prosim vas o radu mam 2mesačneho syna a mam problem s kojenim .mam hrozne velké prsia a bradavky my staja dole a ešta k tomu ich mam male a zapadnute dnu takže si ich pri kojeni poriadne nechytí .stale my plače lebo je hladný.začala som si mlieko z prsnikov vytlacat a davat mu ho cez flašu.ani to nepomohlo stale bol hladný tak som mu začala dokrmovat nutrilonom.vždy ked sa zobudi mu dam moje vytlačene mlieko a spi pol hodinu a je hladný tak mu dam nutrilom.ale ked mu takto kombinujem mlieka je nespokojný ako keby ho bolelo bruško.už som vyskušala všetko možne.neviem či by pre neho nebolo najlepšie odstavit ho od mojho mlieka.čo vy na to?
Vsak si zavolaj laktačnu nech sa pozrie ako vam to kŕmenie spolu ide
Nie som ziadny fanatik do dojčenia, ale je skoda ukončiť dojčenie ak mas dost mlieka
Laktačná ti poradi ako mu pomoct aby sa spravne prisal
Skúšala si klobucikmi, ked mas zle bradavky?
Ja som za to neodstavovat. Niesom maniak do kojenia, ale ak mas mlieko tak bojuj za to aby maly mal tvoje mlieko. Skus klobuciky v nemocnici to radili zenam pripadne si zavolaj laktacnu ona ti ukaze polohy atd. Ja som bojovala za kazdu kvapku mojho mlieka a aj tak som ho stratila ked mi povedali, ze moj maly zomiera, aj tak som to mlieko este raz rozbehla. Fakt bojuj, stoji to za to
Mala som podobny problem. Kupila som si odsavacku a davala som z flasky, lebo maly nevladal tahat a potom som presla na klobuciky a nakoniec som dojcila bez nich. Urcite skus klobuciky, urcite to zvladnete 🙂
Ahoj, ako hlavný problém vidím zlé prisatie bábätka, skús medzi kŕmením používať napr. formovače na bradavky Medela, nie je to bolestivé a bradavky Ti krásne vystúpia... ja som tiež pri prvom dieťati bojovala s podobným problémom (lenže ja som si myslela, že nemám mlieko, ale nikdy sa mi prsia nenalievali ani potom keď som kojila ďalšie deti) a tiež som to asi v tomto čase vzdala, dnes s odstupom času a po ďalších 2 plne kojených deťoch vidím, že som to mohla zachrániť aj vtedy, len mi nemal kto poradiť.... a samozrejme ideálne je mať svoju laktačnú poradkyňu aspoň na telefón keď už nie osobne.
Zavolaj laktacnej poradkyni, zajtra.
sesternica mala takýto problém - vykašĺala sa na kojenie. Nekojila hádam ani jeden deň. ja by som skúsila klobúčiky a laktačnú....
Neodstavuj! Odsavaj mlieko odsavackou,ona tí bradavky vytiahne,zmakci.Používaj aj klobuciky.Pôjde to uvidíš🙂
Necudo ze malemu je zle..tak po prve kombinacia materskeho a umeleho je to najhorsie..vyber si ci zabojujes o kojenie alebo prejdete na umele..za dalsie nutrilon mu nemusi robit dobre, niektore mamicky vyskusaju viac mliek kym im nieco sadne....v konevnom dosledku ak mas mlieko tak vyskusaj klobuciky kamoska mala su velmi dobre..je tu mnoho diskusnych tem, kde ti baby poradia ako na kojenie atd..internet poradkyne..ono len treba konat a vydrzat...
skus klobuciky na kojenie...a zmena polohy..
