Ahojte, ako sa čo najlepšie pripraviť na dojčenie? Pro prvom to nešlo vôbec,a teraz čakám druhé a rada by som sa na to čo najlepšie pripravila už počas tehotenstva. Samozrejme LP si zaobstaram ale je potrebné už teraz sa pripravovať nejakými čajmi a podobne? Plus na ploche bradavky pomôže korektor bradaviek? Keďže aj s tým mám problém a mohlo prvé dojcenie byť neúspešne vďaka tomu? Ďakujem
Moja kamoška prvú nedojčila aj napriek tomu, že mali laktačnú. Malá sa jej nevedela prisať a mlieka žalostne málo. Ešte pred druhým pôrodom si zaobstarala znova laktačnú. A teraz syna kojí. Takže moja rada znie zaobstarať si LP ešte pred pôrodom a ona by ti mala poradiť so všetkým vrátane tých formovačov na bradavky.
Urcite sa stretnite pred porodom, mozno ti povie, ze bradavky mas v pohode. Mna tak zdeptali v porodnici, ze kde mam klobuciky a s takymi bradavkami sa neda. Div sa svete, nikdy som klobucik nepouzila a kojim doteraz. U mna to bolo hlavne stresom a zlou technikou, stres opadol doma a techniku ma naucila laktacna a nasla som si polohu, v ktorej sa mi dobre dojcilo.
Mozes si predkupit aj tie odporucane byliny a caje, ale ja naozaj verim, ze je to v hlave hlavne.
A co sa tyka bolestivosti, odporucam prestat nosit podprdku, nech si prsia zvykaju na oder a “akciu”
Odporúčam absolvovať kurz pre tehotné, ktorého súčasťou je aj kurz dojčenia. To či dojčíš je často v hlave. Ked budeš dopredu vedieť o možných komplikaciách, ľahšie sa ti budú zvládať. Viem to podľa seba aj mojej kamarátky. Kamarátka mala problém s dojčením pri prvom dieťati. Potom chodila na kurz a druhé a tretie dojčí bez problémov. Moja dcéra mala rôzne štrajky, ale zvládli sme ich v pohode, lebo som vedela, že je to dočasné a ako postupovať. Ked si sama presvedčená, že to zvládneš, tak to zvládneš.
podla mna sa na toto pripravit neda. Bud mlieko mat bude, alebo mat nebudeš.
Takisto som používala prvý mesiac klobúčik kvôli bradavkam a teraz máme tri mesiace a ideme bez 🙂