Príprava na dojčenie

1. aug 2022

Ahojte, ako sa čo najlepšie pripraviť na dojčenie? Pro prvom to nešlo vôbec,a teraz čakám druhé a rada by som sa na to čo najlepšie pripravila už počas tehotenstva. Samozrejme LP si zaobstaram ale je potrebné už teraz sa pripravovať nejakými čajmi a podobne? Plus na ploche bradavky pomôže korektor bradaviek? Keďže aj s tým mám problém a mohlo prvé dojcenie byť neúspešne vďaka tomu? Ďakujem

vifoncitta
1. aug 2022

Takisto som používala prvý mesiac klobúčik kvôli bradavkam a teraz máme tri mesiace a ideme bez 🙂

ls56
1. aug 2022

Moja kamoška prvú nedojčila aj napriek tomu, že mali laktačnú. Malá sa jej nevedela prisať a mlieka žalostne málo. Ešte pred druhým pôrodom si zaobstarala znova laktačnú. A teraz syna kojí. Takže moja rada znie zaobstarať si LP ešte pred pôrodom a ona by ti mala poradiť so všetkým vrátane tých formovačov na bradavky.

majlo1234
1. aug 2022

Urcite sa stretnite pred porodom, mozno ti povie, ze bradavky mas v pohode. Mna tak zdeptali v porodnici, ze kde mam klobuciky a s takymi bradavkami sa neda. Div sa svete, nikdy som klobucik nepouzila a kojim doteraz. U mna to bolo hlavne stresom a zlou technikou, stres opadol doma a techniku ma naucila laktacna a nasla som si polohu, v ktorej sa mi dobre dojcilo.

Mozes si predkupit aj tie odporucane byliny a caje, ale ja naozaj verim, ze je to v hlave hlavne.
A co sa tyka bolestivosti, odporucam prestat nosit podprdku, nech si prsia zvykaju na oder a “akciu”

matabb73
1. aug 2022

Odporúčam absolvovať kurz pre tehotné, ktorého súčasťou je aj kurz dojčenia. To či dojčíš je často v hlave. Ked budeš dopredu vedieť o možných komplikaciách, ľahšie sa ti budú zvládať. Viem to podľa seba aj mojej kamarátky. Kamarátka mala problém s dojčením pri prvom dieťati. Potom chodila na kurz a druhé a tretie dojčí bez problémov. Moja dcéra mala rôzne štrajky, ale zvládli sme ich v pohode, lebo som vedela, že je to dočasné a ako postupovať. Ked si sama presvedčená, že to zvládneš, tak to zvládneš.

essenceee
24. aug 2022

podla mna sa na toto pripravit neda. Bud mlieko mat bude, alebo mat nebudeš.