Preferencia jedného prsníka pri dojčení

vrnk_1116
10. feb 2023

Ahojte baby. Tie čo kojite, nestretli ste sa s tým, že bábo preferuje iba jeden prsník? Mne sa od včera stáva, že na jednom prsniku nechce vôbec byť, mrnci, plače, nervaci. Čítala som, že to môže byť tým, že tam je slabý tok mliečka. Nemáte niekto skúsenost? Čo robiť aby sa to vrátilo do starých koľají a bolo to ok? Ďakujem krásne 🙏🙏

syslik81
10. feb 2023

ja som kojila rok len z jedneho .. a prezilo a prsniky mam po odstaveni rovnake

evica8370
10. feb 2023

@vrnk_1116 ahoj ja uz kojim tretie dieťa a každé jedno cca po 2m preferovalo len jeden prsník🙂 v pohode im stačil jeden, skusala som pri každom striedať ale vždy si vybrali len jeden a ten istý - ľavý. Krásne priberali tak som sa uz nesnažila im vnucovať na striedačku ked nechceli. A to kojim 6-ty rok s prestavkami medzi tehu 🙂

mamamasama
10. feb 2023

Ako u nas. Takisto vzdy len z laveho. 🙂

annak14
10. feb 2023

@syslik81 presne ako ja

dskjhfdlkdjhl
10. feb 2023

@vrnk_1116 Ja som dve deti odkojila tak, ze velmi rychlo preferovali lavy prsnik, pri druhej som sa velmi snazila, aby sa to nezopakovalo, ale nejako to neslo. A kojila som nadstandardne dlho, prsia sa po nejakej (nie dlhej) dobe vyrovnali, takze to nevadilo nakoniec ani detom, ani mne.

moonsparkle
10. máj 2023

Ja to mám podobne,dojčím už tretie dieťa z jedného prsníka. Dojčila som do troch rokov,najmenší má 15 mesiacov. Stávalo sa aj vám,že sa vám tvorilo mlieko aj v druhom prsníku? Ja si viem mlieko vytlačiť,ale je ho máličko,niekedy badám drobnú kvapku na tričku. Neviem,či ho na tú stranu prikladať,či už nie. Nemáte niekto skúsenosť?

moonsparkle
10. máj 2023

@evica8370 Tvorilo sa ti prosím mlieko aj v druhom prsníku? Mne semtam vytečie kvapka,niekedy sama od seba,niekedy pri stlačení...

evica8370
10. máj 2023

@moonsparkle ahoj, časom sa prestalo tvoriť, možno kvapka dve vyjdu ked stlačim ale nevsimla som si žeby samo.. mala už bude mat rok a pol a neviem o tom ze by v tom druhom prsníku bolo mlieko