Problémové dojčenie trojtýždňového chlapčeka

9. nov 2020

Ahojte. Mam 3tyzdnoveho chlapceka. Prve dva tyzdne som ho plne kojila a bolo to ukazkove. Nakrmil sa a spal aj 3 hodiny, v noci sa budil na kojenie raz. Potom prislo obdobie asi troch dni kedy som nemala mlieko. Bol na mne cely den prisaty a stale nervozny a hladny. Neodsala som vtedy ani kvapku. Tak som ho prikrmila UM. Zacala som pit viac vody, brat senovku, jest polievky, pit kojenecky caj. Mlieko nabehlo ale odvtedy sa trapime. Spi cez den hodinku-dve. Nakrmi sa a o hodinku je hore a potom uz nespi. Nevyzera byt cez den nervozny no v noci to vyusti do toho, ze prsnik zacne odmietat lebo uz je nervozny (cely den vyzera tak, ze sa prisaje, zaspi, zobudi a stale dokola to iste, nestihnem ist ani na wc ani sa najest pomaly). Skusila som zvladnut noc bez prikrmu a dojcit na poziadanie no v noci takisto spal mozno dve hodiny. Tak som ho opat prikrmila a nechapala som aky je kludny a potiahol aj spanok. Odvtedy to je stale horsie a horsie ja som nervozna lebo chcem kojit ale na druhej strane som kojenie zacala neznasat. Nechcem aby bol nervozny ked viem ze ked ho prikrmim tak je kludny a aj sa vyspi. Placem lebo mam pocit ze som zlyhala a ze som zla matka. Je to zacarovany kruh a neviem z neho vyjst. Najrsdsej by som ho len krmila umelym ked vidim aky je spokojny. Ale potom sa rozplacem lebo chcem aby dostal odo mna to najlepsie. Ale je mi luto ked ho vidim ako sa trapi a nervaci pri kojeni. Co mam robit?

nelca0510
9. nov 2020

Ma cumel? Čím častejšie priložis, tym viacej mlieka sa tvorí. Kojenie takto často je normálne, je to male dieťatko. Keď si nervózna, tak to dieťa vycíti. Veľa zdaru. PS: isto tu budú písať, nech prejdeš na fľašu. MM je to najlepšie pre dieťa.

autor
9. nov 2020

@nelca0510 ma aj cumel- vtedy aspon stihnem ist umyt zuby a nieco zjest. S mliekom problem uz nemam, mam ho dost.

dana90
9. nov 2020

Skus odsavat a dat s fľašky

thoughtfulweirdo
9. nov 2020

Ja som si takymto prikrmovanim odpisala kojenie. Dcera zacala prsnik odmietat, aj ked mlieko bolo, lebo flasa je pohodlnejsia. A presne tak, ako opisujes, to bolo aj u nas- prisala sa, zaspala, zobudila o chvilku hladna a tak dokola. Tak som obcas dala flasu, aby si pospala no a strajk bol na svete. A cim menej bola na prse, tym menej mlieka. Az som to uz nevydrzala a prestala sa snazit kojit, lebo som bola len klbko nervov. Sice sme sa obe potom ukludnili a prosperovali, ale uz som poucena, pri druhom ziaden cumel, ziadna flasa, bude v satke na prse kludne kazdych 20 minut cuckat.

pribinak
9. nov 2020

Zavolaj si laktacnu ksebe.

nelca0510
9. nov 2020

Tak nedávaj cumel a daj ho len na spanie keď tak. Nemôže ho mat nonstop. Prikrmuj keď tak na cievke, ja som tak robila.

kulumulu123
9. nov 2020

Prečo stresujes seba aj dieťa?? Máš obavy ze ak nebudeš kojiť tak ho ukratis o plnohodnotný spánok a celkovú pohodu? Alebo ide o to ze cele okolie rieši ci kojis a ak náhodou nie tak by si mala mat zlý pocit? Véd v prvom rade sa riad tým co vyhovuje malému a nakoniec aj tebe ak to nejde tak to nejde nemá zmysel stresovať seba aj drobca len pre pocit ze kojis....

floren
9. nov 2020

Hlavne kľud. Mne nepomohla ani laktacna. Tak som odsavala, koľko sa dalo a malý je zdravý ako buk.

