Ahojte baby, prosím o radu.
Narodilo sa mi minulý týždeň predčasniatko, je stále v nemocnici. Doma mu odsavam mlieko, najprv to išlo velmi pomaly, veľmi máličko. No od včera nič 😏 Som z toho zúfalá. Pijem čaj od Weledy na podporu tvorby, mám kapsule Lactil, ale aj napriek tomu nič 😢 Je to to jediné čo som mu mohla poskytnúť a zlyhala som 😢
Už neviem čo robiť,ako to naštartovať. Prosím nejaké rady, typy 🙏🏼
Neprestavaj 👌 to sa rozbehne neboj... a keby aj nie nič sa nedeje. Mne veľmi pomohol trio herb. Držím palce ☺️
@darusenka123 Vinea, senovka, benedikt a vit. B pdporucam, mne ten vitamín odporučila pediatrička a v tejto kombinácii to fungovalo
Ja som zial ten pripad, ze som mlieko nemala, samozrejme skusaj tipy, prajem ti, aby nieco zabralo. Ale ak nahodou nie, netrap sa a neber to ako svoje zlyhanie. Dietatko ta potrebuje a starostlivost nie je len o tvojom mlieku. Drz sa!
@darusenka123 a prečo nie si s ním v nemocnici? Zažila som to a poviem ti, že je veľmi veľmi ťažke rozbehnúť takto mlieko keď si od bábätka preč. Ak máš možnost navštevovať ho a prikladať si ho k prsníku tak to rob čo najviac. Ale keď sa ešte nedokáže samo napapať z prsníka tak aspoň kontakt koža na kožu. Pokiaľ to zdravotný stav bábätka dovoľuje, tak na tom trvaj, tak sa ti mlieko pustí najjednoduchšie. Táto situácia je pre matku veľmi ťažká a robí to svoje. Držím palce aby ste boli čo najskôr spolu doma 💛 No keď sa ti náhodou nepodarí mlieko rozbehnút, nie je to koniec sveta, veľa detí je odchovaných na UM.
Mne pomohlo nahrievat prsníky horským slnkom, zapla som si to a priamo vtedy som si odsávala. Veľa pi, hlavne čaje na mlieko a hroznove nápoje. Tiež mi veľmi pomohli ovsené vločky, jedla som každé ráno z nich uvarenú kašu s mliekom, dávala som si ich do polievok, no všade možne.
Hlavne nestresuj. Ani na sekundicku si nezlyhala nesmies takto mysliet. Robis co mozes co sa da a neprestavaj odsavat. Skus laktocnu poradkynu. Laktacia- mliecko sa tvori najprv v " hlave" potom v prsiach. Mysli pozitivne - aj ked je to tazke- je tam obrovsky strach o babo. Nevzdavaj sa a " bojuj".🤗
Tiež mám skúsenosť, že čím viac som sa ukľudnila, tým lepšie sa spúšťalo mlieko. A je to ťažké sa v tvojej situácii ukludniť. Ale skúšaj ďalej odsávať. Niekedy nejde nič a keď skúsiš o hodinu, možno niečo pôjde. Aspoň prvé mesiace aspoň malé množstvo mlieka by bolo dobré keby dostalo od teba, kvôli imunoglobulínom.
Lepšie keď donesieš málo, akoby si nič nedoniesla.
A ešte k tým tekutinám. Mne dobre zaoberala hroznová šťava alebo Vinea a ešte čierne pivo.
Mne nabehlo mlieko po predcasnom porode az na siesty den...mala sa prvy krat prisala ked mala 15 dni prakticky...nakoniec kojena vyse dvoch rokov... bola v inkubatore, ja na JIS... mlieko moje jej ale potom nosili a dvali cez sondu... zlyhat si nezlyhala, ale neviem, ci dodrzujes vsetko... treba odsavat kazde dve-tri hodiny, a to hlavne aj v noci...ked neodsavas v noci, nikdy to poriadne nenabehne... ja to mam u najmladsej vydrete odmakane, treba vela pit, pozerat fotky babatka pri odsavani, pomoze to... a hlavne si nerob stres, keby to po tyzdni takehoto "cirkusu" nepojde, tak bude male proste na umelom...