Ahojte. Moja 5-mes. dcera zacala zrazu odmietat oba prsniky a chcela by som ju dokrmovat vlastnym mliekom, nie umelym. Avsak pri odstriekavani rukou alebo odsavackou sa mi vobec nespusta mlieko, iba uplne malicko, aj svojvolne iba malo. Nepomahaju ani osvedcene rady, ako mat pri sebe dieta, alebo fotku, teplu sprchu predtym, masaz a pod. Bojim sa zapalu, alebo toho, ze mlieko takto uplne stratim. Dcera je v poriadku, asi ju trapia zuby. Pocula som, ze na spustanie mlieka sa pouziva oxytocin, ale ten je iba na predpis. Pride mi to vsak trufale, ist za doktorkou a pytat si recept. Od nej aj tak neocakavam ze mi pomoze, pretoze ked som u nej bola pred 3 mesiacmi na strasnu rezavu bolest v bradavkach, povedala mi, ze mi moze zastavit laktaciu, inak mi nevie poradit. Predpokladam, ze by sa mi dostalo rovnakej odpovede. Zrejme nepriklada dojceniu nejaku dolezitost. Neviete mi poradit?
pripadne je problem aj v odsavacke, ja nemam vela mliecka, mala mi 2m zaspavala pri kojeni a tiez mam problem si odstriekat par kvapiek do vigantolu...ja som mala na zaciatku manualnu odsavacku od aventu, ale ta mi odsala max. predne mliecko a aj to za vyse hodinu odsavania, co som vtedy nevedela a zadne uz nie, tak som zostala pri malej produkcii mliecka...no kamoska ma elektricku od farlin a velmi si ju chvali, stoji skoro tolko ako manualna od aventu a odsaje si aj vyse 200 ml a za polovicu casu...tak ak chces odsavat, skus to s elektrickou, ale podla mna, ked sa malej prerezu zubky, vsetko sa vrati do starych kolaji, neboj...
@lilitela neviem aku mas odsavačku na nej zalezi vela ja som mala na zaciatku balonikovu-katastrofa,medela piestovu tak isto mne sadla avent pakova stou som vytiahla aj 250ml.ale ja som do 6m. odsavala pravidelne teraz mi uz tiez nejde odsat minule som tak chcela malej do kase ale nejde hoci prsniky mam plne na mliecko mas aj homeopatika v lekarni ich kupis ja som pri lakt.krize pijavala aj gravimilk velmi mi chutil niektore ženy napriek dlhodobemu dojceniu neodaju nic to ale neznamena ze nemaju mlieko proste dieta ma vätciu silu ako odsavačka. a hlavne ak si doteraz neodsavala a chces zrazu odsat mlieko skus ju prikladat aj kazdu hodinu nech si len cucne sliny babatka spustaju mliecko.na zubky ti odporucam kamistad mali sme vseliake geli ale tento jediny nam zabral na 100%.neboj o mlieko nedojdes ja som sa toho bala ked som prestala odsavat kojim doteraz a to ma mala 17m.o mlieko len tak nedojdes hlavne casto ponukaj.
Mne pri odsavani pomaha stlacanie prsnika, akoby si chcela mlieko vytlacit z roznych jeho casti.
ahoj, ja som odsávala 11 mesiacov. tiez som prekonala trikrát zápal, ale aj napriek tomu som sa snazila odsavať a dávať svoje mliečko malej. odporúčam elekrickú odsávačku medela mini elektrik, sú aj tu v bazáriku používané, určite sa opalatí investovať do toho.
a k tomu oxytocínu, no ja ked som prišla na gyn.pohotovosť s teplotami pre mastitídu tak mi zakaždým pichli ten oxytocín aby sa mličko lepšie spustilo.
jj ja mam doma styri odsavacky a manualne uz vobec nepouzivam... iba co si ruky nicim a efekt zaden... najlepsia je podla mna electric mini od medely, mam aj tu swing ta zase imituje tahanie babatka ale netaha az tak silno ako mini electric. takze treba len skusat odsavaky aj ked teda je to riadna investicia.... ale zase sestris na UM 😉
ja som odsavala prve styri mesiace elektrickou madela, nedam na nu dopustit. urcite odporucam. teraz som ju pozicala kamoske, ta nechcela, ze rucne si odsaje par ml, no ale na moje naliehanie vyskusala a odsaje s nou 1L mlieka denne
ahoj, mozno ako spominaju baby, skusit aj inu odsavacku, ja som odsavala pomocou elektrickej mini mendela a ta je super 😉 ja som s nou bola velmi spokojna,mala som aj avent ,tu rucnu,ale s tou som odsala strasne malo 😒 mam ale kamaratku, ktora koji, ma mlieka vela, a ked si chcela odsat mlieko, tak jej vobec neslo,ani rucnou ani elektrickou, ale ked si stlacila prsnik, mlieko jej len tak striekalo 😀 hold niekedy to proste nejde 😠
Dakujem za odpovede. Ja mam manualnu Avent. Vidim, ze jedna z vas si ju chvali, druha zas nie... tak neviem.
Ahoj. V každmo prípade skúšaj prikladať bábatko dalej, hlavne v noci, ked spinká 🙂 alebo skús dasienka niečí natrieť.... náš tiež takto vymýšlal, ked mu šli zuby, a po pár dnoch ho to prešlo.... Mne pri odsávaní pomohlo dráždenie bradavky, aj oboch naraz a mliečko sa mi stále spustilo