Problém s dojčením

kucierkaa123
14. sep 2021

Žienky, poradili mi ocstanovy zábal na naliate boľavé prsníky, začínajúci zápal, dieťa sa nevedelo ani prisať...terZ žiadne mlieko nemám, mala je nerovná na prsníkov, sme na UM... 😭 co robiť?

zuzuliennka1
14. sep 2021

@kucierkaa123 kolko mesiacov ma?

kucierkaa123
autor
14. sep 2021
ukulela
14. sep 2021

@kucierkaa123 po octane mlieko nezmizne.... mne na tvrfe prsia pomahala tepla sprcha, masaz, resp nahriat. Na prazdne zasa naliat sa cajom na dojcenie. Len prikladaj, pomahajsi aj odsavackou.

filipe123
15. sep 2021

@kucierkaa123 horúca sprcha a premasiruj si prsia , keď ich máš moc naliate tak sa dieťa neprisaje , skús odsávačku trocha odsať a potom priložiť dieťa . Je škoda nekojiť ak máš mlieko , odporučam spojiť sa s laktačnou poradkyňou . Ak máš naliate boľavé prsia, musí byt v nich mlieko

nevenka
15. sep 2021

@kucierkaa123 mlieko tam mas urcite, ked Ta to boli. Len mozes mat opuchnute mliekovody a mlieko nejde con, viem, o com pisem, mam 3 deti.
Neprisava sa Ti na prso? Nevie to, alebo vie a nejde mu to? Mne takto pomohla sestricka pri poslednom dietati. Osprchovat sa teplou vodou, potom nahriat prsia soluxom 10 min. a jemne skusit poodsavat, mne to alo len elektrickou odsavackou, aj to skoro nic netieklo. Nasledne namocit plienku do vlaznej vody, a take studene na prsia prilozit, tiez 10 min., potom klud 2 hodiny a zniva tento proces. Lenze mne sa dieta neprisavalo. Ak Ta bolia prsia, to mlieko tam mas a nejde von. Este jednu chybu som spravila, ze som nemala klobuciky na kojenie so sebou. Pri prvom dietati mi to zachranilo dojcenie, nech si vravi, kto chce, co chce. Doma som potom aj pri tretom dala klobuciky, pekne sa nacucol a co to vytiahol, doodsavala som a dokrmila flaskou Lansinoh, uplne malinka dierka a makky siroky cumlik. Vzdy som najprv ponukala holy prsnik, ked uz bol vynervovany, dala som klobucik a tak. Trvalo to 6 tyzdnov, ale jedneho pekneho dna pochopil, ze musi otvorit velku pusu a kojim ho doteraz, o chvilku ma 9 mesiacov.
Tak podla mna to treba skusit aj takto, lebo to dieta lepsie vytiahne ako odsavacka, aj s klobucikmi. Samozrejme, potom sa snazit ich odburat. Pri druhom dietati som toto nepoznala, lebo dcerka otvorila siroke usta a prakticky hned vserko vytahala. Ale chalani ma potrapili. A to som si myslela, ze som skusena dojka po 2 detoch uz a prekvapilo ma to tretie. Drzim palce, treba zabojovat, kludne mi napis aj sukromnu spravu, poradim...

wonder13
15. sep 2021

@kucierkaa123 mne pomáhali kapustove listy. Položís kap list na sáčok, prevalkaj aby sa kus uvoľnila šťava a priloz na prsia. Snaž sa odsat keď babo sa nevie prisat. Boli to. Ja viem. Ale musíš byť statocna a vydržať to. Proste to mlieko musíš dostať von odtiaľ. Mne napr tepla sprcha nepomáhala, ale dala som si do sklenenej fľaštičky horúcu vodu a tak som si masirovala... Držím palce

domka222
15. sep 2021

@kucierkaa123 keď už že fakt boleli a boli ako skala, najlepšie mi pomohla horúca sprcha. Počas nej trochu pomasírovať a normálne rukou vytlačiť mlieko až kým sa trochu neuľavilo. Potom často prikladať a časom sa to samé upravilo

vanda323
15. sep 2021

@ukulela a čo mám robiť aby som.mlieko stratila? Som tehotná nevládzem dojčiť

qetka
15. sep 2021

@vanda323 ja som proste prestala malemu davat. Povedala som nie a musel vydrzat. 2-3 dni boli place, kym pochopil, ze nie. Strasne ma boleli prsia, az som plakala a okrem ineho sa na mna liepal a kopal okolo :(

vanda323
15. sep 2021

@qetka joooj toto som už skúšala dokonca ja mamka i nám došla u nás odstavenie nefunguje nie plakala ale ričala celý týždeň tak že susedia sa až sťažovali

diewcatqoo
15. sep 2021

@vanda323 ja som odstavila tak, ze som si natrela prsia gencianovou vodickou, prelepila leukoplastom a akoze plakala, ze ma to velmi boli. Syn jeden den chodil a pytal sa, ci stale boli a ci si moze cucnut, ja ze ano, boli a nemoze cucnut. Na dalsi den mi obcas zdvihol tricko, aby sa presvedcil, ze prsia su prelepene, asi 2x sa spytal ci boli a potom uz nepytal. Ty musis byt pevne rozhodnuta, ze uz viac nedas. Ak dieta vidi, ze si nalomena, ze mozno mu das, vie, ze ta uprosi.

@kucierkaa123 ak mas prsia naliate a robi sa ti zapal, mlieko tam urcite mas. Skus nieco vytiahnut odsavackou, prikladaj si kapustne listy alebo tvarohovy zabal. Ak vidis na bradavke niekde bielu bodku, prepichni si ju vydezinfikovanou ihlou - moze to byt upchaty mliekovod. Zavolaj si nejaku laktacnu poradkynu alebo nejaku mamicku, ktoru poznas a vies, ze ma skusenosti s kojenim, aby ti poradila, ako na to, aby sa dieta prisalo.

domka222
15. sep 2021

Ja som bola na tom tak isto. Malý ešte dudkal a ja tehotná. Strašne zle mi bývalo. Ja som na to išla postupne. Najprv som v noci nedala. Len fľašu s vodou. Ak tak, až nadránom. Potom som začala vynechávať cez deň. Len ráno a večer. Potom už len večer a nekoniec vôbec. Za týždeň nevedel čo je to cicka. A ja som nemala žiaden problém, že by ma potom boleli prsia, keďže som išla na to postupne

budiakova
17. sep 2021

Maminka @kucierkaa123, ahoj. Mám to v čerstvej pamäti takéto problémy. My sme sa tiež natrápili s dojčením, trvalo to 2 týždňov, no a potom prišal laktačná, vysvetlila, ukludnila ma a odvtedy kojím. Čo najskôr kontaktuj laktačnú poradkyňu v tvojom okolí, nech k tebe príde osobne a preberiete všetko potrebné ohľadne dojčenia, poradí ti ako postupovať a čo robiť. Keď som bola v nemocnici čo som sa len ja naplakala. Ja som mala tiež začínajuci zápal. Niekedy sa mi od bolesti až plakať chcelo, najhoršie to bolo večer. Po veľkom trápeni sa to pekne rozbehlo. Ešte to ale nevzdávaj. Veľa síl prajem.

mareri
20. sep 2021

neviem čo ti poradit.Ale dietatko musí papat, tak mu davaj umele, aby nebolo hladne a možno sa ti mliečko po čase spusti samo