Pravidelné odsávanie mlieka

ruzovykvietok
10. nov 2015

Ahojte, prišla som si po rady a skúsenosti,
mám 3mesačné dieťa a vznikla situácia kvôli ktorej plánujem odsávať mlieko a striedať ho s umelým. Tú situáciu popisovať nebudem 🙂 mám manuálnu Avent odsávačku, ktorou odsajem za deň max 120 ml mlieka, pretože zatiaľ plne kojím, s odsávačkou spokojná nie som a mám v pláne kúpiť elektrickú. Tak mám otázky: Koľko ml ste odsali s elektrickou ods.? Akú by ste mi odporúčili? A ktoré UM by ste odporúčili ak ho mienim kombinova s MM? 🙂
Ďakujem krásne za odpovede 🙂

seahorse27
10. nov 2015

Ja som mala Avent elektronickú a bola som max. spokojná. Neviem, koľko ml som odsala, ale plne to pokrylo dennú dávku malému, este som aj mrazila.

ruzovykvietok
autor
10. nov 2015

@seahorse27 Nebola hlučná? A od kedy do kedy si takto fungovala?

seahorse27
10. nov 2015

Mne sa hlucna nezdala, fungovala som takto od 2. mesiaca zivota malého az do 7. mesiaca.

stormie
10. nov 2015

Ja som odsavala voodstate od narodenia 12 mesiacov takze skusenosti na rozdavanie 🙂 manualnu absolutne neodporucam, tu som odlozila po jednom dni. Mala som elektricku tommee tippee bola ok ale po 8 mesiacoch uz prestavala poriadne tahat tak som kupila dalsiu (inak ziadne bezne dostupne odsavacky nie su urcene na dlhodobe pouzivanie, tak neviem ako dlho planujes odsavat ale ked tak ako ja tak rataj s tym ze pravdepodobne jedna nevydrzi) druhu som mala dvojitu lansinoh - a to bola radost odsavat! Skoda ze som zo zaciatku nemala hned dvojitu, usetrila by som strasne vela casu, mala rozne stupne odsavania, absolutna spokojnost a urcite odporucam. Uplny top ale je profi medela ktoru som mala v porodnici, ta je teda ale pekne draha

stormie
10. nov 2015

A este k tomu mnozstvu - samozrejme zalezi na 'tahu' odsavacky ale to je uz rozdiel len medzi manualnou a elektronickou, na znacke asi az tak nezalezi. Co je velmi dolezite je pravidlene odsavanie, ked je dopyt - odsavanie tak je aj ponuka - tvorba mlieka. Ja som po 4 mesiacoch darovala 5 litrov do mliecnej banky a moje dieta malo len materske mlieko. Este ked budes vyberat daj si pozor na mnoztvo suciastiek ktore po odsavani treba umyvat, tomme tippee mi v tomto liezla na nervy lebo tam toho bolo vela a takisto treba naozaj poriadne umyvat a hlavne utriet resp nechat vyschnut

ruzovykvietok
autor
10. nov 2015

@stormie som rada, že si spomenula Lansinoh lebo tú plánujem kúpiť, ale dvojitú 🙂 manuálna je fakt na nič, ja neviem koľko plánujem, ale také 3-4 mesiace aspoň

ewelyn3
10. nov 2015

Ahoj..ja som odsavala od narodenia do 10 mesiacov. Nakolko dcerka zo zdravotnych dovodov nevedela sat z prsnika, len som odsavala. Na dlhodobe odsavanie mlieka je dobra odsavacka Medela Swing - dvojfazova, je to profi odsavacka (stoji asi 150€, ale oplati sa to naozaj), ktora zarovem stimuluje tvorbu noveho mlieka a ked som sa nastavila na rezim odsavania kazde dve hodiny (vecer som odsavala naposledy o 22 hod, potom v noci okolo druhej-tretej hod a zase rano od 7 hod kazde dve hodiny), tak som pri jednom odsavani odsavala aj 100 ml z jedneho prsnika. Pricom ked odsavas jeden prsnik, tak z druheho ti automaticky tecie mlieko, to som chytala do via poharika...takze spolu z dvoch prsnikov som niekedy mala aj 150ml pri jednom odsavani.
Uplne to dcerke stacilo a este som aj namrazila zasoby. Prestalo jej to stacit asi okolo 5. mesiaca, vtedy sme museli zacat prikrmovat UM, ale len jednu davku denne, zbytok dna pokrylo MM. Ja som ako umele mlieko na dokrmovanie zvolila HIPP Bio Combiotik. Pediatricka mi odporucila Humanu alebo Hipp, tak som vyskusala prvu Hipp a dcerke chutilo, tak sme pri nom aj zostali. Na chut mi to Hippkove mlieko chutilo ako moje materske a preto asi aj dcerke chutilo. Musis vyskusat ako chuti to tvoje a podla toho hladat nahradu 😉.
Drzim palce, rozhodnut sa pre takuto formu odsavania a krmenia chce odvahu a hlavne vytrvalost.

ruzovykvietok
autor
10. nov 2015

@ewelyn3 Ďakujem Ti za zdieľanie Tvojej skúsenosti 🙂 a hlavne za radu hľadať mlieko chuťovo podobné môjmu MM

stormie
10. nov 2015

@ewelyn3 trosku ta poopravim - nie kazdemu tecie mlieko z druheho prsnika pri odsavani, mne netieklo, iba kvapkalo, nic co by trebalo nejako extra zachytavat. Zo zaciatku som odsavala poctivo kazde 3 hodiny den/noc cca 3mesiace a na jedno odsatie som dala aj 300ml

kiwi82
11. nov 2015

pri staršej som odsávala 11 mesiacov. použivala som medela mini elektric. odsala som max do tých 240 ml. mala som zásoby v chladničke, už nadávkované aj tri dávky dopredu. potom som už len vo vodnom kúpely zohrievala. odsávala som každé tri hodinky, v noci som mala pauzu ale max.6 hodín.

sardinka335
11. nov 2015

Ja mam elektricku Medelu a odsala som tu ,,stovku,, určite. S UM je to individuálne zavisi ake malemu zachutí a nebude mu robiť ziadne problémy - zapekat atd. To asi treba len vyskušať.

denisakonarik
13. okt 2020

@ewelyn3 prosim ta mam problem tiez sa mi nechce dieta prisat na prsnik odsavam cez dbojtu mlieka.mam.dost, len mi hovoria ze po 3 mes.sa strati mlieko, mne nerobi problem odsat a dat cez flasku ako.dlho budem odsavat ?

stormie
14. okt 2020

@denisakonarik ak mozem odpoviem ti ja - mlieko budes mat dovtedy dokym budes pravidelne a casto odsavat - ja som odsavala rok, mlieka som mala nabytok a skoncila som lebo uz som nestihala odsavat