Problém s pitím mliečka

ivkas_711
10. dec 2017

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať... máme chlapčeka, kt. bude mať 20.decembra 7.mes., je kojený, aj prikrmovaný. No máme taký problém, že cez deň nechce piť mliečko, iba cca 2x/deň sa napije, aj to iba z jedného prsníka. Nie je to málo, nevadí,že už pije mliečko iba ráno a večer, možno 1-2x sa napije aj cez deň... (z fľašky nepije vôbec, ani čaj nepije, ani vodičku, ani žiadne umelé mlieko...totiž, žiadne mu nechutí, fľaška sa mu hnusí...)

evittam
10. dec 2017

@ivkas_711 To úplne stačí. Moje deti pili mlieko v tomto obdobi len rano a vecer a niekedy ked spapali obed. Ale pili normálne aj caj, vodu. To by som skor zaviedla.

ivkas_711
autor
10. dec 2017

hej, len keď pije tak máličko, tak potom sa mi tvorí menej mlieka.s odsávačkou sa mi odsávať nedá, ja mám mlieko akurát pre neho.

evittam
10. dec 2017

@ivkas_711 No ved a pre koho chces mat este mlieko?

ivkas_711
autor
10. dec 2017

myslím to tak, že nemám toľko mlieka, aby som si mohla odsávať.

evittam
10. dec 2017

@ivkas_711 Ja stale nechapem preco vidis nejaký problém tam kde nie je. A na čo chces odsavat?! Tvojmu synovi staci co mas a bodka. A uz by mal piť aj vodu, caj.

ivkas_711
autor
10. dec 2017

lebo čím menej pije, tak tým menej sa mi tvorí mlieko. vidím to, keď musí dlho ťahať... nenapísala som,že chcem odsávať,ale že sa mi nedá odsávať.. a, tykáme si? 🙂

ivkas_711
autor
10. dec 2017

...prišla som si po radu 🙂

maggiba
10. dec 2017

Tak mas 2 moznosti: bud si s tym OK, ze pije tak malo a aj tak nechces dlho dojcit (napr v roku by si ho aj tak odstavila), resp. to beries ako obdobie, ktore zas pominie (hlavne si odsleduj, ci dost cika, tj ci nie je dehydrovany)
alebo sa zamerias na castejsie prikladanie napr. v polospanku a zredukujes mnozstvo prikrmov, ak ich je uz vela (napr uz ma ranajky obed aj veceru a logicky mlieko nechce, takto lahko dochadza k strajkom).
Pri 7m babatku (mojom a mne osobne) by mi to prislo malo. Ale toto ma kazda inak nastavene 🙂

zuzik307
10. dec 2017

@ivkas_711 tu si vsetci tykame🙂 odsavat netreba, nehovori to nic o produkcii mlieka...mozes mu dalej prsnik ponukat, ale aj vodu/caj...mne sa pri oboch osvedcil netecuci hrncek so sosakom, flasu s cumlom sme nikdy nepouzivali...

1988majka
10. dec 2017

Skus mu dat aj polievky alebo poskusat rozne flase alebo poharik na pitie alebo skus davat vodu po lyzicke aby mal dost tekutin. Koj dalej...ak by si chcela zvysit tvorbu mlieka tak skus par dni senovku alebo benedikt. My sme tiez nepouzivali nikdy flase. Vodu sa naucil pit z poharika s takym tecucim krytom z DM a teraz uz normalne z pohara (1r).

evittam
10. dec 2017

@ivkas_711 Radu som ti napisala. A ano tu si tykame-precitaj si kodex správania.

ivkas_711
autor
10. dec 2017

@evittam v poriadku, ospravedlňujem sa 🙂

pininka
11. dec 2017

@ivkas_711 na rozdiel od niektorych rad chapem ze ta trapi hlavne to,ze malo pije,co je aj fakt. Darmo ze nieje leto, ale cucnut si dvakrat za den je velmi maly prisun tekutin. Mala som ten isty problem, dcerka nechcela ziadnu flasku,ani mlieko, vodu a caj som jej davala po lyzickach, ale flasku som jej stale ponukala, no nasla som taku,co ma kratky cumlik, aby jej to neslo hlboko do pusy. Postupne si zvykla aj na umele mlieko, ktore tiez zo zaciatku odmietala,chce to len trpezlivost. Ja este stale kojim, ale podstupne odstavujem, kedze ma caka operacia.

michaelaamy
26. dec 2017

Dobrý deň . Chcem sa spýtať mala ma skoro 2 mesiace a asi 3 dní pozorujem že menej papa a viac spinká mám sa báť? Niekedy spí v kuse až 5 hodín....ja ju kojim tak neviem koľko spapa ale mám pocit že nie je na prsniku nie ako dlho plienocky máva počkáme a aj kaka....myslíte že sa sama zobudí ked chce papat alebo ju mám budit? Niekedy ked som ju zobudila doslova odmietala prsnik a chcela spinkať? Momentalne ma váhu 4960

jankadr
26. dec 2017

@michaelaamy ked bude mat denne 5-6 dobre pocikanych plienok je to ok.Pamatam si vsak,ze taketo malinke som prebalovala castejsie.

jankadr
26. dec 2017

@ivkas_711 Neviem aky pocet prikrmov mas zavedenych,v 7 mesiacich som mala 2 (cize som dojcila rano,vecer,olovrant a aj na obed po prikrme.)a v noci samozrejme.s prikrmami som postupne ucila na vodu a caj (jasne ani jedno moje dieta nechcelo flasu-potom sa mi osvedcili tie obyc.z dm) a preto som ponukala na lyzicke,aby si zvykali na tu chut.s vekom som postupne pridavala prikrmy a uberala dojcenie.A sleduj pocikane plienky-denne 5-6 dobre pocikanych plienok.ked moje deti odmietali vodu,caj-robila som redsie prikrmy (banan/jablko,s hruskou,s mangom-stavnate ovocie) a tiez masovo-zeleninove redsie.a potom kase.a postupne sa to nauci.kazde dieta je proste ine.syn bol zavisly na mlieku a odmietal prikrmy a dcere viac chutili prikrmy a mlieko menej.zaklad je najst zlatu strednu cestu,i ked to nie je jednoduche.dcera sa mi najlepsie nakojila v polospanku.