Potrebujem akútne viac mlieka

10. jún 2024

Mamicky pomoc....ja uz neviem ktore vyzivove doplnky mam objednat. Motherlove more milk, alebo obyc. Senovku? Alebo nejake homeopatika? Potrebujem akutne zvysit tvorbu mlieka. Malinka bola odstavena vyse mesiaca brala som silne lieky, uz sa mi neprisaje, je rozmaznana flaskou s cumlikom, tak chcem aspon odstriekavat a to jej davat do flasky... Rano aj nieco ide ked stlacam ale niekedy tak 5 kvapiek iba. Prosim velmi, poradte. Dakujem

kitycat
10. jún 2024

No tu by pomohlo koza na kozu a nechat hormony robit svoju pracu, pi vela vody, ja som aj Birell, Vineu a hlavne klud 😊

kiki68
10. jún 2024

Prikladat kazdych 15-30 min

really8
10. jún 2024

Neočakávam že moju radu pochopíš momentálne ale najlepšie bude keď sa na to vykašleš.

kiki68
10. jún 2024

Ja som nikdy viac ako par kvapiek sama nevytlacila, ale ked som sa pytala maleho v 3 rokoch ( on hovori cele vety ako dospelak), tak povedal, ze je tam mlieka dost . Takze mlieko mas, tie kvapky su dobry znak, treba pekne prikladat a pojde to.

autor
10. jún 2024

@kiki68 skusala som, neprisaje sa mi, place, mrvi sa, krici, kope

autor
10. jún 2024

@kiki68 neprisaje sa mi 😔

cookie29
10. jún 2024

Moja odpoved sa Ti nebude pacit. Ziadne doplnky Ti nepomozu. Galaktogeny su naprd, pokial nie je stimulacia. Neviem, ake velke je babatko, ale proste treba prikladat. Skusat eventualne cievkovanie. Ja ked tu niekde napisem, ze cumlik/flaska mozu sposobit odstavenie, tak ma casto chcu ukamenovat, ale proste moze to tak byt a aj ked sa 100kam mam dari subezne cumlik a dojcenie, tak nie kazdej to ide.

Takze dat sa da vzdy. Aj adoptivne mamicky dokazu dojcit, len je to dost o drzku. a urcite by som zvazovala radu vyssie, vyprdnut sa na to. Neviem ci si pocas odstavu stimulovala dalej a odsavala?
Treba kvalitnu odsavacku, elektricku, dvojitu, odsavat v presnych casovych intervaloch, den noc, napriklad: 23h-3h-6h-9h-12h-15h-18h-20h alebo 23h-2h-5h-8h-11h-14h-17h-20h
A odsavat minimalne 20-25minut. Je to nesmierne narocne, lebo sa nevyspis :( ale kym sa rozbehne laktacia je to potrebne. A nemozes posunut cas. Ked mas dietatko na prsniku, je to ine, vacsinou stimuluje neporovnatelne lepsie, takze tam je to trosku flexibilnejsie. Ale pri odsavacke mas maximalny mozny posun 5minut. A necakaj, ze sa Ti laktacia rozbehne, zo zaciatku do bude o kvapkach.
Idealne su odsavacky Medela Symphony a pod. so spravnou velkostou nastavcov.

reddflowerlife
10. jún 2024

@kiki68 fiha v troch rokoch si dojcila ??

nika23t
10. jún 2024

Alebo si kúp poriadnu elekt.odsavacku a odsavat tak často, ako sa len dá, aspon 20-30 min na začiatku, cez deň aj v noci. Potrvá to týždeň, dva, možno aj tri, kým sa to pomaly rozbehne, aj to neviem, ci vystačí na celodenné kŕmenie a ci budeš mat vôbec čas aj navarit alebo venovať sa malej, lebo to čistenie je odveci. To Ti píšem vlastnú skúsenosť. Alebo, ako je písané vyššie, a to je oveľa lepšia rada, užívaj si malú a kúp jej UM a netráp sa kvôli kojeniu.

ivuska027
10. jún 2024

Ale velke je dieťa?

kik2022
10. jún 2024

Ani v noci sa neprisaje?

cookie29
10. jún 2024

@nika23t toto mozes robit, pokial je dieta aj na prsniku, cize stimuluje a potrebujes podporit ci navysit. Pokial je nulova stimulacia dietatom, tak musis dodrziavat presne casy. Ja som pri dietati odsavala vyse roka, takze bohuzial osobna skusenost po konzultaciach s mnohymi odbornikmi.

really8
10. jún 2024

@cookie29 stalo to za to?
Akoze klobuk dole ale to je masochizmus😀

personality
10. jún 2024

Ja keď čítam "koža na kožu", tak ma to rozčuľuje, to je taká blbosť, ako žiadať vesmír o zázrak.

