Ahojte mam skoro 14 mesacnu dceru...je to velmi ale velmi slaby papkač, na cicke je priam zavisla...momentalne jej idu aj vsetky stoličky naraz...v rodine mame ale velmi zlu situaciu, pre ktoru sa velmi trapim a pripisujem ze mlieka mam malo zrejme kvoli tomu...otazka ale znie...co mam teraz robit, ak mala stale chce len prsnik no mlieko sa nie a nie tvorit...ako dalej postupovat..prsniky mam uz totalne makke a aj vlastne citim a pocujem, ze si uz cucka naprazdno...
@maryetta ono tento stav pocitujem uz vyse tyzdna...strasne vela jem, pijem, skusam kadeco ... a aj tak sa nic nezlepsuje
Ako vies ze stracas mlieko? Place po kojeni, alebo je nervna, alebo podla coho to usudzujes?
Mne sa jedine takto rapidne tvorba znizila ked som bola tehotna. Inac nie. Tak ktovie. Mozno to mas len v hlave ze sa znizila a nemusi to tak byt. Kym pijes a jes dostatocne tak to len hlava-stres. Nervy.
skusila by som nasadit senovku a benedikt, mne to pomohlo ked sme boli v nemocnici a tiez som mala pocit, ze mi klesla tvorba
V 14m je uz tvorba mlieka davno ustalena,mozes mat pocit,ze mas prazdne prsia,no nie su..mlieko sa tvori sanim,kedy sa zvysuje hladina oxytoxinu,cize stale je..oxytocin sa vyplavuje vo vlnach,aj pocas toho,kedy je dieta na prsniku mlieko raz tecie a raz nie (dieta pije/dieta len "dudluje")..skus sa dat trochu do pohody,ak si mala stres,len Ti to prospeje..netrap sa aj mliecko 😊 kym je dcerka spokojna a prsnik neodmieta,tak je to ok..vela stastia 🍀
@juliacenc ano je nervna ...
Tak to je aj zubami. Nie je dovod aby sa ti prestalo tvorit mlieko pokial dieta sa dojci. Normalne prikladaj dalej uvidis, ze sa to upokoji. Pre pokoj na srdci si nasad senovku a benedikt. Ale za mna su to 100% zuby
...bude hladna a zacne viac jest.
Dakujem vsetkym velmi pekne
nemusi to byt tym.
mne sa presne v 14m dcery prestalo tvorit.
mozno je telo uz vycerpane a dieta uz nepotrebuje materske mlieko.
@majamat citim velku vycerpanost a bolesti chrbta aj bedier z tych poloh pri kojeni...mala aj zaspava na prsniku..je to naozaj narocne...hold vsetkym mamickam...do toho je snad 15x hore v noci...dnes sa dalsie dve stolicky trochu prerezali...
Asi ma tu kojo matky zabijú, ale stojí to to za to? Mala má vyše roka, tzn. že už má pestrú stravu a mala by jest,,takmer " všetko. Si vyčerpaná, unavená, nevyspata, bolia ťa chrbát, kĺby...
@martul no...popravde som aj cakala ns tvoju odpoved...uz to dalej nezvladam...len neviem ako ju mam odstavit, co mam spravit...je dost zavisla...a sice aj ked este chbilu vydrzim kym jej tie stolicky uplne sa cele prerezu, asi pristupim na uplne odstavenie...len ako
Je tu viac... veľa tém o Tom ako prestať. Niektoré išli spať vedľa do izby a muž bol e dieťaťom, ďalšia si obmotala prsia obväzom, ďalšia si natrela niečím bradavky, skús pohľadať v témach.
ja moc neporadim,a le urcite najdes sposob. to ze si unavena, neprospieva ani tebe a ani dcerke. unaveny clovek nedokaze fungovat tak dobre, ako oddychnuty.
ja som mlieko dosavala, tak som mala presny prehlad o tom, kolko ho je.
mne sa to najskor tak rozbehlo, ze do 6m som mala nlieka aj 2L za den.
potom do 9m pokles an 1,5l ale to som nejak ani neriesila, ved nebolo treba a teda stale ho bolo dost a dcera uz papala aj inu stravu.
potom do 1r uz som pokles zaznamenala, uz iba 0,5l a potom do tych 14m uz sotva 100ml a potom koniec.
Moze to byt len tvoj pocit. Prsia nie su kohutiky ktore sa vypnu zo sekundy.
Kym dcerka papa. Saje mliecko bude. Ty sa snaz dat psychicky dokopy. Hlavne aby si mala aj pestru stravu a pitny rezim.
Tym ze jej idu zubky nemusi chciet zakazdym mlieko iba od hladu/smadu. Ale aj na upokojenie sa a hlavne od bolesti. Ja som si to uzila hlavne pri prvom. Ked mu isli zuby nejedol nic ine. Niekdy to bolo strasne bolestive lebo proste ozaj skoro vzdy na prsniku ale preslo to. Nakoniec som ho dojcila 2,5 roka.