Problém s dojčením

mathias30121985
22. aug 2016

Dobry den. Potrebujem ludia radu..pripadne ci nemate s tymto skusenost. Nas malinky mal vcera tri tyzdne. Problem je asi s mlieckom....ak si stlacim prsniky tak kvapkami mi mliecko z nich vyjde. Malinky sa prisava na prsnik pekne. No tahanie z nich uz je tazsie ....zrejme koli slabsiemu toku mlieka co nam potvrdila laktacna poradkyna pri osobnej navsteve. Pomahame mu ako sa da...stlacanim prsnikov...beriem uz tyzden benedikt aj senovku....len sme uz v takom stadiu aj s manzelom....ze sa nevieme ani nikam pohnut. Maly sa pyta v kuse papkat pretoze je hladny a ja ho mam pomaly nonstop na prsnikoch....niekedy aj v kuse 4 hodiny. Rady lekarov aj laktacnej poradkyni su neprikrmovat len prikladat malrho prikladat a prikladat. Ale v kuse sa to uz bedda ho mat na prsiach ved uz nestiham ani na wc. Pretoze po zlozeni z prs nastane neskutocny plac. Ma niekto s takouto situaciou skusenost. Lekari tvrdia xe mliecko sa este moze spustit podla potrieb malinkeho len treba prikladat. Ale uz zacal 4 tyzden a nieje pekny pohlad pozerat na srdcorevuci plac kazdodenne ako malinky placka od hladu. Spustilo sa poriadne niekomu mliecko aj po takom case? Alebo mame prikrmit?

dominikav123
22. aug 2016

Ja by som mu dala fľašu. Co máte z toho ked maly v kuse reve ? Mozno ked bude napapany a ty kľudnejšia aj to kojenie bude lepsie. A ked nie nevadí veď to nie je tragédia nekojit. Držím palce

evittam
22. aug 2016

@mathias30121985 Presne ako ti napísala @dominikav123. Nechápem na čo trápiš seba, manžela a v neposlednom rade hlavne dieťa......Keď to nejde tak to nejde....Ja som syna výlučne dojčila cca do 4.mesiaca - potom som mu dávala každý druhý večer príkrm-UM. Dcérku som od začiatku aj dojčila aj prikrmovala.....

mathias30121985
autor
22. aug 2016

Prikrmovala po kazdom kojeni? Ja len neviem ..zda sa mi to uz velmi dlho..mmmzacina 4 tyzden a mliecko este nieje na tolko spustene aby sa maly do sytosti napapal? To by uz asi davno malo byt nie? A dokrmovat normalne cez flasu alebo cez cievku?

monka338
22. aug 2016

Ahoj, ja som mala tento problem pri dcerke. Trvalo to 3 tyzdne. Ak chce kojit, tak budes a netreba sa vzdavat. Naozaj to plati. Mne pomohli tabletky Costi....su na zaludok ale vedlajsim ucinkom je laktacia. Prsia sa mi tak naliali, ze dovidenia a mala papala ako divoch. Tabletky som mala od laktacnej a potom od znamej z lekarne. Pomohlo mi aj to, ze som spravila do flasky Nutrilon, dala do nej cievku a isla som kojit tak, ze som cievku aj s prsnikom dala malej do pusinky a ona v podstate mala pocit, ze papa z prsnika, ale sa normalne napapala a bola spokojna (postup www.mamila.sk). Naozaj, daj mu Nutrilon tymto sposobom. Prikladat 4 hodiny v kuse sa naozaj neda a nema to vyznam, aby si bola takto vynervovana. Drzim palce))

kwr
22. aug 2016

Ahoj, ja som mala problem s dojcenim tiez, maly mal malu pusu a ja male bradavky- odkedy sa narodil som ho aj prikrmovala, potom som si kupila silikonove klobuciky na bradavky, ale aj tak nemal dost, tak som ho krmila kombinovane, a ked mal asi 3 mesiace tak uz prso nechcel. Odvtedy je na UM a je uplne zdravy, teraz 11-mesacny, ani raz nebol chory, ked to nejde, nesil to- budes nestastna ja ty, aj dietatko, na UM nie je nic zle, a skusila si co si mohla, drz sa!

