Porodila som pred štyrmi dňami a nemám mlieko

sisa183
13. nov 2020

Ahojte. V utorok ráno som porodila bábätko. Odvtedy sa snažíme rozbehnúť mliecko rôznymi spôsobmi ale neúspešne. Malička saje ako vysávač no je nervózna z toho že jej nič nejde do bruška 😔. Pijem čaje , polievky, stále masírujem prsia, prikladám skoro každé dve hodiny. Mlieko sme nemali ani moja ani babka 😔. Neviem či je tam nejaká dedičnosť. Každopádne nás nechcú kvôli tomu pustiť domov. Máte nejaké rady ? Aj mamina mi hovorí že ak by som mala mat mliecko už by mi nabehlo. Nemám ani len bolestivé alebo naliate prsia. Iba dopraskane bradavky a neskutočne bolestivé. Aj vás držali dlhšie v nemocnici kvôli tomu že ste nekojili ? Ja som z toho už zúfalá.

metuzalem
13. nov 2020

Skús si odsat odsavackou, dolezite je casto stimulovat bradavky ono to pojde , mne az na 3.den aj to pomalicky sa to rozbehne, najprv len par kvapiek... častejšie prikladat - na poziadanie, nie kazde 3h ako kazu v nemocnici, laktacne radia aj kontakt koza na kozu...

zuzka251
13. nov 2020

kazde 2 hodiny je malicko, skus castejsie... maj ho co najviac pri sebe, vonaj ho, urcite sa mliecko spusti

queen_mary
13. nov 2020

@sisa183 ahoj, ja tiez tri dni nic, a potom mi zrazu navreli prsia a neslo to uz zastavit. To pride, neboj.

luba41
13. nov 2020

mlieko máš..daj si dieta k sebe, budte stále v kontakte, ponukaj prsník na každe zamrnknutie,spite spolu.nedávat flašu, cumel..,ak máš bolesti - prisatie je zlé, treba napravit - zmen polohu, daj skontolovat uzdičky v puse atd..prsia nemusia byt naliate, ale mlieko sa tvorí..ale len tým, že dieťa je často na prsníku
@sisa183

miselar
13. nov 2020

Ja som tiež mala malo dcérka plakala lebo bola hladná co som spravila je ze som si odsávačkou odsavala husté kolostrum mali by ti dat striekačku s tým som malej dala to kolostrum každú hodinu som ju prikladala. A medzi tým odsavala. Mlieko sa spustilo. Začiatky sú ťažké ale treba vydržať a pi htoznovu stavu od matysaka mne veľmi pomohla.

zuzana_ilkova
13. nov 2020

@sisa183 ja dom tiez nemala mlieko ked som sla z porodnice, od sestriciek na novorodeneckom som si pozicala elektricku odsavacku, pila som caje,polievky vsetky babske rady som skusila...nedrzali ma kvoli tomu v porodnici, isla som domov s UM bolo mi povedane ze sa moze rozbehnut kludne az 15dni po porode...u mna sa nerozbehlo poriadne mala som ho stale malo tak som sa na to vyprdla a maleho som mala na UM...nestresuj sa kvoli tomu lebo vazne to vplyva na mlieko a na popradkane bradavky ti z vladtnej skusenosti odporucam lanolyn vazelinku, je trosku drahsia ale 120% ucinnost

llluciferkaaa
13. nov 2020

Ahoj, tak o kojení bych mohla napsat román...první dcera skoro nekojena, odsávala jsem 7 měsíců a po troškách jí dávala MM a dokrmovala UM. Strašný! Druhá dcera kojena 1,5 roku a syn 7 měsíců také kojen. Z mé zkušnosti je vše v hlavě...nestresovat se, hodit se do klidu, mléko má každá matka, jde jen o to, zda se rozkojí či nikoliv. Pak být hodně v kontaktu s miminkem, kojit často...druhou dceru jsem prakticky měla stále na prsách a rozkojení proběhlo v pořádku. Kojení po dvou hodinách je málo...vykašli se na nějaké intervaly, nech miminko u prsa co nejdéle...šestinedělí máš na to, aby jste se sladily s mimčem. Takže mazlení, tulení, kojení. Klidně, ať si jen dudlá bradavku...to vše působí. Můžeš pít klasickou Meltu, která se vaří a nebo čaje. Dále jsou dobré homeopatika Ricinus Comunis 5CH, 5 kuliček 3x denně. Dále bylinky Benedikt lékařský a Pískavice řecké seno. Odsávačka není špatná, ale jde to i bez ní. Pamatuj...nejlepší odsávačka je dítě! A pak také někdy může být problém v technice kojení. Přeji hodně zdaru a opravdu to jde. I když já tomu po prvním porodu také nevěřila 🙂

pieksamaki
13. nov 2020

@sisa183
Ani necitam.....nestresuj sa...bud bude...alebo nebude....ja som kojila iba 1 z 5 deti 3 roky...ostatne na umelom mlieku..sme tu...zijeme a pracujeme a funguju...o nic nejde.....
Hlavne si vychutnaj babatko......

renka30
13. nov 2020

Polož si dieťatko na seba, tiež som prvé tri dni nemala mlieko, mala bola najurevanejšie dieťa na oddelení, nemohla som sa od nej pohnúť, na tretiu noc som si ju polozila na seba a asi som zaspala a do rana prsníky naliate a už to potom išlo samé...a keď sa ti mlieko nespustí tak proste bude na umelom, svet sa nezrúti...

