Príprava na dojčenie

9. nov 2023

Ahojte, existuje nejaký krém na bradavky alebo niečo podobné čo bradavky pripraví na dojčenie? Aby neboli potom tak citlivé, nepraskali a netrhali sa. Ďakujem

pribinak
9. nov 2023

Kúp si v lekárni lanolinovu masticku na bradavky, celkom fajn

anavixy
9. nov 2023

Lanolin je fajn, najdes rozne znacky od Lansinoh (ten ma aj dobry balzam na bradavky), Multi-mam, Medela.. ale pozor na kvasinku, teda nepouzivat ak ma dieta soor alebo ak sa spravia ragady. Na poranene bradavky je vyborne samozne materske mlieko- nechat zaschnut na bradavke, sttieborne klobuciky Silver nurse alebo aj naplaste od multi mam.
Kazdopadne citlivost bradaviek je na zaciatku dojcenia normalna, bradavka si “zvykne”, ale ostra bodava bolest, trhlinky a ragady NIE SÚ normálne a znamenajú, že niečo treba zmeniť- problém s prisatím, uzdicky, technika dojcenia, vtedy treba v prvom rade najst problem a vyriesit ho, nie skusat masticky apod.

mullerova46
9. nov 2023

Nemusí to byť stále tak. Som prvorodicka a lanolinovu masť som používala len zriedka 2-3 razy za týždeň. Boli dosť citlivé ale neboli popraskané ani dotrhane. Pokiaľ sa trhajú a praskajú je potrebné upraviť prisatie bábätka lebo problém bude v tom 🙂 bábätko musí mať v puse aj dvorec nie len bradavku.

lelelienka
9. nov 2023

Prve co mi dali v porodnici bol lanolin, prve co mi povedala laktacna poradkyna bolo, ze lanolin je uplne zly…tak si vyber 🤷‍♀️ mne nepomohol.
Vraj je super olivovy olej, ale ten mi tiez nepomohol. Jedine s cim to bolo znesitelne bol klobucik, ale laktacne poradkyne sa div ze neprezehnaju, ked to clovek spomenie 😂

freepalestine
9. nov 2023

Najlepsia prevencia je od zaciatku babatko poriadne prisat. Zhliadni par videj a ak mas moznost daj si ukazat lakracnou poradkynou este pred tym ako porodis (ak si teda este nerodila..)

autor
9. nov 2023

Ja to skôr myslím ako takú predprípravu, že si tie bradavky budem natierať ešte pred pôrodom a oni už potom budú take viac “pružné” 😁 pri prvom som to nerobila, nemali sme nikdy problém s dojčením ani prisatím, ale aj tak tie začiatky boli také bolestivé, tak teraz by som sa tomu chcela vyhnúť. Potom už časom keď si tá bradavka zvykne tak mi ju môže aj vykrúcať a vôbec to necítim, tak teda či sa nato nedá pripraviť už pred prvým prisatím 😂

anavixy
9. nov 2023

Osobne si myslim, ze nie, ze to neurobi rozdiel, ale pokial chces len “zvlacnit” pokozku, na to ti staci neparfumovane telove mlieko (mozno mas doma) alebo kludne teda ten lanolin.