Poradíte mi niečo na podporu materského mliečka?

zuzoska36
24. júl 2010

Ahojte.Mohli by ste mi niekto poradit čo je dobre aby sa mi tvorilo dost mliecka?Mam uz dcerku a kojila som ju iba mesiac.A teraz v septembri čakam chlapceka a chcela by som ho čo najdlhšie kojit.Pri prvom som jedavala polievky,pila som čajiky na podporu.Ale asi to moc nepomohlo.

njonja
24. júl 2010

@zuzoska36 vinea, vinea, vinea, hroznovy 100%dzus a mrkvovy dzus 😉

lubinka9
24. júl 2010

ahoj, ja som skusala tiez kadeco, rascove polievky, caje pre kojace mamicky, vela tekutin, mlieko...
co mne zabralo bolo caste prikladanie, istu dobu kazdu hodinu, super zabrali homeopatika Ricinus communis 5CH ale len kratkodobo sa mozu uzivat, je to na rozbehnutie laktacie a tiez mam osvedcene na sebe: 1 flaska nealkoholickeho piva denne. 😉
Inak mlieko sa najviac tvori pocas noci, takze pokial sa rozhodnes a vydrzis poradim ti odsavat si mliecko kazde 3 hodiny.
Otazne je ako je odsavacka setrna k prsnikom.. 😒

ale nikde nieje napisane, ze ked to neslo pri prvom nepojde to ani pri druhom. Mozno nic z toho nebudes potrebovat. 😉

11dara
24. júl 2010

ahoj ja som jedla polievky zo zásmaškou(neviem ako sa to povie spisovne),pila vineu a čierne pivo-samozrejme že nie každy deň to pivo myslím 😀 .

zuziq
24. júl 2010

mne tiez pomohla vinea. ale treba davat pozor, lebo aj prilis vela tekutin zastavuje mlieko. takze optimum je cca 3-4l denne.. viac nie 😉

tinkerbell
24. júl 2010

moja kamaratka mi odporucila napoj GRAVIMILK - nemam zatial odskusane na sebe, ale ona si to velmi pochvalovala

andrii
24. júl 2010

presne,ako píše lubinka9.... veľmi časté prikladanie-aj každú hodinu,ja som v noci malého budila každú hodinu, tie homeopatiká,čaje pre kojace matky,veľa tekutín,mne sa osvedčila melta.

nanika
24. júl 2010

Prikladat, prikladat, prikladat, to pomaha najviac, ako pyta, tak dat prsnik, aj kazdu pol hodinu. Prve som kojila velmi malicko 4 mesiace, druhe plne kojim. Nedavat cumliky, neprikrmovat, ak je malo mlieka, radsej sa obratit o pomoc na laktacnu poradkynu...

burina111
24. júl 2010

z jedla tvaroh, mne mlieko veľmi podporoval čaj pre kojace matky, kôpor activia tvarohová

sedem
24. júl 2010

V podstate ste uz asi vsetko spomenuli, este mi napada, ze treba byt "psychicky v pohode", nestresovat sa, lebo aj to sa velmi odraza na tvorbe mliecka...a mojkat sa s babatkom telo na telo, to vraj tiez spusta laktaciu... 😉

ingusa
24. júl 2010

Ahoj, mne pomohol pripravok od f. Motherlove. Bez neho by sme uz davno skoncili. Este doteraz vdaka nemu kojim. Beriem ho od 3 mesiacov. Je vsak trosku drahsi. Vela stastia 🙂

henikav
24. júl 2010

Mne odporucili v nemocnici fenykel http://www.moda.sk/Kategorie/Zdrave_maskrtenie/...
do salatov alebo aj hocijako inac pripraveny, alebo aj fenyklovy caj, neviem ci vdaka tomu, ale mala som velmi vela mlieka, mohla som kludne kojit este aj susedove deti 😀 a kojila som maleho az do roka. Prestala som len preto, lebo hryzol

meusicka
24. júl 2010

@zuzoska36 fenikel, ale aj tmave pivo, caj pre dojciace mamicky od HIPP, Mamidrink

cikyta
24. júl 2010

Suhlasím so Zusoskou,aj s Nanikou + mne osobne výborne pomáhal čaj v žltej krabičke od babylove.

