Ahojte ženy, prosím Vás o radu. Mám 5m dcéru - plne dojčenú, avšak mám ten problém, že mimo toho i pracujem a o týždeň budem mať svadbu. Viete mi poradiť ako vyriešiť dojčenie počas svadby, ktorá bude klasická /odobierka, obrad, hostina/. Prosím Vás, neriešte to, aká bude /bude naša akú chceme/, ale ide o to, že dcéra mi úplne odmieta fľašku.. skúšala som jej i kvôli zriedkavému odbehovaniu do práce dávať fľašku /skúšala som snáď všetky cumlíky aj tvarovo aj silikónové i obyčajné/, vymenila som MM i za UM /sunar, bebu/ vo fľaške a nič.. len hysterické záchvaty.. zatiaľ sa to počas mojej neprítomnosti pri nej dá - mamka ju kŕmi lyžičkou, čo je tiež des keď si to predstavím, ale inak to bohužiaľ nejde.. no a teraz môj väčší des je počas svadby.. tak som verila, že sa nám to podarí.. svoje prvé dieťa som kojila do roka, ale nemal problém chytiť fľašku. Prosto som odsala, partner dal do fľašky a bolo to.. a teraz úplne odmietnutie.. vedeli by ste mi poradiť ešte nejakú fintu, ktorá by teoreticky mohla zabrať, či niečo, čo by stálo za vyskúšanie? Naša dr sa len pousmiala keď som chcela poradiť a mykla plecom.. od dnes i prikrmujeme.. inak podotýkam - dudulka jej nerobí absolútne žiadny problém..
@maminka2013 ved ju mozes ajkojitpocas svadby, nacasuj si to. Mozno skusit klasicku flasku lucka s tym sosacikom, tam dat mliecko.
@pribinak mám obavu, aby mi malá nezačala plakať napr. v strede obradu alebo počas nášho jedenia.. chcela som sa trošku tomu vyhnúť práve tým, že ak bude pri niekom, môže sa jej kedykoľvek podať fľaška.. samozrejme keď bude voľná zábava je to iné - vyzlečiem šaty a dám 🙂 len som si myslela, že by sa to dalo trošku zjednodušiť 😅
@maminka2013 ked ny aj plakala, snad ti pomoze nejaka kamoska
A ved ked ma dudel o to je to lahsie
@elise neviem akú fľašku máš na mysli - z vody Lucka? myslíš, že to by chytila??
@maminka2013 nakoj pred jedenim, no chvilku sa zdrzite, a pocas obradu moze niekto snou vyjst von kocikovat, pred idchofom na obrad nakoj
Podla mna ju tými všelijakými fľašami akurat tak znervóznis
@pribinak áno, sestra bude pri nej, veď práve nikomu nejde do hlavy to, že dudlík chytí ale fľašku nie.. to má až záchvat..
@maminka2013 tak ju nenervac ;))
@pribinak :D no veď prestala som.. s tými všelijakými fľaškami som to skúšala asi mesiac dozadu pravidelne každý deň 1x.. myslela som, že raz povolí a zvykne si na to.. trvalo to asi týždeň a pol.. no nič.. skúsila som to i teraz, že po čase sa možno niečo zmenilo.. ale nič... názor jej ostal :/ kojenie mám vyrátané tak, že obrad by mohla vydržať, ale potom by mala jesť akurát tesne pred prvým jedlom... našťastie máme kojenie každé 3 hodiny, len mi to vychádza akurát tak blbo pred oficialitami na hostine.. no trápiť ju už extra nebudem, skúsim asi ešte tú fľašku z lucky - možno to pomôže alebo aspoň pôjde nejak.. no trošku som sklamaná, pretože mi nejde len o tú svadbu.. bohužiaľ ako som písala, i pracujem a čaká má i častejší odchod do práce.. takže vôbec neviem ako to budem riešiť.. :(
@elise vyskúšam ešte to.. no uvidíme.. som naozaj zvedavá, či ju chytí a ako to pôjde. a máte s tým skúsenosť, že by s tým také malé nemalo problém? Viete, predsa len to nie je "poddajné" či ako to mám nazvať..
@maminka2013 ja by som neskúšala na malú žiadne finty. A hlavne nie týždeň pred svadbou. Ty sa musíš a ten týždeň nastaviť v hlave tak, že proste je to Vaša svadba s Vašou malou a všetko čo sa tam bude točiť okolo Vás troch. Naplánuj si, aby si ju tesne pred obradom nakojila a ak bude počas obradu plakať, tak s ňou výjde niekto vonku z miestnosti. A opäť, ak Ti záleží na niečom, kde nechceš, aby malá plakala kvôli hladu, tak ju pred danou "akciou" nakoj. Nerob si z toho stres a budeš to celé pokojnejšie vnímať. Vieš, svadba s dieťatkom nemôže byť taká ako bez neho. Len si dobre naplánuj, pri kom malá bude. Možno nebude chcieť byť vôbec kde bude ruch a hudba. 😒
@maminka2013 moje deti malo toto popri kojeni, nikdy sme inu flasu nemali. Treba skusit tu vodicku.