ivangeline
9. nov 2020

Len prikladaj a buď v kľude. Spí veľa. Spí s bábom. My sme to zvladli aj bez cumla a to vrieskala 4m a nevedela spať do 7m.... Čím častejšie budeš dávať fľašu, tým si viac zvykne. A áno v noci sa budila každé 2h, nadránom každú hodinu...tvorba mlieka sa prispôsobí. Každým mesiacom to bolo lepšie. 😊 Avšak ak ti nevadí, že dáš umelé, tak ho dávaj ale len vždy v rovnake časy, nech sa ti ustáli tvorba mlieka a dúfajme, že neodíde úplne. Dá sa to aj takto. Neviem prečo ale...veľa žien má veľa stresov z dojčenia... A pritom, čím menej stresu, tým ľahšie to ide. 🤣 Plus, nie všetko je o prse, čo sa s dieťaťom deje, na to nezabudaj. 🙃

deti95060810
9. nov 2020

skúšať len kojiť... je to veľmi malinké bábo, kojiť by si mala na požiadanie... Niektoré detičky keď sa začnú kŕmiť fľaškou Um, tak už prsník nechcú. Najmä ak maminke ide mlieko ťažšie. Z cumľa sa mlieko valí a nemusí vynakladať žiadnu prácu.....Ešte takto zopár krát a môže byť po kojení.... 😉

jankaovecka
9. nov 2020

Cumel zrus hned a zaraz! Bud s nim sustavne stale, v satke ho nos a vsetko ostatne teraz odloz! Myslim upratovanie, varenie a spol.. to ze si cely den v pyzame a len kojis je podla mna nornalna vec😁Tvoj je hrozne malinky. Ja som to mala podobne. Pri oboch detoch som prve mesiace len kojila.. deti mi vobec nespali. Pri druhom som mala presne to co ty! Jedoval sa, nervozny a hladny. Dokrmovala som, aby sa ukludnil a ja nadalej stracala mlieko. Maly mal tiez tri tyzdne. Zacarovany kruh. Odmietal prsnik, ale na flasu sa nacucol hned! Vyriesila som to tak, ze som pouzivala cievku na dojcenie. Vyborna, aj ked trocha zdlhava vec ale velmi mi pomohla! Pozri sa na to na nete hned ako toto precitas!!! Toto mi zachranilo dojcenie. Flasu som navzdy zrusila. Mlieko normal nabehlo a ja dojcila este velmi dlho..

heidy222
9. nov 2020

Ano presne Tak,bud v pyzame cely den,pusti si serial a pri tom dojci, prve dva mesiace je to normalne. Hlavne na seba netlac, ber to ako to je, neries U mna bolo starsie dieta v skolke a ja som dojcila. Mam na to krasne spomienky aj Ked nebolo upratane. Potom sa to upravilo. Flaska/ cumel je individualna vec, niekomu to pokazi dojcenie, mne nie.

katty2012
9. nov 2020

dieta "pije" s mliekom aj matkin emocny stav. ked si nervozna a nestastna ty, maly tento stav dostava aj v mlieku. nie si zla matka, si super matka, pretoze stale hladas riesenia. upokoj sa, odsavaj si mlieko, davaj mu cez flasu, medzi tym castejsie a castejsie davaj prsnik. ked odmietne daj flasu, proste skusaj v klude a nechaj na malom co uprednostni. v prvom rade bud stastna, ze mas zdrave dieta a ostatne rob s lahkostou, bez nasilia na sebe. maly to rad od teba nasaje

zuzada29
9. nov 2020

len klud, to ze spal v noci len dve hodiny je normalne. ja som tak tahala skoro do 10 mesiacov malej, potom uz nepriberala tak sme museli prejst na UM, ale nie kazde babatko spi celu noc a ani cely den. a to ze mal flasku tak na to si zvykne lebo mu odtial tecie mliecko lahsie a nemusi sa namahat cucat. este skuste kojit a hlavne vydrzat. spat vzdy ked spi maly. skusit potiahnut dobu spania, mozno aj vonku v kociku a potom ked sa zobudi bude viac hladny tak viac vytiahne od maminky.

bolcari
9. nov 2020

treba prikladat,skusat, ja som sa s tym trapila od začiatku. potom som začala kojit s cievkou cez ktoru tahala popri kojeni umele mliecko.. takto sme fungovali pol roka..bola napapana, hlavne vecer kedy som uz nemala tolko mlieka. a spali sme spoli v jednej posteli, v noci som si ju prilozila kedykolvek sa prebudila, vtedy som cievku nepoužívala. odstavila som ju v 16.mes.

mily7
9. nov 2020

Najlepšie dostane ak bude jeho mamina pokojná,odychnuta a vysmiata. A to ti vravím ako kojaca mama. Buď sa ti dá kojit a budeš to ešte skúšať alebo sa nedá, na kľude za kojenim urob hrubú čiaru a pekne daj um. Nič z tohto tá zlou mamou nerobí. Dobrou mamou tá robi to,že za o bábo s láskou staráš, venuješ sa mu, rozprávaš naň, menis plienky, ľúbiš ho, bozkávas, nenechas ho trápiť. Hlavu hore dobrá mamina.