Ahojte.
Mám 7,5 mesačného syna ktorý sa už asi od 4 mesiacov v noci často budí (rozumej každú hodinu, polhodinu, 15 minút). Keď spí dve hodiny vkuse je to zázrak.
Skúšala som všetko možné aj nemožné (nastavovanie režimov, spánkovu na minútu presne podľa rád spánkovej poradkyne, tma, biely šum, teplota v izbe) bez výsledkov. Keď sa v noci zobudí neuspi ho znovu cumlík ani čaj iba prsník.
Zo začiatku tohto problému mi všetci hovorili neboj to prejde, to je iba obdobie asi mu idú zuby. No ale ak by to boli zuby za tie skoro 4 mesiace by už mal hádam aj zuby múdrosti. A nič on nemá ani jeden zub a dasienka má ako novorodeniatko. Už má asi nikto nepresvedčí že je to len o zvyku. Proste chce prso a hotovo.nvzdu som si hovorila že budem kojit aspoň pol roka potom si hovorím však do roka už potiahnem ale ak má toto pokračovať ďalej tak už neviem. Nikdy som kojenie nebrala ako magickú činnosť alebo moje vyššie poslanie ale ako spôsob ako rýchlo, jednoducho a lacno nakŕmiť dieťa. Veľa som čítala a dočítala sa, že niektorým ženám a ich deťom pomohlo až odstavenie a odvtedy spali deti celú noc. Nejde mi ani tak o tu celú noc ale aby to nebolo každú polhodinu. Ešte aby ste ma rozumeli a pochopili nechcem to takto riešiť kvôli svojmu pohodliu ale už aj na ňom vidím že je celý deň potom unavený, zobudí sa o 7 ráno a o 8 už chce zase spať. Počas dňa nechce vôbec jesť pretože v noci príjme tak obrovské množstvo kalórií že potom cez deň nieje ani hladný.
Ahoj, napisem Ti moju skusenost.Mam 9 mesačného syna. Tiez som vyskusala vsetky moznosti ako Ty, ale zial prisla som na to, ze to uz nebolo o hlade, ale o zvyku maleho dudkat
si prsnik a ukludnovat sa. Do polnoci bol schopný vstat aj 4-5x s placom, az som jeden den uplne rezignovala, a povedala si dost. Rozhodla som sa dojcenie ukoncit, co neznamena, ze Ti to odporucam, to uz je na Tvojom zvazeni. Prva noc bola naozaj narocna, ale ked mi druhu noc prespal v postielke od 20,15 do 00,30 hod. normalne som neverila. Noci sa nam zlepsili, netvrdim, ze sa nebudi vobec, ale oproti tomu ako sa budil je to omnoho lepsie, sme oddychnuty viac obaja, a organizmus, ci uz matky alebo dietatka najlepšie regeneruje v spanku
No na zaciatok.. Spankovy rezim sa neskusa. Spankovy rezim sa zije, je to ako zivotny styl, dlhodoby, systematicky. Skusat naozaj nestaci. A nema byt na minutu presny, ale plus minus. Je jedno, ci ukladas 18:50 alebo 19:08, dolezite je aby to bolo denne okolo 19 a s rovnakymi rutinami. Rezim je zaklad kvalitneho spanku. Ale taky zvnutorneny, nie skusany na tyzden dva. Taky nefunguje.
A druha vec - JE to zvyk. Mali sme to rovnako a ako keby som ja pisala tieto tvoje slova - unaveny, nevyspany, prepapany, ranajky nula bodov, obed skoro tiez nie, lebo pomaly liter mlieka vypit v noci, dakujem pekne. Nechaj mu jedno krmenie, aby sa nestalo, ze naozaj hladny je, a ostatne zrus. Pomojkal, pohladkaj, nezazinaj svetlo, nerozpravaj. A nedaj prso. Odstavit neznamena kompletne, mozes aj len na noc. Prsia si na novu produkciu zvyknu, pravdepodobne.
@mimi3008 toto je veru perfektny trik, pohar. Aj my sme tak - ak by bol naozaj hladny, smadny, prijal by aj z pohara. Ale kedze on potreboval len dudlovat, nic ine, pohar nechcel. Suma sumarum - pohar nechcel, Ine nedostal, o 3 dni spal brutalne dobre, na nase pomery. Odkedy som zrusila zvysnu jednu davku nocneho mlieka, spi celu noc samozrejme okrem choroby a podobnych stavov
áno, aj u nás pomohlo odstaviť, ale moj sa budil často len ten posledný mesiac, ked som už sama cítila, že mám menej mlieka, akonáhle sa odstavil, tak prespal zo dna na den úplne celú noc, mal 9 mesiacov, odvtedy sa nebudil vobec v noci, teda ak nebol chorý alebo dačo
@marzuz89 no skúšanie bolo myslené k všetkému ostatnému okrem toho režimu.. režim máme rovnaký každý deň už niekoľko mesiacov, spánky v rovnakom čase, kŕmenie v rovnakom, kúpanie, prechádzky všetko 🙂
Ja som nedávala nič.