@elise to som prekvapená, že to chytili.. ja to veru vyskúšam čo to spraví.. možno to pôjde.. ďakujem veľmi pekne za radu 🙂
a prikrmy este neskusate? ked ma 5m uz sa da pomaly zacinat... nejaky prikrm lyzickou by to mozno spravil...
Skúšala si nosenie? Ergonosic, alebo šatka. Väčšinou v nich deti lepsie stávajú. Moja je tam tak rada, že zabúda pýtať jesť 😉😂. Počas dôležitých veciach by ju mal samozrejme niekto iný. A moja este dlhsie vydrží bez kojenia u niekoho, kto nevonia mliekom. Mi ju musia vracať kvoli plným prsiam.
@maminka2013 necitam odpovede, pisem ako som to poriesila ja /svadba+krstiny/. Syn 8mes bol tiez plne kojeny a proste som si nasla vzdy 15min a nakojila : napr. pred odobierkou, po nejakej dobe pred obradom /kojila som vo svadobnych satach/, odbehla od stola, vecer pred spanim....da sa to, a ludia to v poho akceptuju. Je to uplne prirodzene.
Kasli na finty. Za tyzden tazko nieco vymyslis. Normalne ju nakoj kazde 3-4 hodiny, to si hadam dokazes najst tu chvilku 😉 Ludia to pochopia a ked nie, nech si trhnu 😀
Nadojčis pred obradom...počas neho by potom mala vydržať.
A všetko ostatné budeš riešiť za pochodu. Keď bude chcieť jest počas vášho jedenia - tak proste na chvíľu odides 😊
Ja vymyslam uz 14.mesiac,dokonca zacala odmietat prikrmy,co predtym jedavala,ziadne flase,ziadne cumle,nakupili sme snad vsetko,moja dokonca ako 5.mesacna nevydrzala ani hodinu bez prsnika,cumlik vobec nechce.Ale ja nepracujem,tak neriesim.
@maminka2013 Krmit striekackou akebo davkovacom panadolu by nepomohlo?
skusala si dudlik MAM?ja som mala so starsou takyto problem,ze nechcela flasku. Museli sme najst dudel,ktory jej vyhovoval. my sme vsak na vyber nemali odomna nechcela papat a aj mlieka som mala malo. Nakoniec sa chytila na tento dudel kupili sme aj 1 aj 2ku,ktora tecie rychlejsie. ak si neskusala vyskusaj este tento cumlik,vsetky babatka v mojom okoli,ktore od.ietali flasku tento dudlik pekne chytili. ak nie,budete musiet svoj svadobny den lrisposobit malickej. ak vydrzi obrad to je najdolezitejsie. ostatne si viete uz zariadit. Hostia chvilku pockaju kym sa mala napapa a mlzte zacat s oficialitami. Este pri tej flaske by som skusila,aby ju krmil niekto iny a ty prec nech ta ani nevidi.
@esen1977 dnes sme mali zemiak akurát prvýkrát, veľmi nechutil, ale beriem to, že ozaj prvýkrát, tak snáď toho viac už zjeme za týždeň... 🙂
@rheuska áno máme ergonosič, no vydrží tam dlhšie, ale to by ju musel niekto nosiť - neviem si predstaviť, že by sa na to niekto našiel - sestra, čo mi bude pri obrade pri nej je tehu - rizikové, takže to nehrozí, švagriná je tiež tehu a iný nemá kto taký :D keď ten náš šibal vie kedy je jej čas a sama sa niekedy začne pýtať na jedlo /začne byť mrzutá,krúti sa/..
@jujala môžem sa spýtať keď ste mali tiež všetky oficiality - po obrade v kostole ti ako dlho vydržala? asi to budem riešiť za pochodu - keď bude po jej 3 hodinách a bude chvíľa, tak ju odbehnem nakojiť.. mala si tiež klasické korzetové šaty? ako si to zvládala obliecť to a vyzliecť to?
a prečo ju nemôžeš dojčiť? my sme mali svadbu, keď mal malý 5 mesiacov a proste keď bolo treba, tak som dojčila 🙂 išli sme krájať tortu, no mrňo mrnčalo, tak som ho šla nadojčiť, kapela zatiaľ zahrala 2 pesničky a pokračovali sme v krájaní.. kojila som dokonca aj v kostole hneď po gratuláciách, proste sme všetko prispôsobili jeho potrebám..
@xevulax skúšala som prvý ten, lebo to mám ešte z odsávačky po malom.. ten mi ho tiež hneď chytil keď som potrebovala.. no malá nie.. :(
Tiež nechápem aký problém.
Tak si sa mala najprv vydať a potom mať dieťa ako to býva normálne, či? 😉
@maminka2013
@wudz vážne? som veľmi rada, že nie som sama, ktorá má svadbu a dojčené dieťa zároveň.. vôbec ma nenapadla alternatíva dojčiť hneď po gratuláciách-vrátiť sa späť do kostola, kde už nik nebude... to je dobrý nápad.. to by mohlo vyjsť a malá by teoreticky mohla potom vydržať zase po oficialitách v kultúrnom dome.. Ďakujem 🙂
Ja nevidím ziadny problem v tom, ze si proste raz za 2-3hod odskočíš na 10-15 min a v nejakej miestnosti nadojčis dieta