monka338
22. aug 2016

.....ak to nepojde, tak bude na umelom...nic sa nedeje...ved nase generacie su vsetky odchovane na UM a ja tiez...mam 36 som zdrava, nemam ziadne alergie a imunitu vybornu...takze hlavne klud))

mathias30121985
autor
22. aug 2016

Ano mame aj cievku aj nutrilon doma uz.....budem ho prikladat na prsia a plus cievka do flase s nutrilonom....ale kolko toho nutrilonu mam urobit do flase? Ako dokrmovanie? 30 40 ml ci viac?

evittam
22. aug 2016

@mathias30121985 Po každom nie. A normálne fľaškou - obe deti. A áno ak sa ti doteraz mliečko nerozbehlo a nepomohla ani laktačná, tak to už lepšie nebude-môj názor. Nemusí mať každá matka zákonite mliečko. Tak sa nestresuj a normálne prikrmuj - nech si aj ty spokojná a aj bábätko. 😉

evittam
22. aug 2016

@monka338 Prosím ťa, choď niekam aj s celým "dojčowebom" mamila.sk - kde ti odporučia hocičo ale len a len dojčiť......A čo sa týka Costi - pekné svinstvo - najskôr sa mamičky boja čo môžu a nemôžu jesť a podobne počas tehotenstva, potom počas dojčenia a vôbec im niektorým nevadí sa pchať uvedeným chemickým svinstvom, ktoré ako si správne napísala je liek na úplne niečo iné. Ale každý ako chce.
@mathias30121985

evittam
22. aug 2016

@mathias30121985 Čo sa týka príkrmu - no musíš len vyskúšať koľko spapá....Sprav najskôr 30-60ml a uvidíš. Držím prsty. 😉

siska53
22. aug 2016

@mathias30121985 a si si ista,ze je to od hladu? Nepribera ti?
Lebo su prosto babatka,ktore prve mesiace (niektore aj prvy cely rok) preplacu bez zjavnej priciny,pritom priberaju,vysetrenia nic nezistia.

Ak mas pocit,ze je to mliekom,skus este stimulovat tak,ze na druhom prse odsavacka (ja som tak obcas robila pri laktacnej krize a ked som.musela naodsavat do zasoby).

Nasa mala prerevala takmer 4mesiace. Priberala,aj ked nie podla tabuliek,ale ja som.mala.rozumnu pediatricku,tak mi UM nekazala davat,lebo vedela,ze dojcene deti priberaju rozne,ine pod ine nad tabulkove hodnoty (urcene detom na UM).

carrot_apple
22. aug 2016

@mathias30121985 to ako keby si mňa s mojim dieťaťom opísala, jednoducho som mu dala umelé mlieko, psychicky som si oddýchla a aj môj muž, nemá význam sa trápiť a ešte aby z toľkého plaču pruh nemal-naše dieťa malo- a prsia sa mi naliali a dieťa mi potom papalo aj keď som mala malý prúd, po čase sa to rozbehlo, treba sa horúcou sprchou sprchovať a mliečko poletí, ja som to mala asi do 2 mesiacov tak a potom sa to trošku ukľudnilo, ale naše dieťa bolo stále hladné tak bolo v kuse na prsníku ako som začala prikrmovať po ukonč.5 mesiaci sa to ešte viac zlepšilo...a už dieťa neplakalo lebo stále jedlo zeleninu už...treba to len vydržať a neublížiš mu keď mu dáš umelé pár krát, to ani lekár nemusí vedieť...ty si matka rob si tak aby bolo tebe dobre!lebo potom to aj dieťaťko cíti!

monikazso
22. aug 2016

Zažila som niečo podobné, malá chcela byť stále na prsníku, inak spustila strašný plač. Priberala úplne priemerne, nebolo treba prikrmovať UM, ale 2x za deň som jej cez cievku dávala najskôr 30ml a neskôr časom 60ml atď. Dcérka sa na chvíľu zasýtila a mohla si pospinkať alebo sa hrať a ja som si trochu oddýchla. Čím bola väčšia, tým sa začala viac zaujímať o okolitý svet, tak menej plakávala a skracoval sa aj čas na prsníku. Kojila som ju do 14 mesiacov a súbežne aj prikrmovala. Len treba vydržať, ak túžiš dojčiť. Možno sa Ti rozbehne aj viac tvorba mliečka a nebudeš môcť vôbec prikrmovať.

