Problémové odúčanie od nočného kojenia

sarinka91
29. dec 2015

Maminy poradte :( ideme sa pokusit maleho oducit nejak od nocneho kojenia, resp. dudlania na prse..estenikdy neprespal celu noc, spi so mnou v posteli..budi sa kazdu hodinu aj skor, ale len sa napoji a spi dalej..vacsinou..problem vsak je, ze on sa nezobudi normalne ale hned sa posadi a sedi alebo ide dole z postele..kupili sme aj flasu, kde zacat ? nechat ho vecer vyplakat nech zaspi ? alebo nakojit a prelozit do postielky a potom ked sa zobudi tak co ? prosim poradte, musime ztejto situacie vonku, ja chcem kojit ale nie byt cumel celu noc :( som nevyspata aj maly, zbytocne sme nervozni obaja cez den..dakujem

alicka850
29. dec 2015

Ja ti v tomto neporadim,lebo sama som bojovala s podobnym problemom. Moja dcera bola zly spac a takisto som v noci nahradzala cumel. Ked mala skoro dva roky situacia pre mna bola neunosna /uz som pracovala a chodila som v robote ako zombie/ a ja som ju odstavila. Naivne som si myslela,ze sa to zlepsi,ale nestalo sa. Budila sa stale,akurat ze som nemala po ruke rychlo cicik a tak kym znova zaspala, trvalo to ovela dlhsie. Hrozne som sa trapila,ze som zla matka,ze som ju naucila so smou spavat v posteli,ze som ju naucila na cicik a podobne. Samozrejme aj okolie /manzel,teraz uz ex aj exsvokra/ mi davali za vinu kojenie ako pricinu zleho spanku. Dcera ma 6 rokov a prespala prvykrat noc ked mala 4-5 rokov. Teraz mam syna 1rocneho a veci, ktore mi predtym vadili, beriem teraz ako vyhodu. Napr.spolocne spanie,vdaka tomu dam v noci cicik a zaspim spolu s nim,som v pohode,aj ked sme v noci casto hore,ale len chvilku. Aj on si niekedy robi zo mna dudel,ale najma vtedy,ked ho nieco trapi a nevie sa inak upokojit. Dnes v noci bol uplne celu noc na ciciku,rastie mu stolicka.
Neviem ake velke mas babo,ale podla mna odstavenim nic nevyriesis. Bude sa budit z ineho dovodu /brusko,zuby,pocit samoty/ a ty budes potom ovela horsie riesit,ako ho uspat a budes rano este unavenejsia.

katkapn
29. dec 2015

Ja son dceru oducala tak ze dve noci spala sama s manzelom v spalni a ja som spala obyvacke. Zazracne to pomohlo a viac sme nemuseli kojit. Odvtedy prespala celu noc bez budenia.

luba41
29. dec 2015

v 12 mes je ešte malý..dojčíš na požiadanie cez den? kolko máte dojčení..deti majú fazy, kedy sa striedajú takéto obdobia..neplatí, že čím je starší, tým to bude lepšie, tým sa bude menej budiť..ja by som určite ešte neriskovala nočné odstavenie, ak chceš dalej dojčiť.. je možné, že by to malo vplyv aj na celkové dojčenie, že príde k poklesu mlieka a dieťa Ti začne odmietať cez den dojčenia..

sorciera24
30. dec 2015

presne ako @katkapn v roku spal pri malom manzel miesto mna....2 noci sa 2krat zobudil, trosku poplakal, manzel ho utisil a 3tiu noc prespal..... a konecne bol vyspaty a nenrvozny, lebo to nebolo o hlade, ale o zvyku, ze chcel cici miesto dudla....a v pohode sa dalej dojcil rano a vecer....(a halvne uz zaidan flasa, tu uz v tomto veku nepotrebuje)