cookie29
10. jún 2024

@really8 Nie je... niekedy proste nemas na vyber, dieta polyalergicke a podobne... nepoznas kontext, nesud 😉

nika23t
10. jún 2024

@cookie29 ja som dieťa na prsníku nemala, lebo nevedela ťahať. Ťahala tak, ze som mala do krvi doriadené bradavky, a ona tu krv potom aj vygrcala... Takže u mňa jediná cesta bola odsávačka. A to bol nekonečný príbeh, odsavat cez deň, v noci, stale, aby bolo dosť mlieka. A áno, presne časy som mala nastavene, a poviem, ze to bolo veľmi vyčerpávajúce. Teraz, s odstupom času viem, ze aspoň cez deň som ten čas mohla využiť aj lepšie. Verím, ze autorka nájde spôsob, ktorý jej bude vyhovovať, pre mňa je toto ale trápenie.

nika23t
10. jún 2024

@personality presne! Ale to je preto, lebo dnes sa "nekojenie" berie ako to najhoršie na svete. A potom sa my ženy ideme zrútiť, lebo nemôžeme dat deťom to, co je pre ne najlepšie a najzdravšie. Prešla som si týmto.

really8
10. jún 2024

@cookie29 ja ta nesudim. Ja ta obdivujem😀

deby3
10. jún 2024

Neviem kolko ma dieta, ale v dobrom. UM nie je zlo. Odsavala som od zaciatku do 8 mesiaca, mala sa odmietala prisat. Cely cas som aj dokrmovala, zacala som s jednym mliekom umelym a koncila s tym, ze mojho mala 30ml. Odsat tych 30 ml mi zabralo asi tri hodky denne na asi 6 odsati. Spala som 2-3 hodiny denne aj to prerusovane. Nepamatam si tie mesiace svoje dieta, len odsavacku, umyvanie odsavacky a skusila som vtedy caje, senovku, benedikt, vsetky babske rady a nic. Uz by som to nerobila. Ked som to "vzdala" konecne som si zacala uzivat dieta a trochu aj spat. Ano, dnes je tlak na kojenie, ale ja lutujem, ze som si neuzila svoje male babo, rastie rychlo a tie mesiace mi nikto nevrati.

lucik194
10. jún 2024

toto nechces pocut. kasli nato, naco chces trapit seba aj malú? UM nie je zlo. spokojna matka ma spokojne dieta, chces uplne zbytocne prist do kolotocu odsavam, prikladám, odsavam a prikladam? do toho nervy v haji, ze nic netecie????
naco???? nerob to sebe ani malej

cookie29
11. jún 2024

Ja este pripisem...
odsavacku netreba umyvat vzdy. Staci dat do ziplock sacka vytlacit vzduch a do chladnicky. A staci vyumyvat 1-2 krat denne.

Ja to mam za sebou, bol na to padny dovod. Keby som ho nemala, nejdem. Nezijem na SK, tlak na kojenie tu nie je, prave naopak. Ale niekedy ludia potrebuju pocut vsetky moznosti, vyskusat sami na sebe. Ano je to na psychiatriu, pretoze piatok ci sviatok, chora ci zdrava, vyspata ci nevyspata, proste budik drnci a musis odsavat. Ak sa na to vykasles co i len raz, tak mlieko odchadza velmi rychlo. Paradoxne, najvacsim faktorom straty mlieka je... neodstatok spanku.
@utorka, pokial skutocne stojis o to, tak rada, pri odsavani zakryt prsniky, nech nevidis. Pozeraj sa na babatko, alebo si pusti nejake video s nim ak spinka. To tiez pomaha. A treba vediet, ze mnozstvo sa meni, najviac byva rano okolo 4. Vecer byva mlieka ovela menej a je hustejsie.
Ak sa chces nieco opytat, nevahaj. Ale pridavam sa k tym, ktore Ti radia zostat na komercnom preparate a netrapit sa. Najma ak uz mesiac na nom je a vyhovuje.

el13
17. jún 2024

Ak môžem poradiť s odsávaním…malý sa mi neprisaval kvôli tomu, že bol niekoľko týždňov v nemocnici a hneď si zvykol na fľašu. Po porode som začala odsávať na intervaly…dvojitá odsavacka medela…10 minút odsávanie (niekde som nasla že 20 min), následne 10 minút pauza…to sa opakuje 3x…o 3 hodiny znova to iste…mlieka som mala extrémne veľa, teraz po 3 mesiacoch prišla laktačná kríza a tiež som bola tak, že už to nedám a idem dať UM, ale našťastie ma zásoby z mraznicky zachránili a nasadila som benedikt, senovku, Vineu som striedala s hroznovou šťavou Matyšák, hlavne veľa cajou, neperlivej vody a polievky. A začala som znova odsávať tieto intervaly…v podstate keď bol malý hladný, som ho kŕmila fľašou a počas toho som aj odsavala. Je to náročné, ale po týždni keď som 9-10x do dňa odsavala mám opäť mlieka na rozdávanie….ale tiez sa mi teraz už vie aj prisat a 2-3x do dna mi spraví aj on stimul a po nakojeni odsajem a ešte aj pár kvapiek odstriekam, čo ide.
V noci je produkcia mlieka najintenzivnejsia, veľakrát ma mlieko odsate v noci zachránilo počas dňa. Hlavne je lepšie neodsavat dlho, ale pár minút a radšej pauza a o pár minút znova.
Možno niekomu pomôže. 🙂