Problémy s dojčením po pol roku

nicoll212
20. nov 2015

Ahojte maminy, chcela by som sa vas opytat.. dcera mala pol roka tento tyzden, plne kojena doteraz.. dnes papala o druhej rano, potom spala do 6:15h, papat nechcela, zaspala doobeda ani vtedy ked sa zobudila nechcela, ani o 12h.. tak som jej dala domacu jablkovo mrkvovu vyzivu (bez cukru) a tu spapala skoro celu a odvtedy raz papala okolo 14h a potom uz nie.. aj plakala tak som jej isla dat a zahryzla mi do bradavky, neprisala sa ale iba hryzla a ja som hned skrikla ze "au" a sa zlakla a plakala a zaspala mi.. uz asi treti den to je tak ze mi zahryzne do bradavky, z praveho prsnika moc papat nechce, ked jej skusam davat aj z laveho boku tak nechce, vzdy ju kojim poleziacky a nepomohlo ani v sede, minule ano.. ked sedim a chcem ju nakojit tak sa len vrti a to je nula bodov.. dala sok zohriat rozmrazene mlieko a skusim jej dat potom z flasky, lebo ak mi ma zase zahryznut a nenapapat sa lebo sa aj mozno boji ze zakricim a boji sa papat alebo co.. prosim nemate s tymto nejaka podobnu skusenost? myslite ze uz nechce prsnik? dakujem za kazdu odpoved 🙂

saska.t
20. nov 2015

Znizena tvorba mlieka a kedze uz jej netece lahko odmieta sa prisat a kuse, na tvojom mieste by som kontaktovala laktacnu poradkynu v tvojom okoli, aby ste o kojenie nedosli uplne 😉

nicoll212
autor
20. nov 2015

@saska.t kamoska mi poradila ze si mam kupit klobucikx ze to je proti hryzeniu, mna to ani nenapadlo ze existuju ale za vyskusanie nic nedam 🙂

saska.t
21. nov 2015

@nicoll212 klobucik znizi este viac tvorbu mlieka, kedze sa dieta neprisava na bradavku a nedochadza k stimulacii a teda tvorba sa znizi este viac, na Toto ti naozaj pomoze len laktacna 😉

nicoll212
autor
21. nov 2015

@saska.t aha.. no odsala som si mlieko lebo nechcela papat z prsnika a jeden mam naliaty ked nepapa a to mlieko je take mdrozelene ci ake, bohvie ci aj neredne alebo co, skusim jej dat to z flasky a ked nebude chciet tak jej budem davat rozmrazovane, co uz... radsej kojenie pol roka ako vobec 🙂

nicoll212
autor
21. nov 2015

@saska.t teda nie uplne modrozelene ale taka nadych to ma nejaky..

maaaria3
21. nov 2015

Mne sa niečo podobné stalo, malý mal jedenásť mesiacov a nechcel zrazu prsník, bola som z toho dosť nešťastná, dokonca som začala odstrekovať mlieko, aby som ho nestratila a kontaktovala laktačnú... ale asi po 4 dnoch malý zas začal pit z prsníka... neviem, čo to bolo, ale prekonali sme to... snáď aj vy to tak budete mať

nicoll212
autor
21. nov 2015

@maaaria3 no tak to ste mali dobre 🙂 ja zatial malej prsnik davat nebudem, lebo kolkokrat aj do flasky este zahryzne predtym ako ide papat a tiez odstriekam mlieko a dam jej to... a kojit ju budem len v noci, vtedy nehryzie 🙂

luba41
21. nov 2015

ked ti dieťa hryzie- poklesla Ti tvorba mlieka, pokazilo sa prisatie..ak zčneš dávať flašou-zajedno tolko neodsaješ, ešte viac sa Ti zníži tvorba ..používali ste flašu aj predtým napr. s vodou? cumel? príkrmy ešte namala? dojčila si na požiadanie? zavlaj si lakatčnú, možno nájde zdroj problemu, poradí ako ho odstrániť.. škoda takto seknuť s dojčením

