Maminy ako ste riešili problémy s kojenim po pôrode? Mne sa začalo púšťať mlieko až na tretí deň, no je to bieda. Odsajem naozaj len minimum. Malá ma navyše zltačku a pomohlo by kojenie. Neviem, či sa to dá ešte nejako naštartovať. Ako ste kŕmili babo, ak ste nemali mlieko? Čo ste im dávali v prvé dni a týždne? Podarilo sa vám od niekoho zohnať materské mlieko? Ďakujem za skúsenosti.
@simonka15513 a aké UM sa odporúča pre týždňové babatko?
V porodnici mu ake davali? Tak mlieka su vselijake znacky ..nutrilin hipp beba a kopec dalších .. začína sa číslom 1
Prvé dni/týždne som skoro v kuse kojila, proste stále ponúkať a ono sa to rozbehne.
Nikdy neodsajete toľko čo si dieťa vytiahne, takze ak chcete dojčiť, tak len prikladať prikladať prikladať. Ak je veľmi zle prikrmit um, ale stále prikladať. Mne na rozbeh pomohla benedikt senovka a vit. B.
Určite treba stále prikladať, aj keď každú hodinu. Niekedy to trvá dlhšie kým sa mlieko naplno rozbehne. Mne to trvalo skoro dva mesiace, potom som si mlieko už aj zamrazovala čo som ho mala tak veľa. A dovtedy som prikrmovala aj UM ale to iba na noc aby lepšie zaspala.
Kde dopyt tam je aj ponuka, takže stále prikladať, prikladať. Ono to pôjde, veď ani také malé bábo nevypije toho veľa. Ak má žltačku a zaspáva pri kojeni, tak bábo pozobliekat do plienocky a mamka hore bez. Lepšie pijú keď cítia maminu kožu, dobre je ho hladkať, šteklit na nožičkách. Veľa piť vody, teplý obklad pred kojenim k tomu trošku pomasirovat prsníky a hlavne nestresovat. Ak dieťa má nacickane v každej plienky a pekne kaka,tak je všetko v poriadku. P.S. ja som mala mlieko až na 5 deň a rozbehlo sa to až natoľko, ze mám v mrazaku doteraz mlieko. držím palce
Ja som nikdy vela neodsala, najlepsue odsacacky su deti. Kup si um, najlepsue to, ake mali v nemocnici. Pripadne si dieťa pred a po kojeni odvaz na vahe a zapisuj si. Ak bude vela cikat, tak sa napilo
Ja som nechcela aby mal od niekoho materske .. mal trosku odomna a plus umele mlieko