mathias30121985
autor
23. aug 2016

Ale po vcerajsku sa mi zda ze problem bude asi v cucani.....aj ked u nas bola laktacna a povrdala xe ma jrasne prisatie ale ak teraz ho dokrmujem cievkou pocas cucania prsnika tak z fladocky zmizne minimum mliecka.....mozno keby viac tahal tak aj mliecko sa viac tvori...ale ako mu to vysvetlit?

luba41
23. aug 2016

@mathias30121985 najprv skontrolovať uzdičky v puse, naštuduj si správne prisatie príp kontaktuj inú laktačnú..aj ked bolo prisatie predtým v poriadku, kludne sa može nesprávnymi "zásahmi" do dojčenia pokaziť...a dobré prisatie je základ dostatočnej tvorby MM ..plus k tomu správna "technika dojčenia"...

mathias30121985
autor
23. aug 2016

Uzdicka skontrolovana uz u doktora specialistu...prisatie je oki ....uz je 4 tyzden a maly sa poriadne nenapapal....ale kazda dr....aj laktacna len prisavat prisavat a vydrzat ale ako...4 hodiny je na prsiach dame ho dole a konecna zas ... A takto 24 hodin dokola....s vynimkou niejakeho hodinoveho spanku z ubavy....pytam sa doktorky a laktacne by tiez nechavali svoje dieta 4 tyzdne plackat od hladu v kuse?

momo24
23. aug 2016

Ja som mala s malym taky isty problem. Mala som ho v kuse raz na jednom raz na druhom prsniku. Konzultovala som aj s laktacnou snazili sme sa aby mal moje mliecko. Pila som rozne caje na podporu laktacie nic nepomahalo. Maly stale plakal az som to v tretom tyzdni vzdala. Mozno ma niektore odsudite, ale pri pohlade na stale placuce a nespokojne babatko som plakala spolu s nim. Postupne som mu davala UM a bol spokojny.

luba41
23. aug 2016

@mathias30121985 máš šatku na nosenie, nosíš? ak nie odporúčam..dá sa v nej aj dojčiť, ponúknuť prsník na zaspatie, dieťa v nej pospí..a pohnete sa s nou hocikde..možno Tvoje dieťa vyžaduje len Tvoju blízkosť..u nás prvé mesiace fungovala len náruč a nosenie a teda u väčšiny bábätiek je to tak, že chcu byť len u mamy.. väčšina plačov je o tom..
skús striedať polohy na dojčenie, skús dojčiť po ležiačky a spolu spať a neprekladať dieťa ked zaspí..

siska53
23. aug 2016

@mathias30121985 a pribera ci nepribera?
Na to si este neodpovedala.
Niektore deti prosto maju koliky a prisatim sa len ukludnuju,preto je dolezite vediet,ci pribera. Ak ano,tak mnozstvo mlieka je ok.
Ked som bola mala,mama mi vravela,ze pod nami byvalo babo,co cely prvy eok prerevalo. Na UM. Rodicia uz rezignovali - napapany bol,prebaleny tiez,hrali Sa s nim,nosili,aj tak reval.. A po roku to prestalo. A nebolo to nedostatkom mlieka,kedze bol na UM. A plakaval aj tak.

matka1989
23. aug 2016

ak yo nepojde tak bude male na um booooze no nic sa nedeje miliony deti su na um 🙂

moni244
23. aug 2016

@mathias30121985 naco je vlastne dobre toto trapenie babatka a aj seba? To fakt potrebujete to dojcenie tak nutne, ze sa oberate o ten krasny cas maleho babatka?

mima4
23. aug 2016

@mathias30121985

netrap svoje dietatko, ono potrebuje papkat, takze normalne mu davaj umele mlieko. Je to tvoje dietatko, ma urcite potreby, ako aj ty, a takto sa chudatko zbytocne trapi. Potrebuje sa najest a v tejto chvili je jedno, ci mlieko je materske alebo umele, hlavne ak to materske nie je.