domak2
13. nov 2020

Ako píšu predo mnou, hlavne kľud. Treba zlepšiť prisatie lebo bradavky by nemali byť bolestive, skús jej pomôcť pri prisati aby mala v ústach viac dvorca. Keby vôbec nič neslo tak by toľko nesala.

ichi224
13. nov 2020

Je to aj dedicne, aj tam moze byt problem. Neviem preco sa o tom nerozprava viac, pripadne sa tieto veci nedavaju do suvisu. Potom sa zeny iba trapia a pritom generacie pred nou to mali rovnako a neda sa to nijak ovplyvnit

luba41
13. nov 2020

@ichi224 dedičné sú iba povery a mýty o tom, že sa nedá dojčit..lebo..99% žien aj viac je na dojčenie prisposobených od prírody..

ichi224
13. nov 2020

@luba41 a cim su prisposobene? Tym ze maju prsia? To je velmi zjednoduseny pohlad. Ano, su aj take ktore dojcit nemozu a nie preto ze by nechceli. Nie kazda to ma rovnako.

luba41
13. nov 2020

@ichi224 nedojčia len tie , čo sa im nevyvinú prsne žlazy..a to je ten zvyšok do 100%..ostatné dokažu dieta dojčit aj s jedným prsníkom..dojčenie je dané prírodou, pokazí sa to ked ženy chcú robit "niečo inak" , nie tak ako to príroda zariadila..

24mirka
13. nov 2020

Ahoj, nezúfaj, ja som odchádzala z pôrodnice s UM. Nevzdávala som to. V nemocke to už nejak vydrž, prídeš domov, veľa veľa máj bábätko na sebe, odporúčam šatku, super je tiež "Skin to skin" prikladaj aj kazdu hodinu. Nevadí, že mliečko nejde, jej satie dáva podnet na tvorbu mlieka. Mne pomohol hlavne vínny mušt - konkrétne ten od Matysaka. Ci už biely, alebo červený.. 1 fľašu som mala tak na 2 dni...to bol super spúšťač, odporúčam. 👌👍. Nenechaj sa prosím ovplyvniť názorom, že nedostatok mlieka je dedičný. Moja babka nekojila, moja mama nekojila a ja kojím 🤱 🤷‍♀️ už 2 roky. Ak budeš musieť prvé týždne náhodou prikrmovat tak s cievkou, nedávaj fľašu 🙏. Kukni na Mamila.sk sú tam dobre rady, tipy, zoženieš tam aj laktačnu poradkinu, nie je to drahé, príde aj k Tebe domov, poradí Ti, pomôže, usmerni. Keď chceš, prídem aj ja, len to nevzdávaj 🙈😂. Držím Ti palčeky, aby si to dala a bola spokojná a šťastná mamina 😍❤️

24mirka
13. nov 2020

@luba41
Nedá mi je zareagovať... Prvé dieťa som nedojcila, lebo som nemohla zo "zdravotných dôvodov" . A toto mi povedali 3 pôrodníci- "odbornici". Doteraz si to vycitam. Druhé som od narodenia kojila proti vôli okolia, lekárov... a kojím iba s 1 prsníka od narodenia už 2 rok a všetko je v pohode. Psichycke bloky mamiciek častokrát nevedome vedia všetko pokaziť. 😔😔

ichi224
13. nov 2020

@24mirka ano, kazda mame svoju skusenost a pokial je pozitivna, je to vyborne. Snazila som sa iba poukaz a napisat to, ze pokial by sa dojcenie nepodarilo ( ak napriek vsetkym snaham, ci uz castemu prikladaniu, vinnemu mustu, senovke a pod.) rozbehnut, je to uplne v poriadku a castokrat je pricina niekde inde a moze byt aj geneticky dana. So psychickymi "blokmi" to nema ale ze absolutne nic spolocne.

sejan
13. nov 2020

Ahoj.No každé dve hodiny je veľmi máličko.Ja som prikladala aj každú pol hodinku.Dietatko maj stále pri sebe najlepšie koža na kožu.Pi vineu,čaj zo sušenej bazalky tá je super a mne veľmi pomohla.Mliecko sa určite spustí.Vyhladaj laktacnu poradkyňu 👍👍👍

stanislavicenka
13. nov 2020

@sisa183 skusala si zavolat laktacnu poradkynu? A si asi velmi nervozna. Prikladanie kazde dve hodiny je malo. Skis mat babatko stale pri sebe, a v spanku ho ponukate.
Ale zase netrap ani seba, led nebude, nebudes o nic horsie maminka❤️

nela6
13. nov 2020

@luba41 veru, ze som oddojcila dieta iba s jednym prsom, dlhy pribeh nezaujmu personálu v porodnici... ale bola to aj tak pohoda... no mne sa zda, ze vela robi aj hormonalny profil, ked raz nie su hormony ok mozes sa aj poskladat

erinka90
13. nov 2020

Moja dcerka nechcela cicat kvoli zltacke, bola velmi ospala, tym padom ani mlieko sa netvorilo, doniesli mi elektricku odsavacku. Potom sa to spustilo. Na bradavky lanolin cisty, netreba zmyvat. Drzte sa.