Porodila som pred 3 dňami a netečie mi mlieko

deana100
29. jan 2022

Dobrý Ženy maminky chcem sa popýtať aké máte skúsenosti pred 3 dňami som porodila malinkeho som u seba nemala nakoľko som ležala na covidovom oddelení a malinký je dokrmovani mliečkom umelim poraďte mám si odsavat s elektrickou odsávačkou mlieko nakoľko mám mäkke prsníky a mlieko mi netečie či sa to rozbehne alebo nemám vôbec odsavat.

ukulela
29. jan 2022

@deana100 odsavaj. Potom maleho prikladaj. Co najviac. Na prsia, koza na kozu. Za mna lepsia manualna, ako elektricka, ale tebe mozno bude vyhovovat viac.

kluska
29. jan 2022

urcite odsavaj, pravidelne na zaciatku aj kazde 2-3 hodiny a aj v noci, to ti rozbehne mlieko, ale problem je, ze ho ucia uz na flasku este predtym ako ty sa naucis spravne prisatie. teraz je maly s tebou? ja som robila tak, ze som priklala a hlavne odsavala a potom davala aj moje, aj umele striekackou alebo lyzickou, ked som mala ako tak mlieko, ucila som sa spravne prisatie. Dovtedy som robila trojboj, prikladat, odsavat, dokrmovat, nastastie netrvalo to dlho. Jak budes mat spravne prisatie, pojde to uz ok. mlieko sa ti spusti odsavanim a prikladanim, ale hlavne odsavanim, lebo prikldanim sa spusti az vtedy jak budes spravne prikladat. Inak za mna elektricka medela

loliki
29. jan 2022

@deana100 Možno zajtra už budeš mať naliate prsia.

miadi
29. jan 2022

Prve 3-4 dni po porode sa tvori colostrum az potom mlieko. Nevadi ze nemas naliate prsia. Skus maleho prikladat casto. Dieta je naj odsavacka.

kluska
29. jan 2022

@miadi iba ak ma spravne prisatie, to je najvacsi problem na zaciatku a preto vela matiek aj konci s akoze kojenim po mesiaci-dvoch. Ja som pri prvom tiez len prikladala a myslela, ze dieta papa a on bol hladny a este dostal zltacku a schudol viac ako 10% svojej porodnej vahy. Lebo nepil, len dudlal a skoncila som na odsavani pol roka. Vela sestriciek tiez nevie ako ma vyzerat spravne prisatie a hlavne ak matka ma velke cicky alebo skoro ziadne bradavky. Za mna na zaciatok odsavacka + skusat prikladat

kluska
29. jan 2022

a este mnaleho dokrmuju umelym, to tiez k spravnemu prisatiu nepomaha

miadi
29. jan 2022

@kluska ked sa chce tak sa da. A to som mala jednu invertnu bradavku. Treba babatku dat do pusinky hlboko tak aby moc Nebolo vidno dvorce. Zaciatok kojenia moze byt tazky pre kazdu novu mamicku, Mne schudla prvorodena 9% a 3t sme to dohanali pri druhom to uz islo jednoduchsie lebo som mala prax. Priberal ukazkovo od zaciatku. Mam odkojenych 5r bez odsavacky. Za mna naj prikladat telo na telo a vsetko sa rozbehne . No to uz je kazdej vec ked by sa rozhodla len davat UM ok .( ale mà len 3dni este nic nie je stratene).

kluska
30. jan 2022

@miadi ja len pisem co je problem vacsiny mamiciek, co sa im nepodari kojit, to ze ty si taky pripad nemala, neznamena, ze to je take easy pre vsetky, da sa povedat, ze si skor rarita. Vacsina matiek svoje prve dieta nekoji. pisem co mne pomohlo, prveho som nekojila, ale druheho skoro 4 roky a zaciatok bol takyto ako som pisala. Vacsina matiek co nekoji ma s tym prisatim problem, pri prvom dietati, pri druhom uz to ide lepsie.

kluska
30. jan 2022

a to ze ked sa chce, tak sa da, je sprostost podla mna. ja som velmi chcela pri prvom, ale nepodarilo sa. Stava sa. Rodila som v irsku, hned po porode dieta slo na bonding a potom hned so mnou na izbu. Kojila som akoze, aj sestricky sa tesili a nevedeli, ze dieta len dudle a pytali sa, ze ci kojim, povedala som ze hej a nedostala som UM, 3 dni nejedol v nemocnici skoro vobec + doma 3 dni podobne, este k tomu upadol do spanku kvoli zltacke, 10% strata hmotnosti je limit pre stresovanie. A az potom sme kupili Um a zacala som odsavat. za mna alfa omega je prisatie. Inak kojenie je ovela lepsie ako odsavanie, s odsavanim je vela roboty. A ano autorka je len na zaciatku, este sa to moze dobre skoncit.

kluska
30. jan 2022

oprava, tak 5 dni dokopy okrem par kvapiek nic nezjedol chudacik

majlo1234
30. jan 2022

Neboj, urcite mas mlieko, presla som si rovnako stresujucim zaciatkom. Musim povedat, ze to boli najhorsie dni v mojom zivote. Maly sa ani prisat nechcel, takze som len odsaval a dokrmovala, nakoniec sa ale asi po tyzdni mlieko spustilo a na prisatie som si volala laktacnu poradkynu. Ale dovtedy to bolo peklo😩 ak vladzete, skuste vydrzat a odsavat a prikldat babo

ikonica
30. jan 2022

Hlavne klud... To nic, ze bude par dni dokrmovany umelym mliekom... Mna v porodnici tak vystresovali sestricky z novorodeneckeho, ze som myslela, ze nikdy nebudem dojcit . Ale postupne sa to rozbehlo, a doma uz som sa dostala do kludu a dojcila som do 20 mes (odstavila som, lebo sme sa snazili o druhe a asi ma to blokovalo, inac by som dojcila asi aj dlhsie)

enoula
30. jan 2022

Rozbehne sa, odsavaj, prikladaj ako baby radia a hlavne aj vela vela tekutin. Babo potrebuje jest, nevadi, ze prikrmuju. Mne sa tiez neskor, az doma z pôrodnice rozbehlo. Takze len pokracuj a určite bude 🙂

nwnw
30. jan 2022

@deana100 odsavaj odsavaj. Elektricka aspon avent ma taku tu stimulaciu tvorby na zaciatku. A ak mozes malinkeho k sebe a pricucnut. Nechaj ho pricucnuteho ako dlho sa da. Ja som nechala aj hodinu a po 5dnoch na UM sme zacali dojcit a skoncili sme po 2,5 roku 😉.

kubkovamama
30. jan 2022

@deana100 babenko stále na sebe a šetriť sa.Mne sa pri každom dieťati mlieko začalo tvoriť až doma,keď som bola v pohode a trochu vyspatá.Jednoducho psychika a stres.Ono sa to spustí,3ti deň ešte nemusí byť nič,stačí kolostrum

essenceee
20. feb 2022

prikladaj a uvidiš, ako to bude, možno sa to rozbehne. A kde nie, tak holt daš umele. Ved nebudeš prva, ani posledna