Prečo sa bábätko zlostí na prsníku?

jo234v
28. máj 2021

Existuje aj iny dovod, preco sa babetko zlosti na prsnicku ako malo mliecka alebo slaby tok?
Moje skoro 7tyzdnove babo sa jeduje na prsnicku od porodnice., Potom ako sa z prveho prsnika vydatne napije, co jasne pocujem ako hlta,sa zacne zlostit a jedovat. Ked este prilozim na druhy prsnik hltne maximalne raz, dvakrat a odpoji sa prevracia sa na chrbatik a z druheho prsnicka uz nechce. Neviem ci to je kvoli zlosti kedze uz aj place alebo preco nechce z druheho sa napit...som niekedy zufala, lebo neviem ci je fakt este hladna alebo je syta a chce len spat ci kde je problem...cele dojcenie je tak pre obe fruatrujuce...uspavame na fit lopte, na prsniku sa nam este nepodarilo zaspat. Na poradniach zatial priberame normalne...

ivonadusa
28. máj 2021

Dat odgrgnut?

ja_mama
28. máj 2021

Ak pribera dobre, nemal by byt dovod ze je mliecka malo. Moze byt naopak aj silny tok mliecka - nestiha prehltat a kedze uz jeden prsnik spapa, mozno by chcelo uz len trosku podudkat a spat a ked tecie vela mliecka tak je nespokojne. Mozes skusit ten zaciatok odsat ak mas plny prsnik a potom prilozit, alebo bude naozaj problem v odgrgnuti - niektore babatka potrebuju castejsie odgrgnut. Casom sa vsetko prisposobi, neboj aj babatko sa nauci ako sat aj tok/tvorba mliecka sa upravi, treba vydrzat 🙂

ivanizna
28. máj 2021

Vraj niektoré detičky preferujú iba jeden prsník a druhý odmietajú, skús to stále striedať, tak aby bolo z obidvoch približne narovnako. Ak sa napríklad napapká, už ho nechaj takto aj zaspinkať. Ak nie, možno len chce robiť niečo iné, alebo odgrgnúť. Možno sa nahltá aj veľa vzduchu. Ja chápem, že to môže byť veľmi frustrujúce, ale hlavne buď pokojná a trpezlivá ty, ešte sa to časom bude často meniť a upraví sa to. Ono sa to tiež musí naučiť a zvyknúť si ☺️

ivanizna
28. máj 2021

@jo234v Myslela som to tak, že nemusíš hneď prikladať na druhý prsník, ale az pri ďalšom kojení neskôr 🙂

miadi
29. máj 2021

Je to uplne normalne stava sa to. Bud mu tecie pomali alebo moc rychlo. Hneva sa no prejde to Hlavne si z toho nerob stres. Ked nechce druhy prsnik nasilu netreba.

nikpa
29. máj 2021

@jo234v skús ju dávať medzi kŕmenim odgrgnut, aj 2 krát, môže sa jej mlieko vracať späť do hrdla a to ju dráždi. Môj malý robil to isté a bolo mu treba len odgrgnut.

ivangeline
29. máj 2021

travenie...chxe jest ale blbo travi..ci treba grgat..prdiet..kakat..boli brucho...

jo234v
autor
29. máj 2021

@ivonadusa skusime dojcime sa poleziacky tak som myslela ze staci az po dojceni davat na odgrgnutie ale asi treba aj pocas pitia, ked zacne byt nepokojna

jo234v
autor
29. máj 2021

@ja_mama ano silny tok mam na zaciatku, to aj citim doslova v oboch prsnikoch ako to startuje a.mala ledva stiha, potom sa to spomali a pekne hlta a ano niekedy to tak vyzera, ze chce uz iba podudkat ale tecie jej to a musi prehltat. VIdim to na to odgrgnutie skor, skusim ju castejsie teda vyzdvihnut na grg, len my sa dojcime poleziacky takze troska sa musime z lezata posadit, nechat odgrgnut a znova zalahnut 🙃 snad to vydrzime, najhorsie je ten rev, niekedy sa.mi uz nepodari ju utisit takze uz ani na to druhe neprikladam....ale snad to casom pojde lepsie, dakujem

jo234v
autor
29. máj 2021

@ivanizna ďakujem za povzbudenie, tak snad sa to zlepsi a hlavne nech je moje babetko spokojne 🙂 lebo zatial sa po dojceni netvari nadsene rqz za cas sa podari ze zaspi na 5 min a ano prsniky striedam, vacsinou fakt preferuje iba 1, takze su na striedacke kazde 2 hodinky

jo234v
autor
29. máj 2021

@miadi tak stres nerobim, ale ked sa zakazdym dojcenim tak nazlosti az potom reve a k neutiseniu je, nie je mi do spevu... Prvy syn pekne dojceny, vzdy sa napil, podudlal a zaspal a dcerke by som rada tiez dopomohla k takemuto zazitku z dojcenia 😄 ale netusim v com je zadrhel v jej pripade.ale dakujem za radu a podporu 😉

miadi
29. máj 2021

@jo234v neboj sss to prejde. Moja mala to nikdy nerobila a maly ds takto par x hneval ked bol takyto maly. Mala od zaciatku zaspavala na prse maly as od okolo 3m Da sa to same do normalu neboj.❤️

jo234v
autor
29. máj 2021

@nikpa ano dakujem za radu skusim ju dat odgrgnut

jo234v
autor
29. máj 2021

@ivangeline tiez dobre vediet, skusim davat probiotika bio gaiu mozno pomoze, uz som na to myslela ze mozno travenie to fakt moze byt

ivanizna
29. máj 2021

@jo234v My sme tiež mali rôzne problémy, najmä zozačiatku, skúšala som aj úplne vyradiť mliečne výrobky napríklad, ale vždy som dávala malému BabyCalm kvapky, tie boli výborné, probiotiká, a párkrát aj SabSimplex. Aj som sa po nociach naplakala 😀 ale nikdy som to nevzdávala, bábätko pekne priberalo a časom sa to všetko ustálilo, a vždy som mala bobko pri sebe ☺️ Radšej to skontroluj u lekára, či je bobenko zdravučké, a ak áno, tak nezúfaj, všetko bude už čoskoro lepšie, keď si telíčko zvykne na nový svet 💕 Držím palce

ja_mama
30. máj 2021

@jo234v no aj ja som mala taky tok na zaciatku a na to sa mala dost srdila, lebo nestihala. Tie prve 3 mesiace sa zlostila a potom sa uz mliecko pekne ustalilo a bolo to fajn. My sme zas skusili Coliprev na brusko kvoli tym placom ale az v 2 mesiaci tak neviem ci ten trocha pomohol alebo sa to proste zacalo postupne zlepsovat. Takze naozaj len vydrzat treba, je to narocne obdobie - mali sme ho urcite viacere ale ak to nevzdas budes potom rada aj ty aj babo 🙂