Presne tak, podla mna ide aj o to, aby to nebolo z flase, aspon si myslim, teda nas nepil z flase vobec, tak som ho na flasu v roku a pol v ziadnom pripade nechcela ucit. Myslim, ze flasa moze sposobit tiez to, co prsnik, ze si bude chciet dudlat moznoze rovnako casto, ako prsnik
dať ho spať do inej izby si neskúšala? Prípadne že by si ty išla spať do inej izby a vstával by k nemu muž. Teraz máte ideálni príležitosť, keď je viac dní voľna
Nam nepomohlo. ;)
@mimi3008 fľašu nepoužívame.. z fľašky pilnasi dva krát v živote 🙂 ani z nej piť nevie.. teraz používame iba pohárik s naustkom
@elizabet173 neskúšala 🙂 nikdy som si nevedela predstaviť chodiť za ním každú chvíľu do inej izby keď koľko krát už ani nevládzem každú hodinu oči rozlepit.. presne tak teraz bude veľa voľna tak ideme sa trošku potrápiť.. prso dám pre začiatok iba každé tri hodiny tak ako mu ho dávam počas dňa.. ak sa bude budiť aj medi tým budeme sa striedať s mužom a uspávať nejako inak 🤷
ja ťa chápem, tiež som chcela mať bábätko v tej istej miestnosti, aj keď sa v noci nebudilo, ale niektorým mamičkám deti lepšie spia, keď ich necítia. A sú deti, ktoré majú veľmi ľahký spánok, zobudí ich každé šuchnutie periny. Za vyskúšanie nič nedáš, pôjde k nemu ale muž, nie ty, keď sa v noci zobudí. Držím palce.
tak ja budem mat opačný názor. Čítam že prso mu dávaš cez deň každé tri hodiny. Skús mu dávať čo najčastejšie cez deň, ponúkaj, napĺňaj jeho potreby počas dňa. Spite spolu, ja som tak v noci kojila x krát ale ani neviem či raz alebo 6x, proste som vytiahla prso a spala. Viem že si unavená, v tomto veku som spala
posediacky lebo mala mala reflux a dokázala spat len na mne. Ale prejde to, nebude takto spávať a kojiť sa do 18. Ja by som nemala to srdce nedať dieťaťu prsník. Kvôli niečomu to tak príroda nastavila že sa malé deti v noci budia. Áno sú výnimky ktoré prespia celu noc ale je ich malo. Už vôbec by som nenahradzala kojenie ničím iným, kamarátka tak od roka dávala 4x v noci ovocné kapsicky, tiež sa dieťa stále budilo na kojenie tak odstavila a naučila takúto vec.. no to už je oveľa jednoduchšie, zdravšie a prirodzenejšie nakojit. Kojte sa čo najviac cez deň, aktívne kukaj prsnik, pri každej príležitosti. Uvidis že sa to zlepší
@mirkapp len keby mu častejšie ponúkam cez deň tak by mi z prikrmov nezjedol už asi vôbec nič.. už teraz ráno na desiatu do neho nedostanem nič, na obed dve lyžičky a až ku večeru keď už mu asi vychladne zje celú misku kaše.. takže hladný spať určite nejde ☹️
@mirkapp kvôli niečomu to tak príroda nastavila, že sa deti v noci budia, lenže keď si urobia z maminy dudel, tak to už nie je o prírode, ale o zlozvyku. Áno, viem, kojenie nie je len potrava, ale ukľudniť, pomojkať sa potrebujú aj nedojčené deti a mať spánok prerušovaný po tridsiatich, či dokonca pätnástich minútach neprospieva ani matke, ani dieťaťu. Veď píše, že je po hodine bdenia unavený, čo by 7,5 mesačný nemal byť, čiže jeho spánok nie je kvalitný. A pre jeho tráviacu sústavu to tiež nie je dobré, že jedáva v noci a cez deň dohromady nič.
nemože to byt tym, že maš slabe mliečko?
@essenceee slabé mlieko neexistuje.. a nie nemám aj keby existovalo inak by nepriberal kilo mesačne len z kojenia.. a na večeru zje misku krupicovej kaše a ešte ho aj nakojim a aj tak sa budí.. takže je to len zvyk
Ahoj, už ubehlo dosť času, ale chcem sa spýtať. Odstavila si ho? Pomohlo? Ďakujem
Ty ho nemusis odstavit uplne, mozes odstavit len v noci. Ja som to tak spravila, syn mal vtedy ale uz rok a pol, spociatku sme nahradzali v noci normalnym mliekom z pohara, neskor cajom, potom vodou a po par tyzdnoch prespal celu noc