Problém s dojčením

mamicka_1993
17. aug 2021

Čaute žienky, mam problém s kojenim...kojím dieťa aj hodinu a pol stále cucka a mam pocit ze aj saje, ale vždy keď ju dám z prsa dole, reve a hľadá cicku... Nakoniec po 2 hodinách jej dam umelé mlieko a zaspí (vidím ze je unavená) .. Keby ju trápim takto 5 hodín tak 5 hodín nezaspi.. Potom spi kľudne aj 3 hodiny.. V noci jej moje mliečko stačí... Je v pohode ju takto prikrmovat? Väčšinou vypije len tak polovičku dávku na jej vek-3 týždne... Viete mi dat nejaké rady ako to kojenie rozbehnúť??

ivangeline
17. aug 2021

Senovka a benedikt 3x3 za den. Vraj najviac pomaha. Mne aj rozne cajiky. Prsia v teple. Tepla sprcha. Masaze. Pit vela vosy. Byt v pohode. Mysliet len na babo. Lubit sa. Nosit. Tulit. Su aj nejake homeopatika... Bojim sa len..ci ti mlieko na noc ostane,ak cez den je to take biedne. :/ Takze urcite by som sa snazila podporit laktaciu a vzdy najprv nech par min cucka tvoje. 🙂 Zas velmi dlho tiez nie je dobre...aby aj prsia mali cas regenerovat. Plus,je dobre skontrolovat prisatie. A uz ma nic nenapada. :D

karhu
17. aug 2021

ak mas malo prikrmuj, nema zmysel trapit seba a dieta

mamka1984
17. aug 2021

No dokrmovaním fľašou riskuješ, že o kojenie prídeš. Len malé percento mamičiek si tak udrží laktáciu. Keď dokrmovať, tak radšej cievkou. Ale najprv treba zistiť, či je dokrmovanie vôbec potrebné. Treba sledovať pocikané plienky, prípadne skontrolovať prisatie a uzdičky. To, že chce byť na prse je úplne normálne, neznamená to, že jej Tvoje mlieko nestačí. Umelé mlieko je ťažké na trávenie, jasné, že po ňom hneď zaspí. Čím viac budeš dojčiť, tým viac mliečka sa Ti bude tvoriť. Kľudne ho na tom prsku nechaj, koľko chce. Ak potrebuješ pracovať, daj ju do šatky a dojči tak. K Tvojej otázke - na zvýšenie a udržanie laktácie je najlepšie práve časté dojčenie. A samozrejme veľa kontaktu, teda spoločný spánok a nosenie v šatke alebo nosiči. A ako radila mamička vyššie, byť v pohode 🙂 Senovka a benedikt sú na začiatok tiež super, ale bez kontaktu a častého dojčenia dlhodobo nepomôžu. Tu na koníku je aj skupina Laktačná poradňa, tam nájdeš kopu rád a inšpirácii, vrelo odporúčam 🙂

sasesoe
17. aug 2021

Porad sa s laktacnou poradkynou, chcelo by to odsledovat dojcenie - ci naozaj pije. A mozno zvazit nejaku satku/nosic, aby ti to nebolo dlho. Su deti, kt sa nadojcia v zmysle najedia a stavi im, ale su i "cuckaci", kt potrebuju kontakt, pritomnost matky, tulit sa a to im flasa nenahradí. Vo vseobecnosti je prikrmovanie nie najlepsie riesenie a malo by sa pouzivat len v nevyhnutnych pripadoch. Pozri stranku mamila.sk

horwi
17. aug 2021

@mamicka_1993 ricinus communis 5, benedikt lekarsky a senovka grecka, mne to pomohlo po cisarskom, mlieko sa mi rozbehlo hned a kojim uz 3 mesiace... Mam mlieka aj pre polku mesta 😁
Tiez laktacnu, nasa mala sa nechcela prisat na jedno prso, mna to bolelo, ju unavovalo... Nakoniec pomohla laktacna a poradila mi mat malu pri sebe aj v noci.

drews_beauty
17. aug 2021

Nemá náhodou uzdičku pod jazykom? Vtedy majú bábätká problém s kojením. To by ti vedela pediatrička pozrieť a poslať vás prípadne na ORL.
Inak, čo píšu ženy - zistiť, či máte dobrú polohu, či naozaj saje (podľa pohybu brady), veľa spoločného kontaktu, konzumovať senovku a benekdikt, nosenie vie pomôcť. Dojčiť v pokojnej miestnosti. A dokrmovala by som cez cievku, ak sa inak nedá.

ada55333
17. aug 2021

@mamicka_1993 neskusali ste prevažovať koľko spapa? Skúsila by som, či vôbec čo vycucká. Fľašou nie je najlepší nápad prikrmovat. Skôr cievku a vitaminy a čajíky na podporu mliečka...