Môj Matej sa narodil 27.12. láskavým cisárskym rezom v Českom Havirove a napriek tomu, že aj na sále sme mali hodinový bonding + prisatie a v pôrodnici bol neustále pri mne telo na telo a stale cecal, tak sa mi nevie rozbehnúť mlieko. Museli sme začať s prikrmom lebo chudol ale stále len po cievke po prsníku. Žiadna fľaška. Teraz prikrmujeme 40ml + ja som schopná odsať 10ml čo je nič. Máte nejaké rady čo skúsiť, ako to rozbehnúť? Či sa na to vykašľať a dať mu fľašku. Prikrm po cievke je veľmi náročný ale ak to niekam povedie nemám problém.. len naozaj sa nič nemení žiadne naliatie prsníkov a striekanie mlieka kade tade. Aj keď ručne tak len mačkám kvapky žiadne striekanie. ❤️
@tinaw mne jedna sestrička v pôrodnici poradila koprovy čaj. Či pomáha neviem ale mám dvojičky momentálne majú 2mesiace, čiastočne kojim ale veľa nepotiahnu keďže už v pôrodnici sa naučili na fľaše tak odsavam a dostávajú materské s fľaše, s tých mojich "stamperlikov" dokážem už odstáť 1.3-1.5l mliecka denne, sú to veľký hladosi ale takto nám to pokryje dosť veľkú čast ich spotreby a um dokrmujem len 2x v noci aby dlhšie spali. Kým som nepila ten čaj bolo ho omnoho menej ale je pravda že chalani sa už naučili aj lepšie pridať tak možno aj to pomaha-bondig h nás možný nebol tak im to dlhšie trvalo
@tinaw ja mám dvojmesačné bábätko, prvotne som problém nemala, ale dostala som zápal prsníka, odvtedy to ide dolu vodou. Momentálne dojčím a dokrmujem UM. Už som skúsila všetko,mala som tu aj laktačnú poradkyňu. Mlieka mám údajne dosť, ale napriek tomu je synček hladný, rozčuľuje sa na prsníku, na jednom, na druhom. Verím tomu, že toľko z nás by nedávalo UM, keby nie je reálny problém s materským mliekom. To isté som mala pri dcére, po zavedení príkrmov som dojčenie vzdala úplne. Trošku čo som si všimla, pomáha mi Ricinus communis 5 CH homeopatikum, ale nič prevratné to u mňa nie je. Teraz dojčím a dávam 3x denne iba UM, medzitým sa mi nalejú prsníky. Bábätko je spokojné a ja menej nervózna z celého okolo dojčenia. Kým sa bude dať budem aj dojčiť, keď nie, svet sa nezrúti. Hlavné, nech je bábätko spokojné.
@tinaw ako casto odsavas? Mne trvalo po krasnom prirodzenom porode, bondingu a stale v pritomnosti babatka cca 6_8 tyzdnov kym som mohla odlozit UM, cize som kazde tri hodiny odsala 90_150ml. Odsavala som pravidelne kazde 3h, dualnou elektrickpu odsavackou, najprv 20 min, po case iba 10 min. Mne sa prsniky jednoducho nenaleju, dietatko si nevytiahne (chudli obe, obe deti cievkovane, jedno sa dojci 2 r, od cca 10 m bez cievky, s druhym som v 3 m presla na flasu s odsatym MM, jednoducho musim mliecko vytahat von odsavackou, ziadne zazracne naliatia prs sa nekonali, skusila som asi vsetko okrem homeopatie..) drzim prstiky.
@tinaw benedikt a senovku si davas? Mne sa mala narodila 13.11 a este stale dokrmujem cievkou (my sme vsak zle zacali s "kojenim" tak preto to tak trva) ... mlieko ide postupne hore aj ked po troske ..samozrejme odsavam a tiez na zaciatku to bolo len 10 ml ledva takze vyse roboty ako osohu .. ak mas cas odsavaj dalej !!!
Ahoj 😊 a drobcek ako? Je spokojny,ma pocikane plienky,prospieva,na prsniku pije? Moze byt,ze nemusis mat naliate prsniky (ja som pri druhej mala len chvilocku,ani odsat neslo,nic,a pritom mlieka plno)..