cottonwomen
23. aug 2016

@mima4 praveze je problem, ze to matky prilis rychlo vzdavaju ... 😔 to dieta neumrie

mima4
23. aug 2016

@evittam dojčoweb 😀 😀 😀 😀

evittam
23. aug 2016

@mima4 😉 Nič iné táto webová stránka nie je..... 😅

evittam
23. aug 2016

@cottonwomen 3 týždne je príliš skoro? Veď ona to nechce vzdať, ale nič sa nestane ak bude popri dojčení aj prikrmovať - ak je teda to jej dieťa hladné,tak bude konečne spokojné aj dieťa aj matka.

ivaana
23. aug 2016

mathias30121985 , presne náš prípad, verím, že pomôžem a dám aspoň trolinku nádeje. My sme boli na cickách nonstoooop asi päť týždňov, nejako som sa tak nastavila už v pôrodnici, lebo som tušila, že po problémoch s prvou dcérkou to nastane znovu. Teda už v pôrodnici, keď mi malého nechávali, som nerobila iné, iba mu dávala, ako to nazvali sestričky, žmoliť bradavky :D. Vraj mi ich zničí... Nepočúvla som. Vedela som, že sa to spustí, aj s dcérkou to tak bolo... A to som z pôrodnice odchádzala s jednoznačným verdiktom, prikrmovať, lebo od Vás si vypije ňuňo len dvadsiatku. Aj tam ho už dokrmovali... A ako sme to robili doma? Takto: asi tridsaťkrát za deň prsník, raz-dvakrát fľaška, keď to už ozaj nešlo vydržať. Nebooooooooooooj, nepočúvaj drísty, že sa dieťaťko ihneď odučí od prsníka. Neodučíííííííííííííí, ako by mohlo ,keď si ho dáš k sebe dobre že nie štyridsaťkrát a fľašku mu dáš zo dvakrát? Fľaška sa nám odsvedčila na noc, aby som si oddýchla. Vypil si tridsiatku a potiahol aj šesť hodín, mne sa konečne urobilo viac mliečka a mohol sa riadne napiť aj odo mňa. A takto sme obaja fungovali, ani pediatrička nechápala, že je to možné. Diera na sedačke vysedená, všetky seriály obkukané, lebosme iné nerobili, iba sa prikladali.... Drahá mathias, viem, aké je to stresujúce, nepíšem to tu preto, aby som lobovala jednoznačne za dojčenie... Ale možno ťa namotivujem. Vieš, ako to vyzerá dnes po 8 mesiacoch od pôrodu? Len dojčíme a jasné, papkáme aj tuhú stravu už... Dojčíme sa krásne, v kľude, v noci pohodička, užívame si to, mlieka je habadeeeeeeeeej a máme doma dudňačika, vo 8 mesiacoch vyše 12 kilového, tak sme sa krásne rozdojčili. Po tých 5 týždňoch to už šlo a fľašky sme sa zbavili. Držím prsty, nech sa už rozhodneš akokoľvek. 🙂 😉 😉

ammellia
23. aug 2016

@mathias30121985 jednoznacne odporucam co najviac telesneho kontaktu koza na kozu - do satky alebo ergonomickeho nosica, ty naha, dieta len v plienocke, nos ho tak co najviac, ponukni prsnik. Spite spolu, doprajte si kupel vo vani (ak sa da), ale hlavne co najviac spolu a koza na kozu. To je najlepsi liek na tvorbu mlieka, bylinky a lieky by mali prist az v druhom kole.
Dojcenie je zazrak, bojuj. ;) 3 tyzdne su este velmi skoro, aby si hadzala flintu do zita. ;)

mima4
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evittam
23. aug 2016

@mima4 No a nič iné nerobiť len chodiť nahé po byte, sedieť vo vani a podobne a furt mať napchatý cicek v puse dieťaťa aj za cenu, že vreští od hladu - ach jáááááááj, pomóóóc. A druhé dieťa, prípadne ďalšie deti a rodina nech sa stará sama o seba...-napríklad. 😀 Niekedy sa tu človek fakt dobre zabaví. Ako keby jedna-dve fľašky UM bola katastrofa a nezlúčiteľné zo životom matky a dieťaťa. Ale to vieš, u niektorých žien je takáto matka to najhoršie čo môže existovať......No fakt nemám slov.