Poraďte, ako na odstavenie bez plaču od 2 rokov.

angie_l
17. mar 2020

Téma: KOJENIE❗️❗️❗️ Tie čo ste kojili od 2 rokov vyššie,dokedy ste kojili? Ako u vás priebahalo odstavenie???
Mne mala hlavne zaspáva pri kojení aj na obed aj na noc,čiže ako ste riešili aj toho že keď ste mali formou uspávania ďakujem

ziarifka
17. mar 2020

Aktuálne kojim tandem, 2,5r a 3m, ale keď mala prvá dcéra 1,5r odstavila som ju od uspavania na prse. Poveala som jej, že má kojenie v leže bolí a budeme piť mliečko iba po sediačky. Vypila jedno prso, druhé, ľahli sme si spolu a pýtala som sa jej, ako jej môžem pomôcť spinkať okrem mlieka. Vybrala si, že jej mám spievať. Tak som jej asi pol hodinu spievala podľa vlastného výberu - napríklad Kukulienka kde si bola, ak chcela aj 30x dookola. Za cca 3 mesiace sme spievať prestali, sama už nechcela. V 2r dokázala zaspať bez mojej prítomnosti, nakojit v sede, položiť, pusa, krížik na čelo a môžem odísť. V noci sa na začiatku budila na kojenie, len som jej dala PETku s vodou a spala ďalej, postupne sa budiť prestala. Keď sa narodila druhá dcéra, staršiu kojim iba 3x denne, po zobudení a pred spaním na obed a večer. Občas príde, že chce kojit aj mimo náš čas, ale to jej poviem, že musíme prsa šetriť, lebo už má veľkú pusu a mňa by to bolelo. Že jej môžem dať lásku ináč, keď ma potrebuje.

Odstavenie od uspavania kojenim som urobila rázne, bez nejakej prípravy a postupného odúčania, ale bola som ochotná dávať jej akúkoľvek formu lásky, ktorá by jej to nahradila, aby preklenula ťažké obdobie. Bolo to bez plaču 🙂

margaretka_
17. mar 2020

Moj sa odstavil v 4 rokoch. Ale dostaval iz iba pred spanim. No v 2 rokoch som ho odstavila v noci, lebo som bola tehotna a nevladala som v noci vstavat. Zaviedli ame na miesto dojcenia drzanie za ruku, spali sme spolu. Plakal asi 2 noci, ale iba chvilku. Potom si uz sam.pytal namiesto mlieka ruku 🙂

abriela
17. mar 2020

No ja som v 2r. kojila 24x za 24 hodín. Dieťa okrem polievky a kaši nejedlo skoro nič. Odstavenie trvalo 2 mesiace a bolo to naročne. Odstavila som v 2,8 r. a to tak, že dieťa odišlo na týždnovky k babke. 2 mesiace som kojila len počas víkendov. Skušala som piť šalviový čaj, nepomohlo. Obvazovala som sa. Na bradavky pred dojčením som si dávala ocot. Skončilo to tak, že dieťa mi už pred dojčením samo donieslo fľasu octu nech si ho dám, že chce piť. Hovorila som mu, že ma prsia bolia a mlieko nejde. Nepomohlo.
Držim palce. Je to o tvojej trpezlivosti a každe dieťa je iné.

ziarifka
17. mar 2020

@abriela u nás nemala moja neprítomnosť na kojenie absolútne vplyv. Bola som za posledný polrok v nemocnici 3x 6 dní a vždy sme pokračovali, kde sme skončili. S tatínkom si doma na mlieko ani nespomenula

larisalarisa
17. mar 2020

Malý začal asi v troch rokoch také pomalé odstavenie. Pil iba v noci a tesne pred 4 narodeninami sa odstavil sám , z dna na deň. Odvtedy akoby sa ani nekojil

matapo
17. mar 2020

...ja tiez skusam odstavit, ale nejde to ☹ cim viac sa snazim obmezit tym presne opacny ucinok ☹ maly ma 2 roky a 4 mesiace, kojim pred spanim aj cez den aj vecer, ale este zo 3x aj v noci 😢 pocas choroby, alebo ked je spln, tak v noci aj castejsie a ked je mrzuty, ked nan nieco lezie tak sa dozaduje aj cez den, ale to teda sa ho snazim zaujmut niecim novym a zaujimavym, vacsinou na svoju poziadavku zabudne. Zaspavat sme skusali uz vseliako, nic vsak nepomohlo zatial 😢