Nerozumiem jednej veci. Ked si budem pravidelne niekoľkokrát denne odsávať mlieko a kŕmiť dieťa na požiadanie z fľašky, prečo by malo podla laktacnej poradkyne dôjsť k strate mlieka? Nie je to jedno ci dieťa vytaha mlieko alebo odsávačka? Ved mlieko sa mi dotvori tak ci tak.
Ide o hormon oxytocin, ktory sa tvori pri kojeni a ovplyvnuje vylucovanie a tvorbu mlieka. Navyse ti odsavacka nikdy tak efektivne nevytaha mlieko ako dieta.
nie nie je to to iste, dieta si jednak vytiahne viac ako odsavacka a hlavne ide o hormony - takze postupne bude tvorba klesat, dosledok bude ze zrejme zacnes prikrmovat, to klesne este viac az sa mlieko moze prestat tvorit (ale aj nemusi, kazdopadne menej ho bude)
Vela som si citala skusenosti mamiciek, ked som toto riesila (syn sa neprisaval). Z porodnice som odchadzala s plnymi prsiami ale aj s klobucikmi na radu jednej "dobrej" sestricky (nech zhori v pekle). Odsavala som kazdu chvilu den co noc, prikladala syna aspon cez klobuciky, skusala prikladat aj bez zakazdym... a mlieko sa postupne vytratilo po 1,5 mesiaci a nepomohla ani laktacna, ani senovka, benedikt, matysak, trioherb, moringa, zaklinadla, zmykanie prs 3 znackovymi odsavackami... Zaver je taky, ze je to individualne. Citala som aj skusenosti maminiek, ktore odsavali a mliecko im ostalo.
Znama si kupila neviem aku drahu odsavacku, napodobenie satia dietatom, lebo syn mal rastep podnebia, ale aj tak casom prisla o mlieko.
Dieta a odsavacka nie je to iste.
Dieťa stimuluje tvorbu mlieka viac ako odsávačka. Predsa len sú to hormóny, ktoré sa tvoria keď si dieťa priložíš. Deje, ktoré si možno neuvedomujeme, ale deje sa to, lebo je to tak nastavené. Pre telo je prirodzené, že si priložíš dieťa, nie odsávačku. Ale zase pozor, nevravím, že mlieko sa odsávanie strati, to je veľmi individuálne, u každej ženy iné.