andreanova
21. nov 2015

@nikoll212 no, ja mam ciastocne podobnu skusenost - maly radsej ostal hladny, ako sat, alebo, potiahol 2-3x a potom viac nechcel, hoci bol zjavne hladny....sli sme na pohotovost, tam mi povedali ze usi, lebo vraj pri sani pohyby sanky sposobuju velku bolest. ak je yapal na usiach, no na usnom povedali vsetko ok. za par dni vzsli von hroty zubov, naraz niekolkych a vraj rast yubov moye sposobit bolesti usi a aj to, ye sa dieta nechce prisat, lebo dotyk dasien boli. ten 1x to bolo okolo 3 mesiacov, tak som len ponukala stale prsnik, potom sa to tak do tyzdna napravilo, druhz x to bolo ked mal maly 5 mesiacov, nechcel ani nahodou. umele mlieko nechce . tak sme hned nutene zacali prikrmovat a pit vodu z pohara so sosakom, bey problemov a o par dni uz aj potiahol a v podstate je to ok doteraz...tiez, laktacna mi poradila pocas kojenia akoby odstrekovat malenu do pusy a ,,mackat,, prsnik, ze malemu pojde viac mlieka a nebude odmietat...tiez mi pomohla senovak a a benedikt..

nicoll212
autor
21. nov 2015

@luba41 flasu sme pouzivali od narodenia asi dva mesiace, odsala som si mlieko a to pila, za den som odsala liter az liter a pol a este mam asi 60 pohaikov zamrazenych, ktore teraz rozmrazujem a davam jej tie z flasky, caj ani vodu este nepila ale davam jej domacu vyzivu stvrty den dnes, tento tyzden mala pol roka.. z praveho prsnika vobec nechce, dnes nechcela ani z laveho, pred chvilou ked som odsala lebo som ho mala naliaty a trochu hrcky na nom, som odsala asi 30 ml a zase take modraste mlieko a to by som jej ani nedala kedze sa mi odsavackou pravdepodobne podrazdila bradavka, lebo ma to tahalo a teraz ju mam zospodu do krvi... ale zase ja to berem tak, ze radsej kojena pol roka ako vobec a neberem tak tragicky to, ze bude mat moje mlieko aj ked z flasky 🙂

nicoll212
autor
21. nov 2015

@luba41 a dojcila som na poziadanie a cumel sme davali uz len zriedka posledny mesiac, ked sa napr v noci zobudila tak som jej ho dala a zaspala alebo ked niekedy vresti tak jej ho dam pokial sa neukludni a potom jej ho zoberem a uz nehuci.. niekedy jej ho dam do ruky a len tak sa s nim hra.. uz ma dva zubky dole prerezane

luba41
21. nov 2015

@nicoll212 no neviem, či chceš ešte dojčiť dalej..ale toto sa nazýva štrajk..dieťa reaguje na zníženú tvorbu mlieka, ktorá predtým bola velká..a pokles bol sposobený pravdepodobne tým cumlom v poslednej dobe..totiž nie je používanie cumla ako používanie/ velmi záleží v akej chvíli, v akej situácii/..ona chcela Teba, Tvoj prsník a nie cumel..a preto si "odvykla" od prsníka ako od "zdroja", kde sa može ukludniť, najesť a pod.. dojčenie na požiadanie je -bez cumla, bez flaše..proste dávala si ho v nesprávnej chvíli, dieťa čím je staršie tým je "citlivejšie" na takéto zásahy od matky..ak chceš, treba zrušiť flašu a rozmrazovania a dávanie MM, prestať dávať cumel, nedávať príkrmy..ponúkaj jej prsník ked zaspáva, ked spí / spite spolu/, nechaj ju dudlovať kolko bude chcieť..udržíš si tvorbu mlieka..nepozeraj na farbu mlieka, je úplne oK..a odsávačka Ti akurát sposobí poranenie bradavky a upchatie mliekovodu..skús si kúpiť bylinky na zvýšenie lakatácie..prípadnme možeš volať laktačnej poradkyni..škoda takto skončiť s dojčením..
a prečítaj
http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy...
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmie...