Mam 1,5 mesacnu dcerku a mame problem s papanim.Ked sme prisli z nemocnice,napapala sa a spinkala aj 3,5h.Z cicikov moc papat nevie,alebo ja nieco neviem,lebo sa prisaje dobre,taha p ochvili jej bradavka vypadne,alebo ju vypluje a viac ju nevie chytit,alebo zaspi.a v poslednej dobe sa stava,ze ked jej aj dam cicik,zadrieme a hned vyvrati vsetko,co potiahla.V nemocnici ju naucili na flasu,lebo som bola po sekcii a mala bola per dni v nemocnici bezomna,tak z flase papa pekne,ale problem je,ze uz 2tyzdne sa budi kazde 2hodiny alebo kazdu hodinu a pol,co je hladna,pritom vypila vzdy 60-70,teraz sa tiez tak bude kazde 2h a vypije ledva 40 a niea nie odgrgnut,a ke dju polozim opar minut vsetko vyvrati.doktor povedal,ze je normalne,ze babätka grckaju,ale toto sa mi uz normalne nezda.dal nam aj tak yprasok na zahustenie mater.mlieka a je to zaroven aj,aby negrckala,ale nepomaha to.viem,ze male babatka grckaju sem tam,ale ja mam pocit,ze ona papa a grcka a sme jak na kolotci,ze kadzu 1,5 h kazde 2hod.dookola to iste.uz som zufala,najmä v noci,ked uz padam od unavy a ona papa kazdu2h a nie a nie spat,vygrce,prezliect ju a mozem zas odznova.Viete mi nejako poradit?
@mischell0110 Urcite by som si v tvojom pripade zavolala domov laktacnu poradkynu. Z flasky ide rychlejsi tok mlieka, ktory jej zaludku asi nevyhovuje, vypije rychlejsie a viac a na prsniku by to mozno trvalo dlhsie, ale nebol by to taky napor na zaludok. Ak chces dojcit, je potrebne zrusit flasu a s tym ti poradi laktacna poradkyna. Pri refluxe je lepsie kojit castejsie a po menej a nosit babatko v klbku a vo vertikalnej polohe, idealne v satke
nedokazem jej davat neustale prsnik,lebo za prve ma problem sa prisat niekedy a len sermuje rukami a nie a nie bradavku chytit,uz ma napadlo,ci nema priliz velky prsnik pre nu,lebo je drobna,no najhorsie je,ze mam tak dozuzlane bradavky,ze ma boli aj to,ze mam podprsenku a nie,ked mi ich este viac natahuje.viem,ze chyba je v zlom prikladani,ale uz som skusala vsetky polohy,aj laktacna,ked tu bola,pomohla,ale ked tu nie je,nevie sa dobre prisat.a vygrcla mi uz aj to,co zjedla z prsnika.skusala som aj po leziacky ju krmit a nedvihat,ale vygrcne to neskor tak ci tak a mam pocit,ze uz zaspi potom aj od unavy na hodinku dve.mava obcas aj zelenu stolicu,co som sa zas docitala,ze moze byt nejakou bakteriou sposobene alebo tym,ze babo je hladne,ze jej moje mlieko proste nestaci.no skusala som jej dat aj umele,ale rovnako,aj to vygrcne,mam pocit niekedy ze viac ako moje.
@mischell0110 mne vravela laktačná, že zelená stolica je ak má vela predného mliečka a práve to zadné obsahuje vela živín, ale to by musela dlhsie cucat... ja som mala velmi malinko mliečka, davali sme aj mlieko z materskej manky, bola laktačná krmili sme s hadičkou, potom som dostala teploty a skončili sme aj s malim v nemocnici takze po mesiaci sme prešli na nutrilon a to najprv len grckal kým si zvykol... vyzaduje si to vela trpezlivosti
@mischell0110 poradim ti na prsniky mastičku babylove na bradavky-je to zazrak-važke kupiš v každej dm drogerii..- mne ju poradila sestrička ešte v pôrodnici a pomohlo to zachvilku a to som ich mala neskutočne zničene- kojila som každu hodinu a pol den aj noc asi 4 mesiace to tak bolo- mala mala aj reflux aj koliku- dr mi odporučila držat malu aj pol hodinu aby si odgrgla a nepogrckala sa, prvý rok bol pre nas neskutočne tažky, moja ani flašu nechcela-čiže ja som mohla len kojit- a to rok a dva týždne- ale zvladli sme to..je to vyčerpavajuce, ale určite by som to nenechala len tak že deti grckaju.....to je čo za nazor doktora??? držim palce a prajem vela sil
@mischell0110 zavolaj si znova laktačnú..prípadne nejakú inú, aby Ti pomohla s tým prisávaním..asi už máš v podvedomí, že ťa dojčenie bude bolieť a chceš to len "pretrpieť"a oddialiť..pokial nebude to prisatie správne- bradavky budú bolieť-rieš to teraz, nie ked ich budeš mať krvavé...je možné, že máš aj mykozu na nich, preto to bolí..ale to zistí len laktačná..a zlým prisatím Ti začne klesať tvorba MM..to že grcká, nevadí/ pokial priberá/..detičky grckajú-ono to množstvo čo vygrcli sa len zdá, že je obrovské..práve po grckaní treba zase ponúknuť prsník, teda ak chce..a šetrná manipulácia je dôležitá.. 😉 http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...
@mischell0110 ahoj, no nemáš to jednoduche, skus si odsať a na noc jej dat z flašky odsaté mliečko uvidíš čo to urobí a možno pospinká dlhšie keď bude mať plné bruško a aj ty si potrebuješ oddýchnut, mala musí mať oddychnutu maminu..... ešte ma napadlo, že či to nemôže byť reflux, ale ked v nemocnici papala pekne z flašky tak to asi nie... a po napapaní s ňou čo najmenej manipulovať ak je to možné... držte sa 🙂