Prichádzam o mlieko a som za to rada

16. jan 2024

Ahojte maminy citim sa trochu previnilo, po siestich mesiacoch kojenia som zacala prichadzat o mlieko ale vlastne mi to sposobuje ulavu. Kojenie je pre mna poslednou dobou uz len trapenie. Dieta sa mi hadze, hryzie, kope ma do brucha, bolo hladne nervozne, velmi caste kojenie, mne vlasy velmi padaju, citim sa z toho uz jedoducho vycerpana. Navyse uz papa aj prikrmy. Ked si predstavim ze ochvilu by sme mohli byt len na UM pocitujem velku ulavu avsak partner to povazuje za sebecke a tlaci ma neustale do kojenia lebo pre dieta je to to najlepsie a ja mam z toho vycitky. Myslite si ze som sebecka?

minenkak
16. jan 2024

Tak choď zajtra kúpiť mlieko a hneď mu ho aj správ a daj fľašu do úst,žiaden stres

babulkomale
16. jan 2024

Partnerovi povedz, nech si sefuje svoje prsia a tvojim da pokoj.

pribinak
16. jan 2024

Prosím tá, partner nech sa stará o výmenu plienok a nekeca ti do dojčenia
6 mesiacov je fajn a hotovo

petamich
16. jan 2024

tak nech koji partner 🤷‍♀️ asi tolko k tomu, este do toho aby mi kecal

beata_k
16. jan 2024

Nie. 6 mesiacov je fajn doba a dnes su UM ozaj kvalitne.

timea301196
16. jan 2024

Nech si to skúsi on debil... keby mi manžel toto robil do zadku ho nakopem 🤣 boli a sú to moje prsia za a a za b chvála bohu že ho mám normálneho a sám ma podporoval v tom aby som sss netrápila a dala um 🤣 za mňa nie je nič lepšie ako um 🤣

rivini
16. jan 2024

Co to mas za idiota doma? Nech si nechava ohryzat bradavky on, ked si mysli, ze si sebecka. Ak ti kojenie nevyhovuje, kup UM. Ja som po 7 mesiacoch prestala-podobne dovody ako u teba.

januska12323
16. jan 2024

Hladné, nervózne a nespokojné bábätko je pre tvojho frajera lepšie ako najedene a spokojné? Nie je tak trošku mešuge? Nehovoriac o tvojich pocitoch. Kojenie je výhodné len vtedy keď to vyhovuje matke aj dieťaťu čo sa u vás už nedá povedať.

mikadooo
16. jan 2024

Úplne v pohode... Spokojná mama = spokojné dieťa.

autor
16. jan 2024

@rivini no takeho co si mysli ze mi moze rozpravat do uplne vsetkeho💁‍♀️
Dakujem vam baby❤

koniarova
16. jan 2024

Mysli hlavne na seba. A partnera nakop do riti, múdry jak rádio. Som zvedavá,či ti aj v domácnosti a s dieťaťom tak pomáha.

minenkak
16. jan 2024

Tehotenstvo,pôrod a kojenie sú veci do ktorých sa chlapi absolútne nemajú čo starať,lebo to nikdy nespravia lepšie ,všetko ostatné keď sa im nepaci mozu spraviť.Moj muž povedal,že no to je kokot,to čo sa do toho stará ,keď ťa to bolí a dieťa je nespokojné

avonladyba
16. jan 2024

Tak môžeš aj odsávať, aj to možnosť, ja by som to určite využila, ako výdaj navyše pri chudnutí 🤣

koniarova
16. jan 2024

@avonladyba veď to je ešte väčšia oštara,ako kojenie.

selest
16. jan 2024

Ale kdeze, dala si mu co si mohla ten dolezity cas si kojila. Teraz v pohode prejdete na um a prikrmy. Presne sa mi to stalo v 8m s mladsim, este som 2 tyzdne odsavala trapila sa atd. A potom som s tym sekla a dieta aj ja v pohode. A bolo super ze mohol k nemu vstavat aj muz ked bolo treba atd. Vobec neries, presli ste do dalsieho levelu 😅 Su zeny kt nevedia kojit vobec, alebo nechcu a aj to je ok. Kojenie nie je najdolezitejsia cast materstva❤

selest
16. jan 2024

A partnerovi by som obetovala tyzden odsavania s tym ze v noci by som spala a on by krmil odsatym mlieckom.. mozno by zmenil nazor

jazula
16. jan 2024

Dojčenie musí vyhovovať obom. Pri príkrmoch sa kľudne môže realizovať manžel.
Ja som síce prišla o mlieko o dosť neskôr, ale bolo to trápenie, slúžila som ako cumeľ celú noc a dieťa hladné, smädné…a to ma stresovalo ešte viac. Odstavenie nám všetkým v konečnom dôsledku prospelo.

nika23t
16. jan 2024

Nie si sebecka. Pre mňa bolo ukončenie kojenia paráda. Tiež som sa nevedela dočkať... A aj keď som podávala mlieko cez fľašu, užívala som si blízkosť svojich detí naplno. Najmladšia nevedela sať vôbec, nepriberala, pol roka som len odsavala a zohrievala a skladovala a sterilizovala všetko a nevedela som sa dočkať, kedy prejdeme na prikrmy a UM. Užívaj si dieťatko, nestresuj sa týmto, absolútne nič zlé sa nedeje. Áno, materské mlieko je pre dieťa top, ale nie nevyhnutnosť. Potrebujú spokojnú a pokojnu mamu ❤️

autor
16. jan 2024

Dakujem vam baby ste zlate povzbudili ste ma.. este som sa chcela opytat ci musim nieco specialne robit (uzivat tabletky alebo nieco) kym ta laktacia prestane? Bojim sa aby som nedostala zapal prsnika ked nebudem kojit ale este sa mi bude tvorit mlieko

minenkak
16. jan 2024

Nemusíš robiť nič,ak budeš cítiť naliate prsia trochu odsaj,mlieko sa postupne stratí,myslím,že sú aj nejaké homeopatiká,opýtaj sa v lekárni

autor
16. jan 2024

@minenkak dakujem

danieladeley
16. jan 2024

Spokojna mamina = spokojne dieta. Oddojcila som 5 rokov, ale nikdy v zivote by som nepovedala mamine, ktora 6 mesiacov, ze je sebecka. Rob, ako ty citis. Prejdi na UM a prikrmy, podla toho co pises.

