Ahojte, chceme sa zacat snazit o druhe babatko, mame doma 13m dceru, ktoru kojim 2-3denne a chcela by som pokracovat v dojceni aj ked budeme cakat dalsie, no s dcerou mi byvalo neskutocne zle a zvracala som do 4.mesiaca. Preto by ma zaujimali vase skusenosti 🙂 Uvazujem ak by malo aj toto tehotenstvo taky priebeh ci bude ok dalej kojit, aj ked predpokladam, ze ak nebude dost zivin, strati sa aj mlieko 🤷♀️
otázkou je či sa mlieko nestrati alebo co bude malej chutiť, moj malý sa s v tehotenstve odstavil, nechutilo mu, kvôli hormónom klesne tvorba a zmení sa chuť, niektoré deti to potom uz netoleruju
A dokedy chces dojčiť? Myslím, že je ti lepšie teraz odstaviť ako potom
mne sa darilo prve este cca 3-4 mesiace tehotenstva mliek udrzat a pozvolna sa stracalo samo.
Druhe tehotenstvo som prezivala uplne inak ako to prve.... pri prvom mi bolo ovela viac zle a vsetko mi smrdelo... pri druhom som asi mala vystipany nos od hovienkoveho smradu kedze mi nepachlo uz nic... 😀
@rejmonz ano ale nevracala som.zle mi bolo hrozne, tak som chvilu brala lieky. Vydrzala som to cca do 4.m ale to uz som nemala mlieko a neskutocne ma vytacalo to ozuzlavanie bradavky. Paradoxne v tom prvom trimestri to bola vyhoda. Ked si cucka,nemusis sa venovat, ked Ti je zle 😁. A odstavene dietatko menej spi.
@gbgb toto, ja ju dojcim uz len pred spanim o 7 (aj to uz pri tom nezaspi len sa napije a prelozim bdelu do. postielky) a potom nad ranom okolo 4 sa. preberie na smad a pocucka a spi do tej pol7. Tak snad potom ked zacnem aspon vodu nukat to do tej 6 vydrzi lebo skolabujem 🤦♀️😂 cez den malokedy cicik riesi
Mne bývalo zle ze som malo pila a potom mi v 3 mesiaci odišlo mliečko samé.
@rejmonz ja som práve v 38tt...mam syna ktorý bude mať v máji 2r. Dojcila som ho do 9.12.min.roku... Sam sa odstavil, zrejme zmena chuti mlieka... Čiže dojcila som ho do jeho presne 19mesiacov..tiež 3x na deň.. A to som si myslela, že bude tandem... Ale keď píšeš, že ti je zle a aj z vraciaš, tak by som postupne odstavovala... Ja som sa cítila skvelé, nič mi nebolo anj jedno tehu som nezvracala, ale toto posledné ma vystavili zo železa ako aj malý tak aj rastúce bábätko a teraz mam takú anemiu, že sa dopujem všetkým možným, len aby som neprijímala transfuziu
@rejmonz vies co, ja som ako dojciaca zistila, ze som tehotna na tom, ze mne hned dost klesla tvorba mlieka a tiez som dojcila tak 3-4x denne. Syn mal 12 mesiacov, ked som otehotnela. Utali sme nocne dojcenie, strasne som bola unavena, ostali iba rano, poobede a vecer a potom do stratena. Okolo 3 mesiacov mi odislo mlieko uplne a maly uz nechcel dudlovat vobec.
@rejmonz no ja som síce nekojila, ale práve som si prešla tými nevoľnosťami, zvracanim a mala som problém vôbec cikať z nedostatku tekutín, neviem z čoho by sa ešte malo potom tvoriť mlieko. 😫