Ahojte, narodili sa nám dvojičky chlapci (34+6). Váhy 2360g, 2520 g. Pijú materské mlieko a večer im dávam raz umelé. Len veľmi rýchlo priberajú. Má niekto podobnú skúsenosť prosím ?
Nemala som dvojičky ale predcasniatko 2150g a po 5 týždňoch vážilo rovných 4000g- plne kojene síce a pediater bol spokojný
Veď to je dobré, keď priberaju. Prečo sa ti to nezdá?
@soraya25 chlapci budú mať 3,5 mesiaca .. narodili sa s váhami 2360 g a 2520ga idú mať už jeden 6 kg a druhý 6,5 kg ..prvý mesiac pribrali 1,5 kg ..a kedy sa vám ustálilo priberanie ?
@babovka2321 minimálne 1 kg priberú,idú mať 3,5 mesiaca a už majú 6kg a druhý 6,5 kg .. prvý mesiac pribrali 1,5 kg
@januska12323 v troch mesiacoch by mali mať 2-nasobok svojej pôrodnej váhy..a oni majú už viac
@dada_dada_dada
Pamätám si že po 5 týždňoch mala skoro 2 násobok pôrodnej váhy. Čiže pribrala 2 kg, potom každý mesiac 900-800-700gr- do tých 4-5 mesiacov. Ale priberanie sa spomalilo az keď začala stvornozkovat a byt viacej mobilná. Ja som práveže bola spokojnejšia keď som videla že má zásoby. Začnú prikrmy a podobne veci už to nepojde tak rýchlo
Priberať 1kg cca mesačne je úplne v norme. Moja len kojená tiež takto priberala. Teraz ma 1,5r a 11,5kg.
@dada_dada_dada ale ved priberaju uplne krasne, bud rada 🙂
Mini deti potrebujú tukové zásoby, v prípade choroby, odmietania jedla, zvýšeného pohybu budú mať z čoho čerpať. Neboj sa neznamená to, budúcu obezitu časom sa priberanie spomalí.
@dada_dada_dada co znamena velmi rychlo? Kolko g mesacne?