Prisatie po pôrode, čiastočne upchatý nos na bradavke

miuska99
14. mar 2017

Baby poprosím o váš názor, idem sa už zblázniť. Pred dvoma týždňami som porodila prirodzene svoju dcérku, pôrod a tehu bez komplikácií, dieťa zdravé Apgdar 10. Hneď po pôrode mi ju priložili na brucho, ja som ležala v ľahu rovno, malá ležala bruchom na mne, hlavu mala bokom na mojom pravom prsníku,telíčko bruchom na mojom bruchu šikmo dole smerom k môjmu ľavému boku.Jej hlavička na prsníku ležala na pravej ruke, ktorou som jej celé telo podopierala, ľavé líčko na mojom prsníku, pravé smerom hore. Žiaľ váhou hlavičky bola dosť zaborená noštekom do prsníka, ľavú dierku mala pravdepodobne úplne zaborenú do prsa a nedýchala cez ňu, pravú dierku mala trochu pritlačenú o prso. Takto bola na mne prisatá asi pol až trištvrte hodinu. Spala, nemrnčala, bola prisaná a vyzerala byť spokojná. Ale dýchala cez to prítlačené prso, takže trochu fučala, nedýchalo sa jej asi dobre. Ja som to vtedy nejako neriešila, mala som bolesti, šili mi nástrih, bola som rada, že som... Vtedy ma žiaľ nenapadlo, že sa jej dýcha asi zle...Dr ani sestričky nič nevraveli... Až asi po pol hodine/ trištvrte hodine prišla pôrodná asistentka, že sa môže takto pridusiť, dala ma ľahnúť chrbátom vyššie a malá mala viac priestoru na dýchanie. Takto bola potom na mne prisatá ešte asi hodinu, potom nás previezli na izbu, malá už bola v postieľke a spala.
Ja sa teraz strašne bojím, že nedostatočným prísunom kyslíka sa predsa len mohla pridusiť. Bojím sa, že bude mať z toho nejaké následky v budúcnosti.Ešte jedna otázka, je novorodenec sám schopný zodvihnúť hlavičku a dať ju trochu preč ? Keby sa jej naozaj nedýchalo dobre, bola by schopná si nadvihnúť hlavu, dať si ju nabok a odsať sa sama z prsníka ?? Malá vyzerala počas prisania spokojne, vtedy na sále mi ani nenapadlo, že sa môže aj pridusiť...
V nemocnici sme boli ešte 4 dni, všetky klasické vyšetrenia mala malá v poriadku...
Komentáre typu, že som blbá a mala som dávať na dcérku riadny pozor mi prosím nepíšte, moc mi to nepomôže...

sardinka336
14. mar 2017

@miuska99 nie nemohla sa pridusit, takze nemoze mat nejake nasledky. Hlavne klud a nerieš kraviny. Pridusene dieta je fialovo modre a určite ,,nevyzerá spokojne,,. Davaj si teda na to pozor aby dieta pri kojeni malo volny noštek, to je celé.

eriksonka1234
14. mar 2017

Robíš si zbytočné starosti, všetko je v poriadku. Teš sa z tvojej krásnej a zdravej dcérky. A na tvoju otázku len toľko... Ano, aj novorodenec dokáže bojovať za život, keby sa jej zle dýchalo, určite ti to dá najavo, buď sa ,,odcucne", alebo začne plakať. Nesmieš byť taká úzkostlivá, prídu teploty, laryngitídy a bežné choroby a tvoja dcéra potrebuje vyrovnanú maminu, ktorá jej pomôže a podrží ju

gabona1
14. mar 2017

Neboj sa, určite sa jej nič nestalo, to by okolo nej behali už v nemocnici. Aj novorodenec sa vie otočiť hlavičkou, keby sa dusila, určite by bola modrá, takže nič sa jej nestalo.
Bude absolútne v poriadku. Tá sestrička to myslela dobre, zrejme tá poloha nebola až tak dobrá. Užívaj si ju a nerieš to.

miuska99
autor
14. mar 2017

@sardinka336
@eriksonka1234
@gabona1 baby ďakujem veľmi pekne za podporu, no neviem prečo, ale začalo mi to riadne vŕtať hlavou... Ale tak hádam to bude všetko v poriadku a malá bude v budúcnosti ok. Doma má vždy voľný noštek, lebo kojím v sedé a malá je ďalej od prsníka. Len v tej nemocnici na sále ležala ona na mne, takže bola trocha zaborená do prsníka...