Ahojte, pred týždňom v sobotu sa mi upchal mliekovod na ľavom prsníku. Keď som to dala dokopy po 4 dňoch upchal sa mi mliekovod ma pravom. Môj malý ma 2mesiace a 12dni a krásne mi priberal (na poradni mal 6300g) no včera som ho pred kupanim zvážila a mal 6280g a dnes mal dokonca 6250g čo som už nechápala ako je to možné. Môže to byt tým že sa dnes vykakal ? plienky ma popisane každú jednu a to mu ich mením dosť často. Mam pocit že papa vkuse. teraz mu z jedného prsníka išlo ťažko keďže som ho mala tvrdý myslite že to môže byt príčina že nechcel večer sat z bradavky a len plakal ? UM mu nedávam ale dnes som mu urobila 90ml no vypil mi 30ml a väčšinou sa len hral a kusal do cumlíka od fľaše. dosť často mi už aj aj cmúľa päste aj po papani je to tým že je hladný ? neviem si rady ale nieje naučený ani na fľašu ani na cumlík keďže cumel nechce a z fľaše nepije nič 🙈
flasu nedávaj, tá problém nevyrieši, naopak prehĺbi. Nasaď si lecitín - pomáha predchádzať upchávaniu. Extrémny pozor na správne prisatie - upchatie je často jeho dôsledkom. Kontroloval niekto uzdičky? zatvrdnutý prsník môžeš pred dojčením zahriať - ideálne suchým teplom - termofor/infralampa, pri dojčení zatvrdlinu stláčať. Keď sa hnevá synček, skús dojčiť na fitlopte počas hojdania, príp. v nosiči/šatke. meň polohy dojčenia. Po papaní by päste ešte v tomto veku cumlať nemal, - striedaš oba prsníky pri dojčení?
@latusa4 vecer byva vseobecne menej mliecka,pomalsi tok,nepaci sa mu to..takisto Ty si unavena po celom dni a on to citi...aj ta strata na vahe moze byt sposobena aj tym,ale moze byt aj to,ze viac rastol do dlzky teraz..on realne aj pije na prsniku? Vidis a citis,ako sa spusti mlieko a ako pije?poznas nejaku laktacnu? Urcite si zavolaj,nech to skontroluje 🙂
@latusa4 moze byt ze ste vo faze rastoveho spurtu - to je prso kazdu chvilu, a ak ho natiahlo do dlzky, vaha nestupala - ale to ze nestupla tyzden nic neznamena, deti priberaju narazovo. Nestresuj sa prebazovanim a tym, ze vecer je to boj - s tym suhlasim s @tani777, unava, prestimulovanost z celeho dna, mozno menej mm vecer - ale to je normalne 😉 ked neustriehnem level unavy, mame doma to iste
Kludne sa Ti mohla znizit tvorba mlieka,ono sa to tak zvykne po upchatom,niekedy je dokonca upchaty mliekovod ako dosledok znizenej tvorby,paradoxne..odporucam zavolat LP,cim skor..flasu nedavaj,skus navysit tvorbu mlieka,kontakt koza na kozu,nosenie,skusit kojit v polospanku,pripadne pri noseni,pri skakani na fitlopte..lahko sa mozte dostat do strajku,pozor..