Problém s tvorbou mlieka

eveenka
9. feb 2016

fotoportrét

eveenka

Baby poradte: Zrazu sa mi zacalo mlieko spustat za dlhu dobu aj 5-10min nechapem ci sa mi znizila tvorba mlieka a co s tym? obe baby boli chore mladsia soplik a kasel a nechcela sa kvoli tomu kojit a pak som to chytla ja ci ztej choroby...raz sa mi spusti mlieko raz nie potom sa jej uz nechce byt na prsu a pusti ho...prikrm mame iba jeden a tekutiny ziadne okrem MM, dudel nepouzivame ani ziadnu flasu ci klibuciky neboli nikdy pouzite, spime spolu, vela sa nosime na chrbte uz vyse 3 mes...neviem co sa stalo som smutko ja chcem dlho kojit poradte prosim

siska53
9. feb 2016

@eveenka zavolat laktacnu?
Casto prikladat, ak mas odsavacku,tak na jedno prso dieta,na druhe odsavacku..
vela pit,caje na podporu dojcenia,vineu..skus vtacie mlieko,zaprazenu rascovu polievku..
Upokoj sa. Cim viac chces tym.menej to pojde. Daj tomu cas.

eveenka
autor
9. feb 2016

@siska53 uz som pisala s LP Miskou costi by malo pomoct mala uz ma skoro 7 mes odsavacku nemam nikdy mi to s nou neslo ved to ze sa musim ukludnit bo mam doma este starsiu kvoli chorobe nie je este v skolke a nemame klud na kojenie ☹ potom som z toho nervozna ked sa mala stale otaca za sestrou

siska53
9. feb 2016

@eveenka to poznam..ja mam 2r.rozdiel.. Cize maly bol stale s nami a mala zvedava,co robi jej bracek.🙂)
Ale dojcili sme sa. Odsavackou to maloktorej ide dobre,nejde ani tak o mnozstvo odsateho,ale aby tam.bol stimul,cisto len kvoli tomu. Ja som to tak riesila v case laktacnej krizy.

Mala.je uz asi starsia,kedze chodi do skolky..nevies ju na ten cas zamestnat niecim? Nepomoze citanie,ze bude sediet vedla vas a vy budete citat? Alebo lego,kreslenie ci domaca plastelina?

eveenka
autor
9. feb 2016

@siska53 pustam jej rozpravky, lenze mala si cucne parkrat a hotovo pricom este mlieko tam je... 😒

siska53
9. feb 2016

@eveenka tak tu uz potom by asi bolo lepsie pozriet prisatie malej... Len zas ona uz nie je taka malinkata,tak tazko povedat,co sa stalo... Ja som.si aj rukou tak akoby masirovala.prsnik smerom.k bradavke,aby tok bol lepsi,lebo pri malej bol jeden taky problematickejsi a dlho z neho nechcela ani pit,resp.vzdy len chvilu,z neho som.potom aj odsavala aspon co-to,no casom sa to nejak ustalilo a striedala to v pohode,praveze o v tomto veku to uz bolo u nas uplne bez problemov.

A potom.ti zas zachvilu pyta? Lebo nasa tak robila - chvilu cuc a zas o par minut by tahala a opat len chvilu. Lenze to bola vtedy este taka skor do tohp 4.m.,co mavala koliky a ked ju maly rusil,tak to sa otocila za nim a zachvilu pokracovala zas chvilu v sati.

eveenka
autor
9. feb 2016

@siska53 praveze nie nepyta ona by vydrzala aj 3-4h, ked ponuknem po hodke nechce najskor 2h ideal 2,5h to uz taha dost a aj rychlejsie sa pusti mliecko inak iba dudlikuje ked jej chcem dat skor

siska53
9. feb 2016

@eveenka tak jej to asi tak vyhovuje.
V podstate by ste uz mali mat aj tak 2 prikrmy - obed a desiatu. Aspon moji v 7.m.uz tak mali.
Maly takto postupne si redukoval dojcenie. Ako pribudali prikrmy,zacal menej pytat. On bol iny,ako mala. V podstate sa dojcil rano,potom vlastne az poobede,ked isiel spinkat. Po desiatej sa uz iba obcas pricucol. A klasika olovrant,vecera a pred spinkanim. Predtym papaval kazdu hodinu az dve,po zavedeni prirkmov si to sam zmenil. V noci sa nebudil (az ked sme zaviedli kase vo 8.m.).
Pribera?

