Ahojte žienky, hľadám pomoc s liečením rany na bradavke po uhryznutí.
Pred 3 týždňami ma moja 8,5 mesačná dcérka začala pri kojení hrýzť. Nikdy to nerobila, najskôr asi dva dni len tak jemne kusla, mňa to zabolelo, ale nehrýzla do živého. Prso som jej vždy zobrala a ukončila kojenie. Vyzerala byť s tým spokojná. Postupne začala týmto spôsobom bojkotovať denné kojenie a vždy keď som jej ponúkla prsník sa išla prisať, no namiesto prisatia ma kusla. Normálne do krvi. Na jednom prse sa mi vytvorila otvorená ranka, viackrát sa jej podarilo ma kusnúť na to isté miesto. Tento bojkot trval cca týždeň, v noci a nad ránom sa nakojila pekne bez problémov. Dôvod tohto správania bol predpokladám zmena hormónov vplyvom nastupujúcej menštruácie, mlieka bolo dosť, dokonca som chytala jeden deň zápal (zimnica, tvrdý prsník, musela som odsávať) a asi jej mlieko nechutilo. Po menzes sa to už upravilo mala väčší záujem o kojenie, navyše sa jej vtedy naraz pre rezali 3 zuby v priebehu 3 dní. Následne sme rozbiehali kojenie, nakoľko som mala menej mlieka ale všetko sa upravilo, prestala hrýzť, mlieko mám, záujem o kojenie je, len ta rana sa mi nehojí. Po každom kojení sa zavrie, ale každé kojenie sa zas otvorí. Posledné dva dni dokonca začala máličko hnisať. Doktorka mi kázala dezinfikovať betadin. Vodičkou (pred kojení umývam) a vydržať, že hádam sa to zlepší. Druhá možnosť za čas z toho prsa nekojiť. To sa mi ale nepozdáva. Bojím sa zápalu, sama si celé prso neodstriekam a odsávanie ranu otvára tiež. Neviete mi s tým niekto pomôcť? Čo by mohlo ranku zatvoriť? Resp. Naozaj len vydržať a zahojí sa to aj pri opakovanom otváraní?
Ja som mala toto iste. Jedine co pomohlo tak obyčajná nechtíkova masť z lekárne za 3 eura. Do týždňa som to mala zahojene, a to som stále kojila. Verím, že to pomôže aj tebe. 😉
Je to extrem drahá záležitosť,ale podľa skúseností pomáha. Do otvorenej rany by som osobne lanolin nedávala,aby sa ešte aj kvasinky nerozšírili,ak to už hnisa . Dezinfikovať, vetrať , multimum náplaste napríklad 😊 alebo tento ževraj zázrak ⬇️
https://www.lipirea.sk/p/strieborne-klobuciky-s...
@pribinak ahoj, lanolinovú mastičku som používala ale nezdá sa mi, že by sa to lepšilo. Ale aktuálne opäť natieram, skúšam všetko možné.
@weronika171717 ďakujem, určite vyskúšam 🙏
@weronika171717 ešte sa môžem spýtať, tiež ste mali ranku, ktorá sa opakovane otvárala kojením?
@patulka410 fúha, tie klobúčiky, to si nechám ako posledná šanca. Náplaste tiež zvážim. Ďakujem krásne, snáď niečo pomôže, lebo už mám strach trošku aby sa to nezačalo ešte zhoršovať.
Ja som mala pocit,že mi bradavka odpadne . Rana sa mi otvorila aj len tak v podprsenke,keď som bola vonku s malým a naliali sa mi prsia. Myslela som si,že už to nedám,ale tie náplaste a gencianova violet (to už sa tuším ani nepredáva ) ma zachránili 😊 držím palce
Na taketo rany mne tie masticky z drogerie nikdy nezabrali. Jedine Framykoin mast alebo aspon Optalmo septonex mast. A Betadine.
Mne pomohli obycajne klobuciky z lekarne, davala som si ich na kojenie iba na to poranene prso. Najprv som sa tri tyzdne trapila bez klobuka, s mastickami, a nehojilo sa to, kazdym prisatim sa rana otvorila. Klobuky som pouzivala menej ako tyzden, a rana sa zacelila a potom som uz ziadny problem nemala. Pri druhom uz beriem klobuciky rovno do porodnice (ta rana mi vznikla pri uplne prvom prisati).
Multimam náplaste. Ja som mala bradavku rozhryzenu do mäsa, po každom kojeni sa rana otvorila, pri prisatí som plakala od bolesti, akoby ma žiletkou rezali. Multimam náplaste má zachránili. Po troch-štyroch dňoch som to mala zahojené. Sú síce drahšie, ale ja som ich strihala na polovicu (alebo na tretiny), lebo sú aj tak veľmi veľké.
Sudokrem, alebo Rybilka.
Áno, aj mi hnisala. A tu nechtíkovu masticku nie je potrebné umývať. Neškodí bábätku. Ako píšem, to jediné mi pomohlo. Kupovala som drahé náplasť e, drahé masticky lanolinove a nič nepomáhalo. Až mi jedna mladá lekárnička poradila toto a naozaj až to zabralo. 😉
Multi mam naplaste, najlepsia vec na svete
Tiež by som ti poradila od Multi-Mamu tie náplaste. Ono sa aj uvádza, že majú taký silnejší účinok a skorej zaberú ako tie ostatné produkty ako krémy a lanolíny a balzámy a podobne. Podľa pre tvoj prípad budú ideálne.
Skús lanolinovu masticku, to by mohlo pomôcť