Ahojte žienky 😊 chccela by som sa vas opytat. Malá má 10 dni. V pôrodnici som ju kojila ale aj dokrmovala. Teraz už len kojím. No chcem sa opýtat ako zistim že má malá dosť? Každy krat mi zaspí na prsníku. Musím ju budiť. A takto sa to naťahuje aj hodinu kým sa napapáme. Vždy ju dám odgrgnút no skoro nikdy neodgrgne. Chceme si nastaviť režim aby papala každé tri hodinky. Celkom si uz na to zvykame no keď papá s prestávkami aj hodinu neviem. Ďakujem
Ahoj. Moja tiež zaspávala, keď bola taká malinká. V pôrodnici som aj odsávala, a dávala jej z fľaše, aby začala priberať, aby nás pustili čo najskôr. Aj doma zaspinkávala, na prse som ju mala niekedy aj tri hodiny, tak som zavolala laktačnú poradkyňu. Tá mi vysvetlila, že mám slabý tok mlieka, a tak som začala užívať Benedikt a Senovku. Pomohlo to, mlieko sa mi rozbehlo, malá začala krásne piť- cca polhodinku. Treba sledovať, či aj prehĺta alebo len dudká. Ak len dudká, asi bude tiež problém s mliekom. Ak prehĺta a aj tak zaspáva, tak je možno ešte slabučká, tak skús odsávať a dokrmovať na prsku cez cievku. Čo sa týka trojhodinového režimu, tiež sme ho zaviedli, no po vlastnej skúsenosti už to pri ďalšom dieťati neurobím. Kvôli trojhodinovému režimu som skoro prišla o mlieko po asi troch mesiacoch. Už nezaberali ani bylinky, ani žiadne babské recepty. A tak som začala dojčiť častejšie, niekedy aj každú hodinku. Bol to boj, mliečko sa našťastie rozbehlo. Dojčenie na požiadanie je krásne a myslím si, že aj vďaka tomu bábo menej plače, nie je mrzuté, čo sme žiaľ pri trojhodinovom režime prežívali. Teraz má malá skoro 6 mesiacov a už sa vie krásne napapať za ani nie 10 minút. A ku grganiu, prvý cca mesiac až dva tiež moc negrgala, teraz grgá ako chlap 🙂 Prajem Ti, aby ste si našli systém, ktorý vám bude vyhovovať.
podľa mňa by ste ju nemala tak dlho kojiť,hodina je dlho,keď zaspí tak je v pohode,napapaná a určite by som ju nebudila...pokiaľ nemá žltačku,detičky by sa nemali budiť,samé vedia keď sú hladné a určite sa ozvú...žiadne stresy,chce to trochu času,je ešte malinká...držím palce
Aj mne mala zaspavala led bola malicka. Ja som mala malo mlieka. Ale u teba tto nemusi byt, najlepsie je kontaktovat laktacnu, ked si nie si ista.
Urcite treba davat na poziadanie.
@julia1993 ahoj urcite ju nebud. Keby nemala dost tak je mrztu a place ti. Co sa tyka odgrnutia nemusi si deti grgaju najma vtedy ked sa pri papani nadychaju vzduchu. Moj syncek grgal len po um ked som dokrmovala. Co sa tyka 3 hodinove intervalu tak sa nato vykasli podla mna je to riadna hlupost. Ja som dojcila na poziadanie aj kazdu hodinu a pol ale v noci maly spinkal od 22.00 do cca 3-4 vkuse takze som sa aj ako tak vyspala 🙂. A ako baby hore pisali mozes mat slaby tok mliecka a preto zaspinka. Pozri na mamila.sk tam su laktacne poradkyne podla miest. Mne velmi pomohla a hlavne dala dobre rady 🙂
ked zaspi tak ma uz asi dost, nebud ju nech si pospi. pripadne ak si z toho nervozna tak ju pohladkaj po licku ked zacina zaspavat nech si este da, ak mas pocit ze si nepotiahla dost. hej vravi sa ze by sa malo dojcit kazde 3-3,5h ale isto je aj pre dietatko lepsie dojcit na poziadanie. ked bol moj syn maly dojcila som ho tiez zo zaciatku tak ze kazde cca 3h ale postupne si to on sam upravil na 2h, napapal sa a nebol nervozny. ked ho len kojis a nie je na UM tak by sa nemal mliecka prejest. a co sa tohto odgrgnutia tyka, tak to tiez nemusi byt stale. ako maly rastol tak ho budilo ked som ho dvihala na odgrgnutie, tak som s tym prestala.drzim palce 🙂
Baby dakujem. Teraz som malu kojila normalne ako vzdy po leziacky lebo sediet sa mi este dobre neda. A mala papala asi 5 minut a zrazu vsetko vyvratila co spapala 🙁
@julia1993 tieto "príznaky" , vrátane z vracania po dojčení, môžu súvisieť so zníženým tokom alebo tvorbou mlieka, tzn., že malá nedostáva toľko čo potrebuje, hoci to znie paradoxne. Určite by som kontaktovala laktacnu poradkyňu. Tá Ti osobne najlepšie poradí čo a ako. Takto cez fórum sú to skôr rady zo skúseností a to nie je veľmi relevantné, keďže každé babo je iné a aj mamička, takže aj situácia môže byť iná.
@julia1993 ahoj, skus nenastavovat rezim, je este malinka, daj jej papat ked bude chciet a kolko bude chciet... mne radila pediatricka kojit po 3 hodinach a len kratko aby negrckala a bola to najvacsia blbost, vydrzali sme tak par dni a mala mi bola hladna a vyteralo to ze jej necchcem dat najest 😬😀Aj dospely clovek jedava alebo sa napije pripadne nieco zobne velakrat skor ako po 3 hodinach 🙂 ona vyhrcne len to co ma navyse to nie je nic strasne. Pokial teda negrcka velmi velke mnozstvo ale to sa upravi
Skuste oslovit laktacne poradkyne napr z mamila, urcite poradia odborne, pomozu.