eveenka
autor
10. feb 2016

@siska53 uvidime este ma trochu kaslik aj soplik, mne to uz prechadza hadam sa to da opat do normalu aj ked uz bude starsia v skolke budeme mat viac volno 🙂 lebo furt len lietam nestiham si ani sadnut...jasne ona az moc skoro 7,5 mes a takmer 9,5kg cika aj kaka normalne

siska53
10. feb 2016

@eveenka ono to moze byt aj tym soplom,vtedy sa im tazko taha,napt.nasa mala,krd jej sli zuby a mala sople,tak jedla katastrofalne..kym.bola dojcena,si aspon cucla,casto a kratko,ale aspon to. Jest velmi nechcela vtedy nejak.

Tak to ma.pekne miery..nasa mala v roku necelych 7kg.🙂 taky drobec stihly,teraz to dobieha, az sa divim,co dakedy vie spratat.🙂

eveenka
autor
10. feb 2016

@siska53 uz sa jej chut do jedla vratila tak ten jeden prikrm spapa plus rano trolinku chlebika...mladsia je uplne ina ako starsia ta mala v roku 8,5 kg a s jedenim katastrofa do 1,5 roku nic len prso aj teraz to nie je bohvieco ale ma dni ked sa naprace ako dospelak :D snad bude vsetko OK

siska53
10. feb 2016

@eveenka ja som to mala naopak,starsi vyborny papkac,ale ted a10kg az v roku mal,hoci tedz srotoval pekne.
Mala sa rozpapala viac az smerom k 2.roku,potom zas pauzz,lebo zuby,lebo sopel,leboburaz zubkov.ale na 3r.prehliadke mala konecne 12kg. 🙂
tak super,ze je to lepsie,hadam sa rozbehne i dojcenie. No viem,ze maly zacal mat v tom veku radsej prikrmy ako mlieko.. Ten aj uplne prvy prikrm srotoval,boze,po 4lyzicke som ho stopla,ze staci,zajtra uvidime,on by spapal mrkvu hned celu a len pusu otvaral,hned vedel,co s tym,mala naopak,tej nesmakovalo,nevedela,co s tym. Ta sa tiez dost dojcila-20mesiacov intenzivne,potom som jej to obmedzila. A to som sa bala,ci nam dojcenie vydrzi kedze slabo priberala a jeden prsnik odmietala a kratko tahala.. Nastastie to moje batie nebolo nejake hrozne,ze by ma to stresovalo.
A bude..a aj keby si viac nedojcila,co si zas nemyslim,ze tak rychlo nastane,tak spravila si pre to vsetko a to je podstatne..
Maly vlastne od ukonceneho 8.m.,ako sme presli aj na jogurt a vecernu kasu sa dojcil uz len 4-5x. Za den a neskor to bolo uz len 2-4x. Bud len rano a vecer. Alebo dakedy pred poobednym spinkanim,ak sa neslo von a vynimocne,ak spinkal doobeda ci v noci. On sa vzdy naflakal tak,ze mlieko nepotreboval,skor uz len na to zaspinkanie. A zo zaciatku este ako nahrada za jogurt,kedze mu sice chutil,ale vrackal po nom tak som este asi 2-3tyzdne ho dojcila na olovrant,az nasledne sme opat jogurt skusili a uz to bolo ok.

Ono ja by som jej zaviedla uz i druhy prikrm-desiatu-ovocie. Aspon teda ja som sla podla pediatriciek a ovocie sme mali zaviest tak tyzden-dva od zavedenia obedov

eveenka
autor
10. feb 2016

@siska53 ja som dala ovocny prikrm ako prvy lebo v case ked ona uz mala zaujem jedlo sme sli na lyzovacku a nechcelo sa mi tam vyvarat, a chcem este pockat s druhym kym sa mi ta laktacia znova dobre rozbehne, teda dufam ze sa rozbehne 😖