Ahoj dievčatá! Prechádzame si dojčenským štrajkom. Moja slečna krásne papkala a asi v 7-8 týždni sa prestala prisávať, bradavka ju vyslovene rozčúli. Zavolala som si aj laktačnú poradkyňu, ale bez nejakého výsledku. Skúšame kŕmiť po prste, aby som nedávala fľašu. V podstate nonstop ju cez deň nosím. Chcem sa spýtať, či je tu niekto, komu tieto postupy pomohli s prisávaním. V rovnakom období som si tým prešla aj so staršou dcérou, ale vtedy som mala čas s ňou ležať a hodiny skúšať prisávať. Teraz si to dovoliť nemôžem. V noci sa mi väčšinou po väčšom či menšom boji prisaje, mlieka mám dosť, napapá sa a spíme tak 3 hodky. Cez deň ju proste neprisajem, aj keď vidím, že hlad má, stačí, že ju vezmem do náručia do polohy dojčenia a už je rozrušená, ak sa prisaje, tak len tak, že ju mám položenú na kraji postele a ja klačím pri posteli a sa nad nu nakloním.
a čo Ti poradila laktačná? aj si hladala príčinu prečo Ti klesla tvorba MM, ked hovoríš že to bolo u oboch detí v rovnakom čase? my sme mali štrajk v 4,5 mes / po príčine som pátrala, ale samozrejme aj ked som na to prišla-čas sa už nedal vrátiť/..štrajk trval 3 týždne a malá sa prisávala len v spánku a polospánku..našťastie alebo nanešťasie som vtedy nvedela že "toto" je štrajk a ani som to neriešila..proste som sa prispôsobila malej a prsník som dala vtedy, kedy bola ochotná cucať..a som aj rada že som to neriešila, lebo by som možno stresovala a dieťa by bolo zo mna vystresované a vzdala by som to tak ako to vzdalo veľa mamín a dieťa by bolo potom na fľaši..a malá za 3 týždne pribrala tolko ako predtým ked neštrajkovala...
a niektoré deti sa pricucnú napr. za pochodu, za hopsania, počas nosenia.. takže klud, skúšaj a hladaj nejaké riešenie.. 😉
http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy...
@linajka
@linajka Mali sme niekolko dojcenskych strajkov mne sa najvuac osvedcilo ju udrndat do polospanku a potom sa normalne napapala inac vrieskala ked som si chytila tricko a ze si ho vyhrniem alebo sme menilu polohy aj pocas dojcenia (mali sme aj take obdobie ze aj 4-5 hod nejedla a ja som plakala ze ma odmieta ) teraz ma 10,5 mesiaca a ceca viac ako by mala