nika23t
16. jan 2024

Ja som odsavala postupne menej mlieka a tiež som začala vynechávat odsávania. Menej prikladaj, nenechaj malého ťahať dlho. Ak by si pociťovala tlak, ručne odstriekaj trochu, kým nepocitis úľavu. A neviem, partner by si zaslúžil aspoň mesiac nočného kojenia a aj celkovo celodennú starostlivosť o dieťa. Tiež by som mu aspoň mesiac dopriala. Nech si to nesebecky užije.

martinusik91
16. jan 2024

Ja som vydržala 6 mesiacov odsávať. Mala som predčasniatko ktoré najprv nevládalo a potom už nechcelo. Tiež mu potom už moje mlieko nestačilo. 6 mesiacov je podľa mňa úplne super. Rob tak aby si bola v pohode ty aj bábo. Nech si muž hovorí čo chce.

denden77
16. jan 2024

ja som "kojila" 6 tyzdnov.. uvodzovky, lebo som aj prikrmovala.. vobec nemam vycitky 🤷‍♀️😊

svetlonos
16. jan 2024

@avonladyba
a uz si taku šmakotinku vyskusala - odsavat kazde 3 hodiny, samozrejme aj medzi polnocou a 6:00??
A ze sa pri kojeni chudne ? Haha. Ja priberam. Odsavala som prve 3 mesiace a medzi tymi 3 hodinami som nevedela ci si pospat, najest sa, tisit kolikove babo. A take vtipy ako varit a vo velkom obriadit domacnost vobec nehrozili.
Pri trojrocnom a druhom sinovi som mala s 2 detmi viac casu ako s jednym - lebo som kojila a nepumpovala!
Takze to taka rada nad zlato od teba 😁.

nika23t
16. jan 2024

@svetlonos presne... Mala v noci vstavala kadze 3 hod od 8mej, potom pila z fľaše, potom som ju hodinu nosila na rukách, potom odsavala mlieko, kým som odsavacku aj všetko umyla a pripravila na ďalšie použitie, mala som tak pol hodinu do ďalšieho kŕmenia... Juuuj, už som aj zabudla, aké boli prvé mesiace náročné...

svetlonos
16. jan 2024

@autorka,
presne ako ti tu zeny pisu, v klude daj UM. Pokial ti to nevyhovuje, naco sa trapit. Budes len nervna a vtedy u mna vyhody um koncia. Ja mam taky uzasny vzor pred ocami - dievcatko odcovane na UM. Od malucka bola nadpriemerne inteligentna, pocas ZŠ preskocila 2 rocniky, na strednej myslim tiez. Vs supla tiez raz 2 ricniky do jedneho a hned po VS robila doktorat. Teraz ma perfektnu pracu. Ako mala bola velmi socialna uz v skolke, chora nebyvala viac ako nekojene deti. Skor zriedka.
Zaver? Geneticky material neosuskas. Pokiaľ su matka, otec rozumni, bude aj dieta. Pokiaľ, zial, nemalu moznost zhodnotit svoje talenty a intelekt - nepomoze ich dietatu ani 5 rokov kojenia.
Po zdravotnej stranke - kamoska kojila vzdy takmer 2 roky vsetky 3 deti. Boli casto chore.
Ano materske mlieko a kojenie je super - pokial to matke vyhovuje!
Nie si zla mamavza to, ked das malemu um.
A muzovi by som mesiac davala dieta na ruky - podla mojej nalady, raz za hodinu, za 39 minut - kojenie na poziadanie. Tovnako by som ho budila aj v noci. Samozrejme by musel tych 20 min stravit s malym. A na úplný efekt nech si napoji odsavacku - aby si skusil ten pocit. Samozrejme x krat za den a aspom kazde dve hodiny v noci. Ked toto zvladne 3 mesiace v kuse nesebecky, lebo mm je pre babo to jediné - zvaž este predlzenie kojenia 😁
Ale myslim, ze po jednom dni na odsavacke ho to prejde a pibezi ti mlieko kupit o polnoci do lekarne.

7lenka11
16. jan 2024

Ja som prišla o mlieko presne po mesiaci od pôrodu. Nie vlastnou vinou, proste zo dňa na deň som ostala bez mlieka. Tie blbe poznámky a komentare, ktoré som dostávala, mi spôsobovali úzkosti. Dcera nakoniec v pohode prešla na UM, je zdravá, šikovná, nemá žiadne problémy. Prosím ta, nedaj si do toho kecat. Každý si mysli, že kojenie je úžasne, dokonale. Áno, najlepsie, čo môže babatko dostať. Ale zároveň mnohé ženy zažívajú kvôli kojeniu stres, úzkosti, bolesť.. Z vlastnej skúsenosti ti hovorím, že túto tému sa ani len neoplatí niekde otvárať. Na Slovensku extrémne chyba pochopenie pre ženy, ktoré nemôžu alebo nechcú kojiť..