Ahoj, dcérka mi ešte v pôrodnici počas dojčenia zničila bradavky, najmä pravá bola akoby uprostred prasknutá a odvtedy mi robí problém. Počas dojčenia ma neskutočne bolí, akoby ma rezali žiletkou, no najmä pri prisatí a prvé ťahy.. Potom sa bolesť uvoľní. Bolesť je tak silná, že mam strach z prisatia a vždy ma od bolesti až kruti. Na bradavke mi vznikol akoby biely povlak, vyzeralo to ako drobne pluzgieriky a jeden sa zmenil na čiernu bodku. Neviem či ide o nejakú kožnú chorobu ani ako to riešiť. Nemá niekto podobnú skúsenosť?
Mne pomohlo si po dojceni si popraskane bradavky natriet materskym mliekom
Ja som mala bradavku natrhnutu, normal odtrhnuta asi 0.5cm....hrozne nieco, umyvala som xkrat denne repikom a natierala mastami, vetrala, ziadna podprda a tie vatove tampony, tiez ma bolelo prisatie palilo....ale zmenila som polohu, doteraz ho kojim ,,futbalova lopta,, po zmene polohy a hlavne repik+vetranie za tyxden bola bradavka ako tak ok a postupne sa zahojila, odvtedy klop klop ziadny oroblem, ale inak nekojim len ma tu futbalovu loptu
mali sme to iste, hovoris ze mas zle prisatie tak mozno to bude tym, u nas to bola prirastena uzdicka, urcite co najskor kontaktuj LP ta mu to skontroluje a skus si kúpiť citrovital a tym potierat mne to strasne pomohlo
nesprávne prisatie a mykoza..napravit prisatie - odstranit cumel, flašu, skontrolovat uzdičky v puse..menit polohy na dojčenie, prsia vetrat, bradavky natierat citrovitalom , aj genciankou ak bude treba..