Poraďte laktačnú poradkyňu v Bratislave

cinderelka
3. mar 2019

Ahojte baby, doma mám 8 dňové bábätko, v nemocnici nakoniec museli robiť akútnu sekciu a deň a pol som ho nemala prisaté, lebo grckalo vodu... Potom sa so mnou nechcela veľmi zapodievať sestrička, tak mi odporučila klobúčiky a keďže mám doma obrovského papkáča, tak ešte aj musím dokrmovať. Celé zle... :( lebo prisať sa mi na prsia nechce ani za svet, zopár razy som ho ogabala, ale hneď plač (vydržala som max 20 min. ten rev) a mám pocit, že mi to mliečko ubúda... z jedného keď si stlačím, tak ide v pohode celkom a z druhého keď stlačím, nič. Smutná som... už som skúšala skin to skin :D no a to ste mali počuť ten rev :D takže ani to mi nefunguje, tak ak máte v Bratislave výbornú laktačnú poradkyňu, čo mi s týmto poradí, budem nadovšetko vďačná alebo ak vy máte nejaké fintičky, píšte... <3

lilinka77
4. mar 2019

Ahoj,z ktorej lokality si?Kamoska sa tomuto venovala,ma vsak sama deticky,tak neviem ako ja na tom s casom..

mogaa
4. mar 2019

@cinderelka ak ti papá s klobúčikmi tak to vôbec nerieš...naša sa narodila s váhou 2300g, mala malé ústa a jednoducho di nevedela chytiť bradavku. V nemocnici kŕmenie striekačkou, doma pár dní odsaté mlieko z flaše....asi po týždni klobúčiky a ešte jeden týždeň aj dokrmovanie z flaše(odsatým mliekom) lebo si nevedela vytiahnuť koľko potrebovala....Potom cca 2-3mesiace len klobúčiky a následne kojená bez klobúčikov - a je kojená stále a má 13mesiacov(samozrejme aj papá stravu)...Prvé dni a týždne je dôležité aby bolo nakŕmené akýmkoľvek spôsobom aby spevnelo a nabralo silu, ak ti začne priberať tak sa môžeš zamerať na kojenie či s klobúčikmi alebo bez....ak máš pocit že máš menej mlieka, častejšie ju prikladaj alebo po kojení skús ešte trošku odsať - nasledujúce kojenie daj najskôr prsník a potom odsaté mliečko, po kojení opäť odsaj....čím viac mlieka dáš von- tým viac sa dotvorí....tie prvé dni niektoré deti nemajú toľko sily aby si vytiahli koľko potrebujú takže môžu pred uplným napapaním zaspať....takže trochu prebrať a skúsiť prsník alebo flašu s odsatým mliekom.....Teraz je trend - len kojenie - bez flaše, bez dudlíka, bez klobúčikov....Nie každé dieťa je ale zo začiatku tak silné aby si vedelo vytiahnuť koľko potrebuje....Volakedy boli deti kojené a zároveň pili aj čaj či vodu z flaše a s kojením neboli kvôli flaši problémy....Dnes manily presadzujú len čisté kojenie lebo flaša je zrazu problém...Používaj zdravý sedliacky rozum. Najdôležitejšie je prvé dni aby bolo napapané a to akýmkoľvek spôsobom. Ak zosilnie, stále ho vieš naučiť len na kojenie.

danianela
7. mar 2019

@cinderelka ahoj my mame 13 dni , moje prve , nevedela som o tom nic, v nemocnici mi nepomáhali skoro vobec, prve 2 dni som ju nemala na prsníku ,nevedela som co to je a ako to funguje, stale som cakala na to ,ked mi bude mlieko tiecť z pŕs, cele zle. Na 3 den prišli pre mna anjeli sestričky , ktore mi ukázali co a ako a poradili klobuciky lebo ze mala sa neprisaje na mna ( teraz viem , ze je to blbosť) tak od vtedy kŕmim s klobucikmi a som rada , ze aspon tak kŕmim. Skusala som ju dat prisat na prsník aj neskor , ale nedarí sa nam a ja nezvládam ten jej plač a zúfalstvo , tak vdaka bohu za klobuciky. Jediný problem mam s nimi ten , ze mi padajú ked ona je trosku rozzúrená a buchne ma a podobne a tiez ta guma / plast velmi rychlo zozltlo a tak by sim ich najradšej menila každých par dni , ale nieje to zas tak lacná záležitosť na tak časté menenie alebo neviem no ako casto sa maju menit.

cinderelka
autor
11. mar 2019

Ahojte baby, tak klobúčiky sme vysadili a kŕmim cievkou... ale to tiež teda nevidím ako riešenie a došla mi cievka, ktorú mi dala laktačná poradkyňa, má 100cm a nikde takú neviem zohnať... všade sú len také krátke, no a to vôbec neviem, ako uchytiť... navyše, ani za svet sa inak prisať, len s tou cievkou... osobito prso mi vôbec nechce... neviem, či to niekedy vôbec rozkojím... :-/ dávam zatiaľ UM z cievky, keď odsajem niečo, tak dávam svoje a takto stále dokola... neviem, ako by som inak posilnila ten tok z prsníka...