Problém s papaním u trojmesačného bábätka

stefanykiko
1. jan 2016

Ahojte, moj maly ma coskoro 4 mesiace a nejak mi zacal strajkovat pri papani. Kedze je to moje prve dieta tak by som sa chcela poradit a precitat si aj nejake nazory na nasu situaciu od skusenejsich mamiciek. A hlavne som na nete nic nenasla k nasmu problemu preto sa obraciam na vas. Takze nasa situacia je taka ze maly papa aj MM ale aj UM, kedze rad papa. Dojcim ho na poziadanie doteraz sme mali zauzivane ze tak kazde 3 az 4 hodiny vypil 120ml UM a medzi tym bol dojceny na poziadanie. Ale posledne dni mi zacal strajkovat pri UM najprv sa len zlostil ked mal chytit flasku ale napokon si vypil svoju davku ale niekedy len 60 ml a niekedy uplne UM vynechal. Nevidela som v tom problem lebo niekedy vypije viac MM takze som tomu nevenovala pozornost. Ale od vcera od 22:00 uplne odmieta flasku takze ho len dojcim samozrejme castejsie a o dost dlhsie ale to mi vobec neprekaza. Len nechapem preco zrazu nechce vobec chytit flasku ked UM som mu nemenila takze v tom problem nevidim a taktiez flasku ma tu istu. Skusila som mu dat flasku ktora je od 3m lebo ma napadlo ci sa nehneva na slaby tok mliecka s flase ale aj tu odmietol. Dojcim z jedneho prsnika ale mam dost mliecka, a kedze len jedno dieta tak mi nevadi ho dojcit aj cely den a noc kedze povacine dojcime v lahu. Ale je to zaujimave lebo kazdy mi vravel ze ked raz zacnem pouzivat flasku tak prsnik uz nebude chciet, ale nas pripad to nie je ale je to naopak. A nikde k tomu nic nemozem najst tak preto by som chcela poznat vas nazor, lebo neviem ci mu to len teraz tak viac vyhovuje, alebo je za tym nejaky problem. Tak dakujem za vase nazory na moju situaciu, kedze sa zacinnam obavat ci sa nieco nedeje ze zrazu ma problem s flaskou.

vespertine
1. jan 2016

A preco mu vlastne davas UM, ked mliecka mas dost? Ja celkom nerozumiem kde je problem...dojcis, on sa dojcit chce, a aj mliecko mas. Si jedna z tych stastnych, bud rada 🙂

leporeloo
1. jan 2016

@stefanykiko no ono niekedy je to tak ze dietatko si vyberie, nechce dudlik ani flasku. mas stastie ze aj ked si mu flasu davala nezacal ti strajkovat na prsniku. radsej by som ju na tvojom mieste uplne vylucila a len sa kojila...

pribinak
1. jan 2016

Tiez nerozumiem preco dávaš aj UM?

katrin21
1. jan 2016

@stefanykiko mozno sa ti zlepsila tvorba mliecka a maly je sytejsi ako predtym a nepotrebuje uz dokrmovanie, bud len rada..

elsinka29
1. jan 2016

@stefanykiko ja som mala u prveho to iste, zo zaciatku kombinacia mm a um, okolo 2,5 mes. sa mi zlepsila tvorba mm a um uplne odmietal, comu som ja zasa bola rada a nakoniec som ho dojcila do 20 mesiacov. Takze ho len dojci, ked mu to staci 🙂, si stastna mamina, ze mas pre synceka dostatok svojho mliecka 🙂

stefanykiko
autor
1. jan 2016

no UM som davala kvoli tomu ze stale strasne plakal a zle spinkal z toho vtedy mu moje mlieko asi nestacilo. Ja som rada ked mu bude stacit moje nemyslite si ze som mu davala UM z pohodlnosti lebo aj tak bol vacsinu casu na prsniku lebo ho to upokojuje, takze UM mi nic neulahcilo akurat som ho musela stale robit a je pohodlnejsie dojcit, lebo obidvaja si to uzivame. Len som mala obavy ci za tym nieco nie je ked tak zrazu zacal odmietat. elsinka29 potesila si ma ze to je tym lebo mam podozrenie ze mu aj idu zubky lebo je dost nepokojny stale si strka rucky do pusi a strasne slinta..viem ze rucky si v tomto obdobi strkaju deti do ust lebo som uz o vyvoji dieta precitala strasne vela a mam aj vystudovanu predskolsku pedagogiki. Ale u neho vyslovene vidno ze si prsteky tlaci na dasienka ale tak zatial ich nema naliate ani nejake take zmeny na dasienkach nebadat tak neviem ci mu len do dasienok nedorastaju. dakujem za vase vyjadrenia lebo som sa obavala ze ci nema nejaky problem s pusou lebo mama mi povedala ci nema slintavku ze tolko slinta ale tak v jeho veku je normalne slintanie..zas nechcem vyzerat ako matka ktora nieco podcenuje ze s nim nejdem do lekara..ale ziadne ine zmeny na nom nebadat a dnes je sviatok takze som sa chcela poradit so skusenejsimi mamickami

veriiii
1. jan 2016

@stefanykiko ked si vybral prsnik, bud rada..vacsinou to byva opacne, vyberu si flasku,lebo im ide lahsie mliecko z nej.. skus teda len dojcit atakle 3 dni pozorovat ako mu to ide..ci je spokojny atd..

stefanykiko
autor
1. jan 2016

ako dnes je skoro cely den na prsniku nie cely cas papa aj na nom pospi. ale ked je spokojny tak som aj ja..on aj ked papal UM tak bol casto na prsniku lebo je velky maznacik..pravdu povediac vytvorili sme si dost silne puto a som s nim stale takze mi sa radi tak mazname.. UM s om mu davala preto lebo som ho nechcela trapit hladom ...inac doktorka nam povedala uz zaciatk decembra ze mam zacat prikrmovat aky nato mate nazor zatial nezacinam prikrmovat lebo pribera pekne aj bez toho...zaciatk decembra vazil 6,8 kg... ale zas velmi ho zaujima ked kolo neho niekto je priam si ocami pyta ale myslim si ze ma cas

betka239
1. jan 2016
Používateľ betka239 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od betka239.

um by som mu uz asi nenutila

stefanykiko
autor
1. jan 2016

ja mu ho nenutim ja som len rada len som sa obavala ci to nemozu mat inu pricinu..lebo zo zaciatku sme sa tak snazili byt len na MM ale tak zacali sme dokrmovat aby sa netrapil..tak je pre mna neuveritelne ze zrazu mu staci asi to bude aj mojou psychikou ze som sa nadtym prestala trapit tak sa to nejak upravilo samo kedze stravu som nijak nezmenila