Prechod z klobúčika a fľašky na prsník

ditavan
25. máj 2021

Je tu nejaka mamina, ktorej sa podarilo prejst z kojenia cez klobucik a flasku na prsnik? Co vam pomohlo a ako dlho to trvalo? Co ste robili, aby sa stimulovala tvorba mliecka? 🙏🏻

marrie5385
25. máj 2021

@ditavan moja dcérka tak prešla, nevedela sa prisat. Moja rada....rob len to a skúšaj len vtedy keď ste v pohode...nervy a stres nepomáhajú. Moja sa raz náhodou nacucla sama a odvtedy som postupne častejšie dávala dole klobúčik...atd. postupnými krokmi. Keď mala 7 týždňov, už som ju normálne kojila bez klobucikov. Ale ani z fľaše nemala problém piť odsate mlieko. A kojila som ju skoro 2 roky.

nevenka
25. máj 2021

@marrie5385
@ditavan mne sa to takto podarilo pri 2 z 3 deti. Najprv som sa snazila prilozit bez klobucika, ked neslo, tak som dala s klobucikom a dokrmila odsatym alebo umelym. Na zvysenie tvorby mlieka som odsavala a jedla moringu, vela pila, hlavne teple caje, hocijake.
Prve babatko sa prisalo po mesiaci, druhe nemalo problem a tretie sa prisalo po 6 tyzdnoch.
Flasa na dokrmovanie Lansinoh, cumlik najmensi prietok. Viac sa namahali s pitim z cumlika ako z prsnika 🙂

ditavan
autor
26. máj 2021

@marrie5385 to rada pocujem, ze sa podarilo, moja uz ani cez klobucik nechce lebo uz asi nic nevytiahne, ledva odsajem nieco malo :(. Uvazujem nad Suplementorom, ze skusim prikrmovat na prsniku ked ss ju budem skusat dat prisat. Neviem dokedy to takto potiahnem, som hotova z toho.

ditavan
autor
26. máj 2021

@nevenka ako casto si odsavala? Mozno by som mala castejsie, lebo aj ked si davam senovku a benedikt tak stale mam malicko :(. Vyskusam aj moringu, uz som si objednala. Horsie je, ze mne ani jest nechuti, nasilu si nieco malo dam, ake nic moc teda :/.

marrie5385
26. máj 2021

@ditavan len odsavaj, pi veľa vody. Ja som brala aj Benedikt a senovku bylinky. A robila som aj tak, že odsavackou som si trochu poodsavala...bradavky sa vytiahli a tak sa nacucla ľahšie. Alebo skús iný typ klobucikov. Rob tak aby ste boli obidve v pohode, netlač na pílu...radšej pomaly a vytrvalo.

bubuzu
26. máj 2021

@ditavan kojila som s klobucikom od narodenia,lebo sa proste inak nepricucol,asi mesiac...skusala som kadeco,vela navstev laktacnej,rozne polohy,cievku...a pomohlo az prestrihnutie uzdicky.povodne vyzeralo,ze to nebude tym,ale ked nic nepomahalo,laktacna si povzala skusenejsiu laktacnu a ta usudila,ze je to tym.strihli obe,tyzden som este kojila cez klobuciky,lebo som to nechcela silit a uz mi z toho hrabalo...a potom,o tyzden,ked spal na mne a zobudil sa,tak v takom to polospanku sa pricucol a uz to islo.

bubuzu
26. máj 2021

@ditavan a inak,k tomu odsavaniu..skusala som s tou cievkou,ze som si odsala a skusala davat na prsniku cez cievku...samej mi to neslo,cize asistoval aj partner...den,noc asi tyzden...boli sme vsetci z toho riadne unaveni...maly sa tak napil malo,cize bol castejsie hore a nervozny...my nevyspati...a teda,vzdy po takomto krmeni,oni zalahli a ja som este odsavala... rucnou odsavackou...malicko sa mi podarilo odsat.
..az prisiel den,kedy som neodsala...a maly sa zobudil...no bolo to hrozne...stres...on plakal,ja som plakala...skusala som,ci sa nahodou taky vyhladovany nepricucne...nic...myslela som,ze som prisla o mlieko...hrozne...a moj mily mi hovori...vsak skus zas cez klobuciky...a tak som dala klobuciky,maly si vytiahol kopec mlieka a spokojne zaspal..tak sme krmenie cievkou ukoncili a vsetci sme boli zas spokojnejsi,obcas som skusila ci sa nepricucne,ale uz som na to netlacila...no a potom sa prislo na tu uzdicku.cize spatne,vsade sa hovori,ze klobuciky su smrt kojenia...lenze,ak to inak nejde,tak sa treba upokojit a prijat to,take ake to je.maly ma dva roky a este stale si mliecko da.cize,nic zle sa tym mesiacom s klobucikmi nestalo. Pozrite uzdicku,vela spolu lezkajte,laktacnu si uz asi skusala,tak hadam ti poradila este nejake triky. Ale mne pomohlo,ze som na to prestala tlacit. A bolo nam lepsie.