Mne sa radi ☹ cerku som sice kojila az 18mesiacov no u tochto 2mesacneho chrobacika mi to nebolo dopriate...na druhy den po prichode z nemocnice bolo mlieko v tahu .. ☹
Ahoj, nie som odbornik len mamicka a ja som mala podobny problem, presne okolo cca 2 mesiaca mi maly nechcel pit s prsnika , tiez som kombinovala moje a nutrilon, no po case som stracala moje mlieko tak sme presli len na nutrilon ale maly mal problem kakal mi zelenu stolicu s hlienmi, na odporucanie lekarky a par vysetreniach zistili intoleranciu na mlieko , tak sme hned presli na nutrilon allergy care, po dalsich odporucaniach sme nasadili kozie mliecko znasal ho vyborne a ked mal cca rok presli sme na kravske mliecko. ale to bol ale nas pripad, kazde dietatko je ine a inak znasa aj tie rozne umele mliecka. Ja by som ti oddporucila co najviac odsavat a davat mu tvoje mliecko, ak uz to nebudes zvladat tak treba dokrmovat, ale ja by som volila umele mlieko ale niejake lahsie na travenie. je ich vela treba popozerat Nutrilon pro expert, allergy care, pripadne inu znacku ale s nimi ja skusenost nemam, myslim si ze kombiacia tvojho a ineho by mu nemala robit problem, problemy su vecsinou ak sa kombinuju umele mlieka roznych znaciek. Ak mas moznost hned by som po tvojom mliecku presla na prirodne teda kozie, mam to odporucala jedna skvela gasto lekarka v ke. Alebo sa porad s tvojou deckou lekarkou. 😉
Ahoj. My sme bojovali presne s takym istym problémom. No skus klobuciky ako radia baby. Skúšaj si babo polohovat..mne to islo zo začiatku len v takej smiesnej polohe, potom som skusila tak, ze babo mi lezalo opacne hlavou k prsniku, no to zas mna bolelo cele telo pri tom... Musis skusat a prikladať stale, aby bradavku vyformoval, potom to pojde uplne samo. Nas krpec bude mat o chvilu 10 mesiacov a ja kojim stale. Drzim palce aby sa to podarilo 🙂
Preco vytlacas rukami?? S odsavackou odsajej viac mlieka.. Urcite ho neodstavuj od prsnika pokial mozes koj materske mlieko je najzdravsie. Alebo skus klobuciky aj ja som ich mala. To zvladnes dzrim✊
Každe babo je ine. Prvu dcerku som dojčila 6 mesiacov druhu rok no tretia sa mi nevedela prisať ani s pomocou laktačnej ani na klobučik už v pôrodnici pila len na fľašu vraj to bolo tym, že mala silnu žltačku a tak som odsavala 4 mesiace vkuse každe 3 hodiny musiš mliečko odsať uplne aby si sa dostala k zadnemu mlieku ktore je sytejšie po 4 mesiacoch sa mala prisala lebo som mala fakt vyťahane bradavky. Ale hlavne som sa nevzdala malu stale dojčim ma 9 mesiacov. Hlavne odsavaj aby si neprišla o mliečko. Musiš si najsť spôsob lebo ozaj každe dieťatko je ine. A tvoje mlieko je to najlepšie pre jeho zdravie. Veľa trpezlivosti.
neodstavuuuuuj, volaj laktačnú poradkynu, príde k tebe domov a všetko ukáže, skontroluje.... pojde to neboj, každé dieťatko sa vie naučiť piť z prsa aj ked tie bradavky nie sú ideálne aj ja mám také a naučili sme sa, treba dať do pusinky časť dvorca nie len bradavku. pozri si na mamila.sk zoznam poradkyn a najdi, ktorá býva v tvojom meste, neváhaj ju zavolať. nevzdávaj to.
určite neodstavuj, materské mlieko je to najlepšie čo môžeš svojmu dieťaťu dať. My máme doma maličký 6 týždňový uzlík a tiež sa mierne trápime. Malá sa niekedy nechce ani za svet prisať, tak striedame polohy, skúšame kadečo. Taktiež mi strašne rýchlo tečie mlieko až nestíha hltať, tak si vopred odsajem trošičku nech zmiernim tok a tým sa aj vyformujú bradavky.
Skus tie klobuciky,ja kvoli vpadnutym bradavkam s nimi kojim od zaciatku. Teraz bude mat maly 6 mesiacov a kojim cez ne stale,sice to nie je take pohodlne a musis sa o ne starat, ale na druhej strane nemame problem ani so ziadnou flaskou,kedze je to podobny princip prisatia 🙂 zatial nemam pocit,ze by mi to tvorbu mlieka znizovalo, vzdy som ho mala dost. A vol pri kojeni skor polohu po sediacky,nez v lahu,prave kvoli tym bradavkam. Hlavne to nevzdavaj,kojenie je ta najzdravsia a naozaj najkrajsia vec pre teba a tvoje babo ;)
Vacsiu blbost nemozes spravit, ako ho odstavit, ked mas kopec mlieka.......skus trosku zabojovat, kojenie nie je na zaciatku jednoduche, ja som tiez presla mnohymi tazkostami, len treba trpezlivost.......kupit si nutrilon, to je uz vopred odsudene na nekojenie...... Vela sil a vytrvalosti, urcite to zvladnes, vyskusaj klobuciky, telo na telo.....mamila. Sk