desszi
24. júl 2010

klasicke rady - tekutiny, polievocky a mne pocas kriz velmi pomohli homeo ricinus communis 5 alebo 9 CH (vyssie riedenia mliecko zastavuju) a dostatok spanku resp. oddych 🙂

zucha
24. júl 2010

mne pomahalo odsavanie medzi kojeniami. Odsate mlieko, ak som nim neprikrmila dieta som si zamrazila a pouzila, ked som mala laktacnu krizu. Rozkojila som sa tak, ze mi laktaciu museli vzdy zastavovat liekmi 😉
Drzim palce

egyptanka
24. júl 2010

senovka, liek Costi, caje na podporu dojcenia vyvolali u malej koliky tak s nimi opatrne,nealko pivko mi zaberalo, koprova omacka ... a samozrejme byt v pohode, striedat prsniky, vyuzivat stlacanie a hovorit si, ze mliecka je dost ...

dugyna
24. júl 2010

homeopatika ricinus communis ch 5, odsavanie po kojeni a vybublinkovana vinea

dusanab
25. júl 2010

Ako uz pisali dievcata - dostatok tekutin, caje na podporu dojcenia, oddych, nestresuj ze mas malo mliecka, a prikladat a prikladat. Ja som prestala po 13 mesiacoch kvoli tomu ze uz mal vela zubkov a hryzol....drzim palceky

andika10
25. júl 2010

možno je to blbosť ale že vraj tmavé pivo a suhlasim s ostatnými

ninkaalex
25. júl 2010

ja mam vemi dobru skusenost VINEA biela/vybublinkovát 😉

janinah
25. júl 2010

tekutiny piť aj v noci,na to sa zabúda....

veronika81
25. júl 2010

možno to už písali, nečítala som.. ale prikladať a prikladať na prsník, hlavne v noci, samozrejme aj cez deň, stále keď si zapýta. Popritom veľa piť, nestresovať, oddychovať keď sa dá, nezabúdať na jedlo. Na dobré rozbehnutie laktácie pomáha aj odsávať po dojčení, netreba sa báť, že nebude mliečko na ďalšie dojčenie 😉

Zahliadla som pivo 😖 bože, veď to je alkohol!! 😠

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikush
25. júl 2010

hlavne si nehovorit, ze mas malo mliecka...musis byt v psychyckej pohode, klud, bez stresu...prilis vela tekutin taktiez skodi. dojcit na poziadanie, stlacat prsnik, spravne prisatie a ak by bol problem, osobne by som oslovila laktacnu poradkynu. tu na konikovy je tema Dakujeme Annag, je to laktacny poradkyna. mne osobne pomohla velmi, vdaka nej dojcim doteraz

dioliana1
25. júl 2010

Overené máme -anízový čaj, obyčajný aníz-korenie ...

lilly21
25. júl 2010

tiez vinea..a spanok

jana776
25. júl 2010

ako uz bolo spomenute - prikladat a prikladat, aj kazdu polhodinu, vzdy ked si zapyta. Popritom vela spat, dost pit a dost jest. Nam caje na podporu kojenia nerobili dobre, malicku velmi naduvalo (podozrievam fenikel) a na tvorbe mlieka sa to neodrazilo.

kreksina
25. júl 2010

Tiež sa priklánam hlavne ku kľudu a psycho-pohode. Niektorí vineu moc nedoporučujú, že má "bublinky" a to može zhoršiť koliky. Na pivo som počula tiež negatívum- už neviem presne aké. No ja som si dávala pozor na tekutiny /neprehánat, ale nezabúdať/ a okrem rád všetkých maminiek mi napokon trochu pomohla sanovka grécka-mletá je lepšia- normálne piť ako čaj. mne laktačná radila prikladať aj v noci cca 30minút- to som nevydržala- ale kojila som napokon 1,5roka. Držím palce a hlavne sa nestresuj .

lenonka
25. júl 2010

vineu mi odporučali aj na porodnici- vybublinkovanú. 🙂

zuzanaznr
25. júl 2010

@zuzoska36 mne svokra nosila hroznový cukor a aj rôzne čaje dostať v lekárni na podporu laktácie.