy s dojčením počas tehotenstva

5. jún 2022

Ahojte, prosim o radu, ja uz neviem, co robit a co nie. Som tehotna, aktualne je to 8tt., dojcim 18 mesacne dieta. Chcela som skusit dojcit ho, kym sa bude dat, no lenze mame problem, ze mlieka mam ocividne malo, dudluje takmer naprazdno, ide mu par glgov, v noci sa mi budieval casto kvoli zubom, ale to sme prekonali, teraz sa zobudil tak 1-2x, stacilo cucnut a spal dalej, no lenze teraz ho to neuspi, preberie sa a je schopny sa nervovat aj 2,5 hodiny, toci sa, kruti. Skusam kocik, ponukam vodu, nakoniec x krat na prso a dokolecka, kym sa neunavi a nezaspi nejak nakoniec. Som vycerpana. To dudlovanie ma priserne boli, palia ma bradavky, nervozna som z toho, vadi mi to.
Teraz navyse chytil zase daku virozu od starsieho, ma teploty a sople, tak je to 100x horsie vsetko. Pocas choroby ho odstavit nechcem. A potom som dufala, ze sa akosi odstavi sam, ale asi je to utopia. Poradte, co robit, co skusit.
Umele mlieko mi nechce vobec, skusala som mu davat pit aj normalne mlieko, aj slamkou, z pohara klasicky, dudlovu flasku, nic...Dost este pil toho materakeho mlieka, ako zaklad pitneho rezimu, vody vela nedal. Teraz to vidno na tych plienkach, ze ma uz malo. Ale zase cez den tu vodu teda pije.
Poradte, prosim.

zuzana9393
5. jún 2022

Ja by som este vydrzala kym prejde ta viroza a potom ho odstavila. Tiez som syna kojila do roka, kvoli tomu ze bol hore kazdych 20 min a bolo to neunosne. Ked som ho odstavila, zvykol si a spaval normlane celu noc

miruska655
5. jún 2022

Ja som syna teraz pred mesiacom odstavila presne pre to isté čo piseš ty. Konec, sekla som s tým on somnou doslova bojoval. Odrazu spí v noci a stačí mu aj čistá voda. Sú mamičky čo stým problém nemajú no ja som mala veľmi veľký problém a môj malý tiež. Načo sa trápiť obaja ?

nwnw
5. jún 2022

Budit sa moze aj koli soplom alebo,ze mu je teplo. Treba ho odnaucit od toho nocneho cucania. Bude mat iba na zaspanie a bude pokoj.

sojorez
5. jún 2022

Ja som tak odstavila starsiu dceru, bola som tehotna cerstvo s mladsou a chcela som skusit kojenie pocas tehotenstva. Ale budila sa 14 x za noc, bradavky som mala kvoli tehotenstvu neuveritelne citlive a bola som nervozna z toho len. Dcera umele mlieko nechcela, skusila som i klasicke mlieko, taktiez nie, takze ho v jedalnicku od odstavenia ani nemala - pila mi ciste acidko, mala v strave jogurty, syr.

svetlana16
5. jún 2022

Skus ponúknuť kozie mlieko.. Ja som odstavovala pomaly (do flase som im davala najprv iba materske mlieko, potom som ho pomaly zamienala) , vysvetlovala som že mamka uz nema mlieko a to mali o dost menej teda... Hlavne to musi dieta citit aj od teba ze je to v poriadku... Ja som postupne "klamala" hladala som cumlík na flasu ktoru príjme... Jedine vzdy zabral MAM... A pomaly som moj prsnik vymienala za flasu vždy a takto to išlo.... UM som neponukala.. Na začiatok som vzdy vyskuslaa dat troska granka do mlieka (iba 1xmi tak mlieko vypil, potom uz to granko vobec nechcel mat v tom mlieku iba čisté.... Niekto dava troska medu) a v noci jednoznacne od naučiť.... Ponuknut len vodu, vysvetlit ze v noci sa nepapa moze sa napit caju ci vody v noci... Mozno to bude trvať trocha, ale treba mať trpezlivosť 🙂 a vzdy ponúkať a vysvetľovať

autor
5. jún 2022

@svetlana16 moj bol zvyknuty na flasku, akukolvek a hocijaky cumel, ja som ho pracne ucila na prsnik prvych 6 tyzdnov, iba s klobukmi, hrozne to bolo, ale flasku sme pouzivali, este aj cierne uhlie mi cucal takym starym cumlikom s velkou dierou, kvoli zltacke. Ale potom postupne som mu flaksu davala menej a menej a uz od pol roka cca ju nechxe vobec.
Tak neviem uz, ci 18 mesacne ucit na dudlovu flasku. Ale on to mlieko, hoci moje, nevypije z nicoho. Vodu nalejem do pohara a slankou klasickou sa napije, ale ked je tam mlieko, ochutna, strasie ho a ide prec...🤔
Akoze byt hore 1x v noci, 2x, to je okej zatial a dufama som, ze to postupne skresem, ze poverim manzela, aby mu ponukal vodu, ale to budu vresky, lebo on nikoho neznesie, len mna, hlavnr v noci. To sa nevyspim ani tak, ked mu dam cucnut. No uvidim, ked mu prejde tato choroba, co sa bude diat. Teraz mu dam cucnut, ked ma horucky a dopije sa vodou.
Dakujem vaetkym za rady, poskusam po vyliexwni nieco z toho.