ahojte mamicky zalozila som tuto diskusiu aby som zistila ci nas je vela ktore sa trapime s dojcenskymi strajkom... u nas je to hotova katastrofa a na vyriesenie som tu uz popisala po celom MK tak teraz aspon hladam "spolutrpitelky".. ako to zvladate a tak...
Ahoj, maly mi odmietal mlieko v pravidelnych intervaloch kazde dva mesiace na 3 az 4 dni, bolo to o drzku ale nopolavila som, nedala som umele mlieko a teraz ma uz 18 mesiacov a stale kojim.
môj štrajkuje teraz, má dva mesiace, najskôr si pýta jesť, chvílu pocicá a potom len krik, rev, plač, potom zas pocicá a mňa už ide poraziť, trvá to už zhruba týždeň tak dúfam že to prejde lebo neviem koľko to takto ešte vydržím ☹
Ja to riesim tak ze ju najskor ucicikam do polospanku a tak sa napapa inak cucne a krik cucne a potom velky rev
@luba28 nema koliky lebo pekne prdká, on začína s revom už keď vytiahnem na neho prso 🙂 a po takej pol hodine revu a utišovania sa už normálne naje, teraz som ho akurát douspávala, to večer by bol na cicke aj 2 hodiny, to sa nejeduje, ani v noci, len cez deň je to des a hrôza, už sa normálne bojím čo ma zas čaká zajtra
@sabina1975 keby sa dal ten môj učičikať hladný tak to robím tiež, ale to sú ešte väčšie revy
@anetkaadamko
@83lenka83
@betka011
@lucinkao
@sabina1975 no my to mame podobne ked ju prilozim ze je cas na papanie tak reeeeev neskutocny pri prsniku a tak ju musim prilozit jedine ked sa zobudza a este nie je prebrata... je to totalny des... a velakrat sa mi nepodari odhadnut spravny cas a tak si ani trochu nepotaha a potom musim dokrmit...doteraz som dokrmovala lyzickou ale uz som to psychicky nezvladala a aj mala pri tom plakala..tak som zacala dokrmovat mojim MM z flasky(bohuzial) ale pri dalsich dvoch detoch som to musela aspon mierne si ulahcit lebo by som skoncila na psychiatrii..prikladat odsavat dokrmovat... takto prikladam odsavam a chovam z flase aby to islo aspon normalnejsie a nie s tym ze z lyzicky isla polovica von... len my mame problem ze aj z flase chce pit iba v polospanku...inak reveeee
a trva to uz 8 tyzdnov.. a zmierujem sa po dlhom trapeni a plakani nad kojenim ze to uz bude takto ☹
@anetkaadamko no presne ani moja z nicoho a pritom nechudne ale nechudne preto lebo sa vsemozne snazim do nej to mlieko dostat... ale pijeme tak ze kazde 2,5 - 3 alebo 4 hodinky po 40 ml alebo 30 ml a tak.. je to hrooooooozaaaa.... a tak strasne sa mi zle cita ked mamicky pisu ako krasne sa im deti dojcia a podobne... a kedy to zacalo vam a ako dlho to trvalo?
@anetkaadamko mne nechce jest cely den, a keby to aspon v noci dobiehala ale ani to nie...tvoj chcel aspon v noci? potom si uz teda ani nedojcila?
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmie...
Ahojte, aj my " úspešne " štrajkujeme ... 😒 Presne som sa našla v článku, na ktorý link je vyššie. Takisto som cítila, že je menej mliečka, keď som po sviatkoch bola prechladnutá. Teraz sa tiež hnevá, cez deň sa iba málokedy napapá do pohody, väčšinou tesne pred zaspinkaním, keď ju ukolíšem na rukách a tak... Alebo keď sa s ňou prechádzam a tak kojím. 🙂 Palček u nás boduje, čomu sa snažím bránit, nie vždy úspešne. Ale papáme aspoň v noci- tak á 2 hod., pritom predtým sme už prespali asi 6 hod. Len dúfam, že to raz prejde. Niekedy mi je smutno, chcela by som aby zasa bola usmiata, keď sa bude chystať papať...
Ahojte, aj ta maja parkrat za den strajkuje. My to riesime na vrtulnik: prilozim, cicia minutku, potom sa odtrhne a rev, tak otocka na druhu stranu a ideme od znova 😉 zvacsa po tretej otocke ju to prestane bavit a papame nornalne... ale niekedy nie a nie prestat, tak zdvihnem a nasleduje obrovky grganec, ona sa tak vie prekvapit, ze aj zabudne plakat... 😀 aspon , ze v noci to nerobi, lebo asi napoly spinka 😀
ja kojim v spaku,resp,polospanku uz vyse 2mesiacov,je to strasne namahave...strajk neprechadza,a nechce mi pit ani z flase.Naposledy som malu normalne nakojila asi ked mala cca 7-8tyzdnov.Je tu este niekto taky kto je na tom tak ako ja?
VOLALA SOM LAKTACNEJ,vraj si mam precitat na nete o dojc.strajku...aj som si precitala ale nic nam nezabralo
@olivka26 laktacna by mala prist k tebe osobne domov, aby skontrolovala spravne prisatie a to ako babatko pije, to je uplne prvorade, az potom sa riesi vsetko ostatne. Ona nemohla prist, alebo ty si nechcela aby prisla? Mala si zavolat inej, ktora by mohla prist osobne. Dokrmovat sa da aj cez cievku, ale to tiez treba ukazat osobne laktacnou.
@olivka26 Ano samozrejme, ved laktacne riesia pravazne strajkujuce babatka. Zavolaj inej a uvidis, ze sa to napravi. Treba ale odstranit cumel a flasu a dokrmovat cievkou, davat si dieta koza na kozu, aby zacalo viac prejavovat zaujem o kojenie. Nasadit pripadne bylinky na podporu tvorby mlieka. Bude to psychicky narocne, ale ked zrazu budes v pohode kojit, uvidis aka budes stastna 🙂
Ahojte, tak mi mae 9 mesiacov tento strajk sme mali, ked sme mali 3 mesiace. Boli to zatial moje najhorsie tri tyzdne, ale uspesne sme to zvladli. Drzim vam palce, nakolko to chce vele nervov a hlavne sa nevzdavat! Skusali sme vsetko aj s laktacnou poradkynou, brala som Costi a nakoniec mi zabrala ako mavnutim prutika, to co pomi poradila moja mama a to, aby som nechala dieta trosku vyhladovat. Po troch tyzdnoch, placu, kriku, nervov a neviem coho som v noci malu oklamala cumlikom a rano sa zobudila hlavna ako vlk, prilozila som si ju a pila. Nedokrmovala som Nutrilonom a ked bola hladna, na to som si pockala, kedy si sama placom vypyta, som si ju prilozila a opat sme to rozbehli. U nas nezabralo ani spanie v jednej posteli, satkovanie. nosenie na holom tele, cievkovanie...NIC! Drzte sa
a co je to za strajk ?
😨