Predčasniatko je v nemocnici a ja sa snažím odsávať mlieko. Od včera mi nič nejde

darusenka123
22. aug 2022

Ahojte baby, prosím o radu.
Narodilo sa mi minulý týždeň predčasniatko, je stále v nemocnici. Doma mu odsavam mlieko, najprv to išlo velmi pomaly, veľmi máličko. No od včera nič 😏 Som z toho zúfalá. Pijem čaj od Weledy na podporu tvorby, mám kapsule Lactil, ale aj napriek tomu nič 😢 Je to to jediné čo som mu mohla poskytnúť a zlyhala som 😢
Už neviem čo robiť,ako to naštartovať. Prosím nejaké rady, typy 🙏🏼

anjelicek26
22. aug 2022

Mne nabehlo mlieko po predcasnom porode az na siesty den...mala sa prvy krat prisala ked mala 15 dni prakticky...nakoniec kojena vyse dvoch rokov... bola v inkubatore, ja na JIS... mlieko moje jej ale potom nosili a dvali cez sondu... zlyhat si nezlyhala, ale neviem, ci dodrzujes vsetko... treba odsavat kazde dve-tri hodiny, a to hlavne aj v noci...ked neodsavas v noci, nikdy to poriadne nenabehne... ja to mam u najmladsej vydrete odmakane, treba vela pit, pozerat fotky babatka pri odsavani, pomoze to... a hlavne si nerob stres, keby to po tyzdni takehoto "cirkusu" nepojde, tak bude male proste na umelom...

jjanulienka
22. aug 2022

Neprestavaj 👌 to sa rozbehne neboj... a keby aj nie nič sa nedeje. Mne veľmi pomohol trio herb. Držím palce ☺️

janka_266
22. aug 2022

@darusenka123 Vinea, senovka, benedikt a vit. B pdporucam, mne ten vitamín odporučila pediatrička a v tejto kombinácii to fungovalo

tecko28
22. aug 2022

Ja som zial ten pripad, ze som mlieko nemala, samozrejme skusaj tipy, prajem ti, aby nieco zabralo. Ale ak nahodou nie, netrap sa a neber to ako svoje zlyhanie. Dietatko ta potrebuje a starostlivost nie je len o tvojom mlieku. Drz sa!

nikpa
22. aug 2022

@darusenka123 a prečo nie si s ním v nemocnici? Zažila som to a poviem ti, že je veľmi veľmi ťažke rozbehnúť takto mlieko keď si od bábätka preč. Ak máš možnost navštevovať ho a prikladať si ho k prsníku tak to rob čo najviac. Ale keď sa ešte nedokáže samo napapať z prsníka tak aspoň kontakt koža na kožu. Pokiaľ to zdravotný stav bábätka dovoľuje, tak na tom trvaj, tak sa ti mlieko pustí najjednoduchšie. Táto situácia je pre matku veľmi ťažká a robí to svoje. Držím palce aby ste boli čo najskôr spolu doma 💛 No keď sa ti náhodou nepodarí mlieko rozbehnút, nie je to koniec sveta, veľa detí je odchovaných na UM.
Mne pomohlo nahrievat prsníky horským slnkom, zapla som si to a priamo vtedy som si odsávala. Veľa pi, hlavne čaje na mlieko a hroznove nápoje. Tiež mi veľmi pomohli ovsené vločky, jedla som každé ráno z nich uvarenú kašu s mliekom, dávala som si ich do polievok, no všade možne.

zuzinka888
22. aug 2022

Hlavne nestresuj. Ani na sekundicku si nezlyhala nesmies takto mysliet. Robis co mozes co sa da a neprestavaj odsavat. Skus laktocnu poradkynu. Laktacia- mliecko sa tvori najprv v " hlave" potom v prsiach. Mysli pozitivne - aj ked je to tazke- je tam obrovsky strach o babo. Nevzdavaj sa a " bojuj".🤗

joesvk
22. aug 2022

Tiež mám skúsenosť, že čím viac som sa ukľudnila, tým lepšie sa spúšťalo mlieko. A je to ťažké sa v tvojej situácii ukludniť. Ale skúšaj ďalej odsávať. Niekedy nejde nič a keď skúsiš o hodinu, možno niečo pôjde. Aspoň prvé mesiace aspoň malé množstvo mlieka by bolo dobré keby dostalo od teba, kvôli imunoglobulínom.
Lepšie keď donesieš málo, akoby si nič nedoniesla.

joesvk
22. aug 2022

A ešte k tým tekutinám. Mne dobre zaoberala hroznová šťava alebo Vinea a ešte čierne pivo.