bubuzu
26. máj 2021

Teraz citam,ze ani cez klobuciky uz nechce...cize iba flasku?tecie jej cez nu mliecko lahsie?asi by som skusila navrat ku klobucikom...ale urcite najprv tu uzdicku

ditavan
autor
27. máj 2021

@marrie5385 snazim sa odsavat vzdy po krmeni ale malicka byva hore a nespi aj dlhsie, cize od krmenia ku krmeniu je hore a ocitam sa potom v situacii ze dieta mi place, nemozem ju ani ponosit lebo na jednom cecku mam odsavacku a druhou rukou sa snazim rychlo nieco zjest. Mam pocit, ze sa jej skrz to cele malo venujem, tym padom nemam s nou taky kontakt, musim odbiehat zakazdym nieco umyvat, sterilizovat, pripravovat prikrm aby bol vcas hotovy ked hu chyti hlad... Som v zacarovanom kruhu a prestavam to zvladat. Citim sa ako jedno obrovske zlyhanie.

ditavan
autor
27. máj 2021

@bubuzu uzdicku mu strihli uz v nemocnici :/. Uz som si kupila 3 druhy klobucikov ale cez 2 mi odmieta pit a cez tretie a posledne co som kupila ma to sialene boli, mozno tym ze sa snazi vytiahnut mlieko a ja z toho stresu mam asi slaby tok alebo malo mlieka, netusim... My sme tiez skusali cievkou na prsniku, ale to neslo vobec, to by sme asi este dalsie dve ruky potrebovali. Objednala som si Suplementor od Medely ale uz pooravde nemam chut anj skusat, som na prasky z toho. Neviem si predstavit vzdat to s kojenim ale rovnako si neviem predstavit ist takto dalej. Odsajem velmi malicko, furt som na nejakom kabli napojena ci na cievke alebo v kuchyni umyvam vsetko to prislusenstvo a snazim sa mat vcas hotove mlieko na krmenie...

bubuzu
27. máj 2021

@ditavan vies co,tak na to netlac,kojenie je krasne,ja prave uvazujem,ze ho po dvoch rokoch ukoncim,ale bude mi to chybat... ale naco sa trapit,vyskusala si vela veci,mozno treba na chvilku zvolnit... kolko ma vlastne malicka?mozes dalej bojovat za kojenie,ale nerob to na ukor radosti z toho,ze si mama...aj tak je najdolezitejsie,ze ste spolu,ze ju pohladis...vela zien zacalo davat um a zacali si az tym uzivat materstvo.k tej uzdicke...niektorym detom sa po nastrihu zas zrastie,cize mozno este fakt skus vylucit,ci sa to nestalo.stava sa to dost casto.cize kludne mohla mala na zaciatku tahat cez klobuciky v pohode,zrastlo sa to a zas to nejde.a ak vylucis toto a stale to nepojde,vyskusaj ten suplementor a uvidis...ale urci si hranicu,cas,stav vycerpania,ktory este dokazes zvladnut a dalej nechod,fakt sa nic nestane ked jej budes s laskou davat to um.o tu lasku ide.

marrie5385
27. máj 2021

@ditavan počuj, a nedá sa vám ísť na pár dní k rodičom? Ja keď som dva či tri týždne od pôrodu bola v tomto kolobehu, už som bola z toho na mraky....išli sme na týždeň k svokre...oddýchla som si a mala čas na to čo som potrebovala robiť a pomohlo to. A potom sme aj k mojim rodičom išli. Lebo unavená a v strese... Pomohlo už len keď rodičia postrážili malú a ja som si kľudne odsala mlieko.