Pokračovali ste ako tehotné v dojčení, aj keď ste často zvracali?

rejmonz
9. apr 2021

Ahojte, chceme sa zacat snazit o druhe babatko, mame doma 13m dceru, ktoru kojim 2-3denne a chcela by som pokracovat v dojceni aj ked budeme cakat dalsie, no s dcerou mi byvalo neskutocne zle a zvracala som do 4.mesiaca. Preto by ma zaujimali vase skusenosti 🙂 Uvazujem ak by malo aj toto tehotenstvo taky priebeh ci bude ok dalej kojit, aj ked predpokladam, ze ak nebude dost zivin, strati sa aj mlieko 🤷‍♀️

gabika128
9. apr 2021

@rejmonz no ja som síce nekojila, ale práve som si prešla tými nevoľnosťami, zvracanim a mala som problém vôbec cikať z nedostatku tekutín, neviem z čoho by sa ešte malo potom tvoriť mlieko. 😫

rejmonz
autor
9. apr 2021

@gabika128 cikala som normalne, obcas cez den boli fazy ked sa polepsilo a cosi som do seba dostala.. nemala som ani keto v moci.. no uvidime ako bude telo reagovat

bibiqa
9. apr 2021

otázkou je či sa mlieko nestrati alebo co bude malej chutiť, moj malý sa s v tehotenstve odstavil, nechutilo mu, kvôli hormónom klesne tvorba a zmení sa chuť, niektoré deti to potom uz netoleruju

hipuska
9. apr 2021

A dokedy chces dojčiť? Myslím, že je ti lepšie teraz odstaviť ako potom

dzina007
9. apr 2021

mne sa darilo prve este cca 3-4 mesiace tehotenstva mliek udrzat a pozvolna sa stracalo samo.
Druhe tehotenstvo som prezivala uplne inak ako to prve.... pri prvom mi bolo ovela viac zle a vsetko mi smrdelo... pri druhom som asi mala vystipany nos od hovienkoveho smradu kedze mi nepachlo uz nic... 😀

gbgb
10. apr 2021

@rejmonz ano ale nevracala som.zle mi bolo hrozne, tak som chvilu brala lieky. Vydrzala som to cca do 4.m ale to uz som nemala mlieko a neskutocne ma vytacalo to ozuzlavanie bradavky. Paradoxne v tom prvom trimestri to bola vyhoda. Ked si cucka,nemusis sa venovat, ked Ti je zle 😁. A odstavene dietatko menej spi.

rejmonz
autor
10. apr 2021

@gbgb toto, ja ju dojcim uz len pred spanim o 7 (aj to uz pri tom nezaspi len sa napije a prelozim bdelu do. postielky) a potom nad ranom okolo 4 sa. preberie na smad a pocucka a spi do tej pol7. Tak snad potom ked zacnem aspon vodu nukat to do tej 6 vydrzi lebo skolabujem 🤦‍♀️😂 cez den malokedy cicik riesi

rejmonz
autor
10. apr 2021

@dzina007 oooch kiezby som to aj ja tak mala tento raz, aj ked ako sa poznam ak mi nebude byvat zle a nadrapovat ma zas budem stresovat ze cosi nie je ok 😂 najradsej by som aj na tandem presla s nou ak bude mat este zaujem, uvidime

rejmonz
autor
10. apr 2021

@hipuska tak ona uz viacmenej odstavena je, len nadranom sa potrebuje napit pocuckat a vecer pred spanim... kludne aj do 2rokov a prejst chvilu na tandem nech sa neciti odstrcena

hipuska
10. apr 2021

@rejmonz tak to je potom v pohofe, keď si pripravená na tandem. Sestra tak mala ale ona chcela odtsavit,už nemala mlieko, cucala na prázdno. Ale uz sa jej zas začalo tvoriť kolostrum, takže nakoniec tiež prešla na tandem.

ivka21
10. apr 2021

Mne bývalo zle ze som malo pila a potom mi v 3 mesiaci odišlo mliečko samé.

habibim
10. apr 2021

@rejmonz ja som práve v 38tt...mam syna ktorý bude mať v máji 2r. Dojcila som ho do 9.12.min.roku... Sam sa odstavil, zrejme zmena chuti mlieka... Čiže dojcila som ho do jeho presne 19mesiacov..tiež 3x na deň.. A to som si myslela, že bude tandem... Ale keď píšeš, že ti je zle a aj z vraciaš, tak by som postupne odstavovala... Ja som sa cítila skvelé, nič mi nebolo anj jedno tehu som nezvracala, ale toto posledné ma vystavili zo železa ako aj malý tak aj rastúce bábätko a teraz mam takú anemiu, že sa dopujem všetkým možným, len aby som neprijímala transfuziu

nevenka
10. apr 2021

@rejmonz vies co, ja som ako dojciaca zistila, ze som tehotna na tom, ze mne hned dost klesla tvorba mlieka a tiez som dojcila tak 3-4x denne. Syn mal 12 mesiacov, ked som otehotnela. Utali sme nocne dojcenie, strasne som bola unavena, ostali iba rano, poobede a vecer a potom do stratena. Okolo 3 mesiacov mi odislo mlieko uplne a maly uz nechcel dudlovat vobec.

petka_3
10. apr 2021

@rejmonz ja som kojila až do 8 mesiaca, tiež som každý deň aj vracala.... Nejako mi to neprišlo ako prekážka.
Môže sa ale zmeniť chuť mlieka a drobec nebude chcieť kokoti sa.